• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Tussendoortjes Recepten / Tropische strudel met dadels en banaan

Tropische strudel met dadels en banaan

28 april 2017 Door Nanda Appelman Leave a Comment

Dit is een tussendoortje om je vingers bij af te likken! Deze tropische strudel met dadels en banaan zijn ook ideaal om te serveren bij een High Tea. Maar ook gewoon omdat het lekker is hoor!

Tropische strudel met dadels en banaan

Als ik namelijk zeg: ‘knapperig filodeeg, gevuld met warme dadels, banaan, kaneel, kokos en pistachenootjes en besprenkeld met sinaasappel-kaneelsiroop’, dan loopt het water jou ook vast in de mond! Deze tropische strudel is echt een heerlijk en gezond tussendoortje voor jezelf. Of verras je gasten ermee!

Een tropische baklava

Dat een recept voor Betty’s Kitchen soms iets anders uitpakt dan gepland bleek bij deze wel. Wat ik namelijk in gedachten had was een soort gezonde versie van baklava. Je weet wel, die heerlijke Turkse lekkernij die helaas ook druipt van de boter en gesmolten suiker. Dus ik ging aan de slag met filodeeg, een klein beetje boter, een gezonde vulling en een gezonder alternatief voor de gesmolten suiker. De geuren die uit de oven kwamen deden me al doen smelten. Maar toen ik een hap nam dacht ik: “Huh? Dit proeft in de verste verte niet naar baklava!” Juist door de warme, fruitige vulling lijkt het veel meer op een strudel. Maar dan dus een tropische, gezonde variant! Nou ja, je hoort mij niet klagen hoor…

Houd er rekening mee dat de dadels van tevoren in ieder geval 3 uur moeten weken in wat water. Deze uren zijn opgenomen in de bereidingstijd. De strudel is het allerlekkerst om meteen te nuttigen. Dan is de vulling van deze tropische strudel nog warm en het filodeeg lekker knapperig.

Print

Recept: Tropische strudel met dadels en banaan

Tropische strudel met dadels en banaan
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 3 hours 45 minutes
  • Yield: 16 stuks
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Turkse Keuken

Ingredients

  • 2 blaadjes filodeeg
  • 15 dadels (zonder pit)
  • 1 rijpe banaan
  • 1 el. chiazaad
  • 2 el. kokossnippers
  • 1.5 tl. kaneel
  • Handje pistachenoten
  • Een halve sinaasappel
  • 50 ml. agavesiroop
  • 10 gram roomboter

Benodigdheden:

  • Bakpapier

Instructions

  • Laat de dadels minimaal 3 uur weken in water zodat ze zacht worden. Halveer de dadels voordat je ze in het water stopt.
  • Ontdooi de blaadjes filodeeg en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snij ondertussen de dadels fijn en de banaan in plakjes. Prak ze met een vork tot een grof mengsel. Maak de pistachenootjes wat fijner, bijvoorbeeld met een vijzel of een doodgewone hamer:) Roer de pistachenootjes in een kom door de geprakte banaan en dadels. Wil je de vulling egaler en niet grof, mix de dadels, banaan en pistachenootjes dan met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Roer vervolgens ook het chiazaad, de kokossnippers en 1 tl. kaneel door het mengsel. Zet de kom apart.
  • Smelt de boter. Zodra de filodeeg is ontdooid leg je de blaadjes op een stuk bakpapier. Vet het deeg aan beide kanten licht in met de gesmolten boter. Schep vervolgens het dadel-banaanmengsel in het midden van de blaadjes. Smeer het mengsel uit over het midden van de blaadjes en rol ze vervolgens op.
  • Plaats de rolletjes voor 30 minuten in het midden van de oven. Hou in de tussentijd in de gaten of de filodeeg niet verbrandt. Zodra de rolletjes droger worden en lichtbruin beginnen te kleuren zijn ze klaar. 
  • In de tussentijd pers je de halve sinaasappel uit en het sap meng je samen met de agavesiroop. Roer de 0,5 tl. kaneel erdoorheen. Zeef de siroop. 
  • Haal de filodeegrolletjes uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen. Vervolgens snij je ze voorzichtig in stukken. Giet de sinaasappelsiroop eroverheen. Strooi tot slot nog wat kokossnippers over de Tropische Strudel heen.

