• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

16 mei 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend. Maar wist je dat je ook een heerlijk zachter alternatief hebt genaamd Gulai Domba? Dat is een verrukkelijke lamsvlees curry met kokos en kaneel. Heerlijk als onderdeel van een Indische rijsttafel, maar als je er een groentegerecht en rijst bij maakt heb je zelfs een complete maaltijd te pakken.

recept lamsvlees curry met kokos en kaneel gulai domba © bettyskitchen.nl

Indonesische lamsvlees curry met kokos en kaneel maken

Gulai Domba is een bekend stoofvlees recept uit de Indonesische keuken! Het is een soort kruidige lamsvlees curry met kaneel en kokosmelk en zoete smaakmakers zoals limoenblad en venkelzaad. Het is niet perse pittig van smaak en daarom is het ook een heerlijk alternatief op bijvoorbeeld de bekende pittige Rendang! Een beetje zoet van smaak maar bovenal erg lekker recept voor Indisch stoofvlees maken. Probeer het gerust eens uit en laat me weten wat je er van vindt.

recept lamsvlees curry met kokos en kaneel gulai domba © bettyskitchen.nl

Wat eet je met Gulai Domba lamsvlees curry?

Deze Indonesische lamsvlees curry met kokos en kaneel is een verrukkelijk hoofdgerecht om te serveren met gestoomde rijst en een Indonesisch groente gerecht zoals pittige sambal boontjes of ga voor de zachtzoete snijbonen in kokosmelk. Wil je een kleine zure tegenhanger voor het vlees en (Kokos)vet in deze Gulai Domba, dan maak je er ook bijvoorbeeld atjar van komkommer bij. En als toetje kan ik je de klassieker Pisang Goreng aanbevelen 🙂


Print

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

recept lamsvlees curry met kokos en kaneel gulai domba © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Gulai Domba is een bekend stoofvlees recept uit de Indonesische keuken! Het is een soort kruidige lamsvlees curry met kaneel en kokosmelk en zoete smaakmakers zoals limoenblad en venkelzaad. Een verukkelijk hoofdgerecht om te serveren met gestoomde rijst en een Indisch groente gerecht zoals sambal boontjes of zelfs snijbonen in kokosmelk. 

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale

  • 700 gram lamsbout of lam steak (seizoensproduct), in blokken
  • 2 uien, grof gesneden
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 400 ml. kokosmelk
  • 2 blaadjes Indonesische laurier (salam)
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 1 – 2 el. palmsuiker
  • zout en peper, naar smaak
  • seroendeng (gebakken kokos met pinda’s)

Voor de boemboe:

  • 4 kemiri noten
  • 4 cm verse gember
  • 4 cm verse laos
  • 4 teentjes knoflook (ca 1 el. gehakt of puree)
  • 4 blaadjes citroenblad (djeroek poeroet)
  • 1 el. sambal oelek
  • 1 tl. gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl. gemalen komijn (djintan)
  • 1 tl. gemalen kurkuma
  • 1 tl. gemalen kruidnagel
  • 1 tl. gemalen nootmuskaat
  • 1 tl. (gemalen) venkelzaadjes
  • ½ tl zout, meer naar wens
  • 3 el. zonnebloemolie

Instructions

  1. Als eerste ga je de kemiri noten roosteren in een koekenpannetje. Doe dit zonder olie of boter en gedurende een paar minuten en tot ze een beetje beginnen te kleuren. Dit doe je omdat deze noten soms een beetje giftig kunnen zijn. Zet daarna het vuur uit.
  2. Maak nu de boemboe: stop alle ingrediënten in een hakmolentje of vijzel, voeg eventueel een klein scheutje water toe en pulseer tot een grove boemboe. Verhit een braadpan op medium hoog vuur en bak de boemboe gedurende 2 minuten al roerende aan. 
  3. Voeg dan de uien toe en bak deze gedurende 3 minuten zacht in de boemboe.
  4. Verlaag nu het vuur naar middelmatig. Stop de kaneelstokjes, steranijs en de blokken lamsvlees erbij en schep deze alroerende om gedurende een paar minuten, of totdat het vlees rondom aangebakken is.
  5. Schenk de kokosmelk erbij, vul het blikje met een gelijke hoeveelheid water (=400 ml) en voeg net zoveel water toe als nodig is om alles net onder te zetten.
  6. Kneus de citroengras stengels en leg er een knoop in.  Stop salam, sereh en palmsuiker in de pan en roer goed door.
  7. Plaats de deksel op de braadpan en laat de lamvlees curry met kokos en kaneel lekker zachtjes stoven op laag vuur, gedurende 3 uren. 
  8. Verwijder de knopen citroengras en serveer de `Gulai Domba’ direct. Lekker met een beetje seroendeng (gebakken kokos & pinda’s) er over heen gestrooid.

Selamat Makan! (= Eet smakelijk!)

Notes

Let op! Lamsvlees uit Nederland is vaak enkel korte tijd rond Pasen verkrijgbaar. Je kunt echter nog wel geïmporteerd vlees kopen of check eens bij Halal slagers als je dit recept op een ander moment wilt bereiden.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept lamsvlees curry met kokos en kaneel gulai domba © bettyskitchen.nl
recept lamsvlees curry met kokos en kaneel gulai domba © bettyskitchen.nl
serveersuggestie

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van Gulai Domba, de bekende Indonesische lamvlees curry met kokos en kaneel.

recept lamsvlees curry met kokos en kaneel gulai domba © bettyskitchen.nl

Category: Vlees Recepten Tags: boemboe, citroenblad, citroengras, curry, gember, Glutenvrij, hoofdgerechten, Indonesische keuken, kaneel, kemiri noten, keto, knoflook, kokos, kokosmelk, komijn, koriander, kruidnagel, kurkuma, lamsbout, lamsvlees, laos, Low Carb, nootmuskaat, rode peper, sambal, seroendeng, Steak, steranijs, stoofvlees, suiker, uien, venkelzaad

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)
Volgend bericht: Hartige taart met groene groenten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee