• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Paddenstoelenstoofpot met knolselderij puree

Paddenstoelenstoofpot met knolselderij puree

22 november 2021 Door Nanda Appelman Reageer

Het is weer een ‘Meatless Monday’ en ik ga jullie verrassen met een heerlijke herfstachtige stoofschotel! Een vegan variant zelfs met lekker veel paddestoelen om het najaar mee te vieren. Zet jij vanavond ook deze paddenstoelenstoofpot met knolselderij op het menu?

Een echte najaars paddenstoelenstoofpot

Om de koude, donkere dagen in te luiden ben ik de keuken weer ingedoken om een lekkere stoofpot te maken. Want als het buiten nat en guur is, is er toch niks lekkerders dan een flinke pan met stoofschotel op het vuur? Heerlijke geuren die het huis door gaan om uiteindelijk beloond te worden met een verwarmende, voedzame maaltijd. Omdat we op maandagen steevast vegetarisch eten, maakte ik deze keer een vegan paddenstoelenstoofpot. Het bereiden ervan kost even wachttijd, maar het gerecht is verrassend makkelijk te maken. Bij deze stoofpot serveerde ik glutenvrije en tevens vegan knolselderij puree. Natuurlijk kun je dit ook vervangen naar eigen wens, bijvoorbeeld door (zoete) aardappel puree of gebakken krieltjes. Net wat jij wilt. Maar deze combinatie van smaken passen perfect bij het najaar!

recept paddenstoelenstoofpot met knolselderij puree © bettyskitchen.nl

Met deze paddenstoelenstoofpot krijg je een flinke portie groenten binnen. Bovendien is het recept makkelijk veganistisch te bereiden. Alle reden om dit gerecht de eerstvolgende Meatless Monday op tafel te zetten toch?

Klassieke stoofpotjes staan erom bekend dat er grote stukken rundvlees in verwerkt worden. Toch zijn er hele lekkere vegetarische varianten te verzinnen. Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze paprika stoof met gnocchi: een kleurrijk Winters gerecht. Maar ook deze Italiaanse auberginestoofpot is een heerlijk, vegetarisch alternatief.

Print

Recept: Paddenstoelenstoofpot met knolselderij puree

recept paddenstoelenstoofpot met knolselderij puree © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Het is weer een ‘Meatless Monday’ en ik ga jullie verrassen met een heerlijke herfstachtige stoofschotel! Een vegan variant zelfs met lekker veel paddestoelen om het najaar mee te vieren. Zet jij vanavond ook deze paddenstoelenstoofpot met knolselderij op het menu?

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale

Voor de paddenstoelenstoofpot:

  • 500 gram paddenstoelenmix
  • 2 grote witte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram plantaardige boter
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 el. ruby Port 
  • 2 el. balsamico-azijn
  • 500 ml. groentebouillon
  • 2 laurierbladeren
  • 1 tl. gedroogde rozemarijn
  • Peper en zout

Voor de knolselderij puree:

  • 1 knolselderij
  • 1 tl. gedroogde rozemarijn
  • Olijfolie om te bakken
  • Peper en zout

Instructions

  1. Schil de ui en snij in dunne, halve ringen. Snij de paddenstoelen in plakjes en pers de teentjes knoflook alvast uit. De bosui snij je alvast in dunne ringen en zet je nog even apart.
  2. Verwarm de boter in een stoofpan totdat het lichtbruin gaat kleuren. Vervolgens voeg je de uien toe. Bak deze op laag vuur voor ongeveer 15 minuten zodat ze lichtbruin kleuren en heerlijk gaan ruiken.
  3. Schep dan de paddenstoelen, knoflook en tomatenpuree in de pan en bak voor een paar minuten mee. Blus af met de port en balsamico-azijn en roer goed door.
  4. Giet de groentebouillon in de stoofpan en voeg de rozemarijn en laurierbladen toe. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur 45 minuten stoven. Roer tussendoor regelmatig even door. Aan het eind van de stooftijd proef je de stoof en breng indien gewenst op smaak met zout en peper.
  5. Ondertussen kun je alvast de knolselderij puree bereiden. Schil de knolselderij en snij in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  6. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de rozemarijn toe. Bak de knolselderij enkele minuten op middelhoog vuur rondom. Voeg een scheut water toe waardoor de blokjes allemaal onder water komen te staan. Breng aan de kook en kook voor 20 minuten. Giet het resterende water af.
  7. Stamp de knolselderij met een pureestamper of in de keukenmachine. Met de pureestamper blijft het wat grover, in de keukenmachine kun je er een fijnere puree van vermalen. Proef en voeg naar eigen smaak zout en peper toe. 
  8. Verwijder de laurierbladeren uit de stoofpot. Serveer de paddenstoelenstoof met de knolselderij puree en de bosui er overheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept paddenstoelenstoofpot met knolselderij puree © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor vegan paddestoelenstoofpot met knolselderij puree.

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: balsamico azijn, bosui, champignons, Glutenvrij, hoofdgerechten, knoflook, laurier, najaar, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, paddenstoelen, port, rozemarijn, stoofpot, stoofschotel, uien, vegan, verstopte groenten, Winter

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Speculoos Croissants (video)
Volgend bericht: Loaded Pulled Pork Fries – uit OhMyFoodness kookboek »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in