• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Lo Mein Noodles (met biefstuk)

Lo Mein Noodles (met biefstuk)

8 oktober 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Lo Mein is een Chinees gerecht dat bestaat uit Chinese tarwenoedels of noodles met gewokte groenten, eventueel aangevuld met gebakken vlees of garnalen en een sojasaus. Het is een simpel recept dat supersnel op tafel staat. Ideaal voor een doordeweekse avond, maar ook voor het opmaken van restjes groenten in de groentelade!

Makkelijke Lo Mein Noodles recept

Je kunt elk soort vlees, gevogelte of zelfs garnalen gebruiken om dit Chinese recept met noedels te maken. Zorg er voor dat je het vlees van te voren bereidt en gaart – let wel: biefstuk mag nog rood zijn van binnen. En voeg deze na het wokken nog even toe om te mengen met de saus, noodles en groenten. Omdat sojasaus de kenmerkende saus is voor Lo Mein Noodles maken wil ik je adviseren goede kwaliteit sojasaus in huis te halen. Zelf ben ik enorm fan van de producten van Lee Kum Kee, die je gewoon in de supermarkt kunt vinden en de Rotterdamse Tomasu, maar daarvoor moet je waarschijnlijk naar een delicatesse winkel. Laat dit dus een goed basis recept zijn voor het maken van Lo Mein Noodles en varieer er gerust op los!

Dit recept voor Lo Mein Noodles is een klassieker uit de Chinese keuken en er gaat een heuse symboliek schuil achter het eten ervan! Lees hier meer over het Chinese nieuw jaars feest.

recept lo mein noodles maken met beef © bettyskitchen.nl
recept lo mein noodles maken met beef © bettyskitchen.nl

Nog meer Chinese recepten om van te smullen

Wij zijn thuis echt dol op de Chinese keuken en die is wel een tikkeltje anders dan wat je bij de afhaal chinees aantreft. Ga zelf ook lekker aan de slag met dit recept voor de makkelijke Lo Mein Noodles maken. Maar uiteraard hebben we nog meer Chinese recepten om van te smullen. Wat dacht je namelijk van deze kip in oestersaus met broccoli of deze vegetarische Tjap Tjoy met tofu? Die zijn heel erg lekker en zitten boordevol groenten! Deze eieren in pittige Szechuansaus zijn ook een heerlijk Chinees bijgerecht! En op nummer drie staat toch wel de kip in zoetzure saus, die me zelfs heel veel aan Koe Loe Kai doet denken. En uiteraard mogen de Chinese loempia’s ook niet ontbreken, want die zijn grote favoriet van velen! Check hier nog meer recepten uit de Chinese keuken.


Print

Recept: Lo Mein Noodles (met biefstuk)

recept lo mein noodles maken met beef © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Lo Mein is een Chinees gerecht dat bestaat uit Chinese tarwenoedels of noodles met gewokte groenten, eventueel aangevuld met gebakken vlees of garnalen en een sojasaus. Het is een soort tjap tjoy maar dan met noedels. Dit simpele gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond, maar ook voor het opmaken van restjes groenten in de groentelade! En daarnaast niet verplicht, maar je kunt ook biefstuk, kip of garnalen toevoegen aan het recept.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarische gerechten
  • Cuisine: Chinese keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gr biefstuk
  • 180 gr ramen noodles
  • 250 gr champignons, in plakjes
  • 2 baby paksoi, in stukken
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 wortel, in dunne reepjes
  • 2 bosuien, in ringen,
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • neutrale olie om in te bakken

Voor de saus:

  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 el Shaoxing rijst wijn (of gebruik Mirin of sherry)
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl suiker

Instructions

  1. Breng als eerste een pannetje water aan de kook voor de noodles. Volg de bereidingstijd op de verpakking. Giet ze daarna af in een bolzeef en spoel goed na met koud water. Laat uitlekken.
  2. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de saus samen en zet apart.
  3. Verwarm een beetje olie in een wok op hoog vuur en bak de hele biefstuk rondom kort maar krachtig aan. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord. Snijd daarna in dunne plakjes.
  4. Verwarm een extra eetlepel olie in de wok en voeg hier de champignons, het ‘witte’ gedeelte van de paksoi, paprika en wortel aan toe en wok dit gedurende 1-2 minutenop hoog vuur.
  5. Voeg daarna het ‘groen’ van de paksoi, de bosui en knoflook toe en wok ook mee gedurende 1 minuut. Schenk de saus erbij en roerbak het geheel goed door gedurende een paar minuten.  
  6. Haal de noodles een beetje los met je vingers en voeg toe aan de pan. Stop de plakjes biefstuk er ook bij. Gebruik een wokspatel om het geheel goed door te husselen zodat de noodles en het vlees ook wat van de saus meekrijgen. TIP van Betty: gebruik twee eetstokjes om de noodles wat uit elkaar te trekken en rond te roeren in de pan. Serveer de lo mein noodles met biefstuk direct

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Heb je nog veel restjes groenten in je koelkast? Dan kun je deze waarschijnlijk wel kwijt in dit makkelijk noedel gerecht. Niet alleen paksoi en paddestoelen smaken heerlijk in Lo Mein noodles, maar ook Chinese kool, bimi & broccoli, peultjes of spinazie. Voeg het gerust toe en hou circa 200 gram roerbakgroenten per persoon aan.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept lo mein noodles maken met beef © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze aan de slag wilt gaan met het maken van Lo Mein Noodles!

Category: Vlees Recepten Tags: biefstuk, bosuien, champignons, Chinese keuken, hoofdgerechten, knoflook, noedels, paddenstoelen, paksoi, Paprika, rijstwijn, rundvlees, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, suiker, wokken

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Carmel Market in Utrecht
Volgend bericht: Pasta met salie boter en paddenstoelen »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee