Print

Recept: Loaded Pulled Pork Fries

Pulled Pork is DE vleessensatie die bij velen als grote favoriet bekend staat! Langzaam gegaard varkensvlees in barbecuesaus is ook echt verrukkelijk. Maar je tilt dit gerecht tot een nog hoger level door eens loaded pulled pork fries te maken! Ja dat is een creatie die alleen maar afkomstig kan zijn van lekkerbek Sabine Koning van de OhMyFoodness website en gelijknamig kookboek!

  • Author: uit Oh My Foodness Kookboek - Sabine Koning
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 2 uur en 40 min.
  • Total Time: 3 uur en 10 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de ‘pulled pork‘:

  • 1 kilo procureur (of schouderkarbonade zonder bot)
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 uien, in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 330 ml donker bier
  • 150 ml barbecuesaus
  • 100 ml ketchup
  • 1 el worcestershire saus
  • 1 el sojasaus of tamari

Voor de ‘loaded fries‘:

  • 800 gr friet
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • 50 gr geraspte cheddar kaas
  • 2 lente uitjes, in dunne ringen
  • verse peterselie, fijngehakt

Extra:

  • Braadpan met deksel
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (135 hetelucht). 
  2. Roer de basterdsuiker, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en komijnpoeder door elkaar. Smeer hiermee de procureur rondom helemaal in. 
  3. Doe de uien, knoflook, bier, barbecuesaus, ketchup, worcestershire saus en sojasaus in een ruime braadpan. Meng door elkaar en leg hier het vlees in.
  4. Dek de pan af met de deksel en plaats in de oven. Laat het varkensvlees gedurende 2,5 uur garen.
  5. Pluk het varkensvlees uit elkaar met behulp van twee vorken. (Tip van Betty: doe dit niet in je mooie braadpan – zonde van je bodem – maar haal het vlees uit de pan en plaats in een ovenschaal.)
  6. Zodra het vlees klaar is, verwarm je de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  7. Bereid de frieten volgens de gebruiksaanwijzing. (Dit kan zijn in bijv. de frituur, oven of airfryer.)
  8. Stort de gebakken frietjes uit op de bakplaat en bestrooi met de 2 soorten kaas. Schuif in de oven gedurende 10 minuten of tot de kaas helemaal gesmolten is.
  9. Verdeel tot slot de pulled pork over de firietjes en top af met de lenteui en peterselie. Serveer direct en eventueel met nog wat extra BBQ saus en mayonaise. 

Eet smakelijk!

Notes

Tip van Betty: je kunt na het plukken van het vlees (stap 5) deze rechtstreeks in de saus terugleggen en warm houden tot de frieten klaar zijn. Maar je kunt er ook voor kiezen om de overgebleven saus in de pan te verwarmen op hoog vuur. Kook de saus in tot het stroperig is – regelmatig roeren dus – en meng je pulled pork door de stroperige saus. Zoveel extra smaak en ‘sticky’ wordt het er van! Bewaar met de deksel op de pan tot je stap 9 gaat doen.

Keywords: Pulled Pork, varkensvlees, barbecuesaus, bruine suiker, bier, frietjes, oven