 

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Tropische strudel met dadels en banaan

Category: High Tea Recepten, Tussendoortjes Recepten Tags: agave, bananen, chiazaad, dadels, filodeeg, High Tea, kaneel, kokossnippers, Nanda Appelman, pistachenoten, sinaasappel, Turkse keuken, tussendoortje

About Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Previous Post: « Koningsdag cake (met amandel en sinaasappel)
Next Post: Betty gaat met Zwangerschaps verlof! »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Shakshuka (video) Shakshuka (video)
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • Dutch Baby Pancake Dutch Baby Pancake

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • Terwijl deze dame aan het uitzieken is, MOEST ik natuurlijk nog wel even dit plaatje met jullie delen. Afgelopen wvrijdag kwam namelijk de kookvideo voor deze SHAKSHUKA online en die wil je proeven! Ik kan niet wachten tot ik weer normaal kan eten en hier mijn tanden weer in mag zetten! .
.
#linkinbio #breakfast #lunch #shakshuka #tomaat #chili #eieren #kookvideo #youtube #BettyskitchenNL
http://bit.ly/2DTq75C
  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG
  • #FRIYAY
Deze red Velvet Cookies hadden eigenlijk ook perfect voor Valentijnsdag gekund. Maar met het weekend voor de deur is het ook zeer feestelijk weekend voer 😉 Kneed er lekker op los (wel handschoenen aan, zie video) en geniet! ❤️ Als jij hier ook je tanden in wilt zetten!
Chech het recept via link in @bettyskitchennl 👈 .
.
#redVelvet #rood #kookvideo #wittechocolade #weekend #koekjes #cookies
https://youtu.be/wajROvdhn3M
  • Manlief reageerde verbaasd toen hij deze thuis op tafel zag liggen... Met een kaartje erbij dat niet van hem was... 😂 Misschien moet ik vanmiddag ook even een bosje bloemen voor mezelf kopen want hij is laat thuis, dus wordt enkel samen een kopje thee voor het slapen gaan denk ik. Wel met Merci dan... 😜 bedankt @mercichocolates en aan iedereen: maak er een leuke dag van. Met je liefste, familie, collega's, je kat of alleen💕❤️
#chocoladeisvooriedereen #merci #valentinesday #VALENTIJNSDAG #gekregen #foodpost #love #chocolade #chocolate
  • Goede morgen op deze Valentijnsdag! En kijk eens wat voor lekkers je straks vast in de koelkast kunt zetten. Deze Valentijnsdag ROCKY Road blijf je namelijk van snoepen! Voor het recrpt ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈 of highlights.
.
.
#VALENTIJNSDAG #chocolade #rockyroad #chocolate #valentijn #marshmallows #prettyinpink
http://bit.ly/2DzFfFc
  • #VALENTIJNSDAG
Deze overheerlijke blondies met roze chocolade zijn gevuld met macadamia noten en kersen. Een mooie traktatie voor Valentijnsdag met RUBY chocolade.❤️💕 En zeg nou eerlijk daar wil jij toch ook je tanden in zetten?!? Voor het recept ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
. 
#blondies #rubychocolade #kersen #valentijn #roze #liefdegaatdoordemaag #chocolade #chocolate #cookies #brownies
http://bit.ly/2E7CYmg
  • #VEGETARISCH
Ik heb altijd al eens zelf gnocchi willen maken, maar dan moest het wel een bijzondere worden. Deze variant van pompoen gnocchi is mega lekker en wordt op smaak gebracht met een salie-roomsaus met champignons! Hij is best tof geworden of niet 😉 Wil jij hem ook maken? Zie recept via link in @bettyskitchennl 👈 of via stories
.
.
#pompoen #gnocchi #pasta #potatoes #pumpkin #italianfood #BettyskitchenNL https://bettyskitchen.nl/pompoen-gnocchi/

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee