• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Kwarktaart met chocolade (uit de Slowcooker)

Kwarktaart met chocolade (uit de Slowcooker)

8 februari 2016 Door Betina Oostveen 28 Reacties

Jump to Recipe

Ik heb weer een heerlijk slowcooker recept voor jullie: Dit keer toverde ik een kwarktaart met chocolade uit de Crock-Pot! Want ja ook zoete baksels kun je gewoonweg in je slowcooker bereiden, want de ‘stoom’ tijdens de bereiding is ideaal voor (cheese)cakes

Taart uit de slowcooker

Wie had gedacht dat de slowcooker alleen voor het garen van vlees, kip of groente is, had het mooi mis. Doordat je een slowcooker langere tijd op lage temperaturen kunt verwarmen is hij ook ideaal om een lobbige kwarktaart met chocolade mee te stollen. Het enige item dat je voor deze kwarktaart met chocolade uit de slowcooker extra dient aan te schaffen is een kleine(re) springvorm en je ‘stoomt’ zo de meeste fantastische cheesecakes en taarten klaar in je Crock-Pot. Lees hier mijn eerdere review over dit geliefde apparaat van Crock-Pot.

Kwarktaart met chocolade uit de slowcooker
Kwarktaart met chocolade uit de slowcooker

Nog meer heerlijke cheesecake recepten.

Doordat ik wat keukenpapier tussen de crockpot en de deksel stop, blijft al het vocht uit de taart letterlijk in de crockpot hangen. En stoom je dus zo uren lang deze taart klaar. Serieus, deze kwarktaart met chocolade heeft nog het meeste weg van een cheesecake en hij is zo fluweel zacht. Je mes snijd ook door de taart als boter. Kortom, dit is gewoon een nieuwe ervaring die je eens moet uitproberen. Wil je eens een klassieke cheesecake maken dan moet je even naar dit klassieke recept toe. Ook lekker: Maak eens deze Basque Burnt Cheesecake op de barbecue klaar! Dat is ook zo’n onvergetelijk recept!


Heb je deze al in huis?

Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.


Print

Recept: Kwarktaart met chocolade (uit de Slowcooker)

omrekentabel voor koken en bakken
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze zachte kwarktaart met chocolade bereid je heel eenvoudig in de slowcooker. Cheesecakes en traditionele cakes komen goed tot hun recht in de crockpot omdat de stoomfunctie van het apparaat je beslag zijdezacht maakt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 3-4 uur
  • Total Time: 4 uur en 20 minuten
  • Yield: 8 personen 1x
  • Cuisine: Slowcooker

Ingredients

Scale

Ingredienten bodem:

  • 75 gram Digestive biscuitjes
  • 60 gram boter
  • 50 gram chocolade druppels, puur
  • 30 gram walnoten

Ingredienten kwarktaart vulling:

  • 350 gram volle kwark
  • 125 gram suiker
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 grote eieren (L)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 80 gram creme fraiche
  • 150 gram chocoladedruppels, puur

Extra:

  • foodprocessor,
  • keukenmachine (of handmixer + kom)
  • Slow cooker  met minstens  4 liter inhoud.
  • springvorm met hoge rand, diameter 18 cm,
  • bakpapier,
  • 3 velletjes keukenpapier, dubbelgevouwen.

Instructions

  1. Maal de digestive biscuits fijn in de foodprocessor. Voeg de walnoten en 50 gram chocoladedruppels toe en maal deze ook kort fijn (niet te lang). Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje. Stop het koekkruimel mengsel bij de boter en roer goed door. Stort dit uit op de bodem van de springvorm en druk de koekbodem goed aan met de bolle kant van een lepel.
  2. Klop in een kom de kwark langzaam glad met de suiker. Klop de bloem, eieren en vanille er zachtjes doorheen. Roer tot slot hier de creme friache doorheen en schenk de kwarktaart vulling in de springvorm.
  3. Smelt vervolgdens de chocolade druppels. Dit kun je gewoon in de magnetron doen, maar check elke 10 seconden om aanbranden te voorkomen. Roer de chocolade goed door om alles egaal te laten smelten. Giet vervolgens de gesmolten chocolade in een brede cirkel over de taart. Maak er vervolgens met een mes een marmerpatroon in.
  4. Zet de springvorm op de bodem van de slowcooker. Leg het keukenpapier op de bovenrand van de cooker en dek af met de deksel. Zo maak je de cooker een stukje meer ‘luchtdicht’ zonder helemaal af te sluiten.
  5. Zet de cooker op stand hoog en zet de timer op 2,5 uur.
  6. Schakel na afloop de slowcooker helemaal uit, maar laat de deksel nog 1 uur op de slowcooker zitten (niet tussentijds openmaken!) Zo kan de  kwarktaart met chocolade nog verder stomen. Haal vervolgens de kwarktaart met chocolade uit de slowcooker en laat hem op het aanrecht helemaal afkoelen. Bewaar de taart daarna in de koelkast.
  7. Haal de kwarktaart ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de koelkast en snijd in puntjes.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Kwarktaart met chocolade uit de slowcooker
Kwarktaart met chocolade uit de slowcooker

(Dit recept is afgeleid uit:  500 slowcooker recepten)

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Taart Recepten Tags: bloem, cheesecake, chocolade, Crème fraîche, digestive biscuit, eieren, kwark, kwarktaart, Nederlandse keuken, Paas Recepten, roomboter, Slowcooker, suiker, Valentijnsdag, vanille, walnoten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Post Plaza Hotel en Grand Café Leeuwarden
Volgend bericht: Fotodagboek Januari 2016 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Christel

    8 februari 2016 om 8:06 am

    Jammer mijn crockpot is een slag kleiner. Had het graag geprobeerd!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      8 februari 2016 om 11:21 am

      Oh dat is jammer 🙁

      Beantwoorden
  2. Jacqueline

    8 februari 2016 om 1:31 pm

    Ziet er heerlijk uit en mijn slowcooker is groot genoeg. Ga het zeker proberen.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      8 februari 2016 om 7:52 pm

      Eet smakelijk alvast 🙂

      Beantwoorden
  3. Anne Bams

    9 februari 2016 om 7:24 am

    Kan dit ook zonder slow coocker die heb ik nml niet ?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      9 februari 2016 om 10:25 am

      Hi Anne,

      dit recept is speciaal ontwikkeld voor de slowcooker, dus de verhoudingen zijn ook anders. het is dan ook eerder een gestoomde cake.
      Er zijn nog genoeg andere recepten voor bijvoorbeeld een cheesecake of kwarktaart uit de oven of no bake.

      Beantwoorden
  4. Lara M

    9 februari 2016 om 7:10 pm

    Dit ziet er echt geweldig uit! Helaas heb ik geen slowcooker…. maar als ik dit in de gewone oven zou bereiden, hoe lang moet hij dan en op welke temperatuur?

    Beantwoorden
  5. Marjolijn

    17 februari 2016 om 8:44 pm

    Vandaag deze cheesecske gemaakt. In 1 woord “heerlijk”! Dank je wel voor het recept.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 februari 2016 om 9:56 am

      Joepie! Geniet ervan!

      Beantwoorden
  6. Theetje

    14 november 2016 om 10:59 pm

    Hoi, hoeft er geen laagje water in de crockpot?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 november 2016 om 3:59 pm

      Nee, geen water er in doen.
      Er zal zich wel een beetje stoom ontwikkelen, maar dit stijgt op uit de taart zelf.

      Beantwoorden
  7. Diana

    28 november 2017 om 10:38 am

    Ik heb een crockpot van 5 liter. Welke springvorm diameter heb je gebruikt

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 november 2017 om 9:47 am

      Hi Diana,

      ik heb hier speciaal een kleine springvorm van 18cm voor gekocht. Die pastte er precies in namelijk.

      Groetjes Betty

      Beantwoorden
  8. Deborah

    9 januari 2018 om 2:06 pm

    Wat is de stand ‘hoog’ bij de Crockpot, als in: welke temperatuur is dat?
    Ik heb een Kitchenaid Multicooker en kan heel wat verschillende dingen instellen.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 januari 2018 om 11:50 am

      Sorry Deborah,
      maar dat weet ik echt niet. Er staan namelijk ook geen temperaturen bij, allen stand 0-9

      Beantwoorden
  9. Liita

    10 januari 2018 om 6:18 pm

    Hallo Betty,

    Ik heb deze taart nu al precies zoals opgegeven gemaakt. En het was heerlijk.
    Maar nu wil ik een taart met chocola en een taart zonder chocola maken.
    Kan ik bij de vulling de 150 gram chocoladedruppels vervangen door 150 gram kwark ?

    Beantwoorden
  10. Danny van 't Land

    14 januari 2018 om 10:57 am

    Ik heb een slowcooker van 3,5 liter, is het mogelijk om hem in deze iets kleinere cooker te maken? Ik ben namelijk zeer nieuwsgierig naar deze cake 🙂

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 januari 2018 om 2:54 pm

      Hi Danny,
      je zult dan even moeten proberen of een springvorm van 18cm in je kleinere cooker past?
      Indien wel, dan kun je gerust het recept hier ook in bereiden.

      groetjes, betty

      Beantwoorden
  11. Jvz

    12 maart 2018 om 2:25 pm

    Hier zit hij in de crockpot, was wel puzzelen want ik heb een ovale crockpot, dus zelf ovale bodem gemaakt en daar een sillicone rand om heen gedaan, nu afwachten hoe hij eruit komt

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 maart 2018 om 11:04 am

      Oh dat kan natuurlijk ook nog! Ik hoop dat het gelukt is?

      Beantwoorden
  12. Gon

    10 november 2019 om 11:10 am

    Ziet er heerlijk uit maar wat is stand hoog daar kom ik niet helemaal uit

    En wat gebruik je voor chocolade druppels
    Bedoel je gesmolten chocolade

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 november 2019 om 12:49 pm

      Hi Gon,

      de crockpot (slowcooker) heeft slechts 3 standen: namelijk hoog, laag en warmhouden. Meer kan ik er dus ook even niet van maken.

      Beantwoorden
  13. Anneke

    13 februari 2020 om 10:49 am

    Hallo Bettine

    Lijk me heerlijk om deze taart / cake te maken

    Er staat “chocoladedruppels” in het recept.
    Ik ken dit niet. Kun je hiervoor ook bijv. Repen chocola voor gebruiken.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 februari 2020 om 7:03 pm

      Hi Anneke,
      je kunt ook een chocoladereep grof hakken. Dit smelt ook net zo goed als de druppels.

      Beantwoorden
  14. Marjan

    19 april 2020 om 9:42 am

    Hallo Bettina, wat zijn chocoladedruppels? Zoek ik danneen kleine tube op een bakafdeling? En kan het ook zonder, of is het ook nodig voor de smaak?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 april 2020 om 3:57 pm

      Dat zijn geportioneerde stukjes chocolade die makkelijk te smelten zijn. Je kunt een normaal blok chocolade ook grof hakken en dat gebruiken.

      Beantwoorden
  15. Caroline

    21 november 2020 om 4:32 pm

    Deze ‘taart’ ziet er overheerlijk uit. Ik wil hem morgen gaan proberen. Nu heb ik een Crockpot express. Heeft er iemand ervaring met de stand ‘dessert’, zou dat geschikt zijn voor deze taart, of toch maar ‘slow coocken’. Bij mijn CPE kan geen theedoek onder het (draai)deksel. Zou aluminiumfolie over de springvorm heen voldoen?
    Ik kijk uit naar het resultaat!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 november 2020 om 11:33 am

      Hi Caroline,
      daar heb ik helaas ook geen ervaring mee, maar de doek tussen de deksel zorgt juist voor een heel klein beetje ventilatie.
      Vermoed dat dit met een snelkook versie juist niet kan, maar misschien heeft een van de andere lezers hier ervaring mee?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee