• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Klassieke Cheesecake maken

Klassieke Cheesecake maken

19 januari 2015 Door Betina Oostveen 8 Reacties

Je hoeft niet meer verder te zoeken, want dit is het enige basisrecept dat je nodig hebt om een klassieke cheesecake te maken. Gebakken in de oven en met bastogne koeken bodem natuurlijk.

Cheesecake eten tijdens Blue Monday

Dit is HET recept voor een klassieke cheesecake maken! En het is precies wat je nodig hebt tijdens deze ‘Blue Monday’!! Naar het schijnt is dit de meest deprimerende dag van het jaar! Waarom? Het heeft vaak te maken met goede voornemens die maar niet blijken te lukken rond de 3 en vierde week van januari. En het winterse weer wil ook niet echt positief op het humeur werken.

recept voor klassieke cheesecake maken betty's kitchen

Dus deel ik vandaag het recept voor deze klassieke cheesecake om iedereen, inclusief mijzelf, even flink op te beuren. Die goede voornemens zijn vandaag even overboord en we gaan lekker genieten van een kopje thee of koffie met een puntje (of twee) van deze klassieke cheesecake. Enjoy!

De beste klassieke cheesecake

Er bestaan inmiddels al heel veel soorten en variaties op cheesecake! Maar een goede basic, standaard en klassieke cheesecake, wordt alleen op smaak gebracht met een beetje vanille en citroen en hoort geserveerd te worden op een bodem van Bastogne koekjes. Punt. Begin als beginner met dit recept voor de beste klassieke cheesecake en bouw daarna ook uit naar andere soorten en varianten cheesecake recepten.

Nog meer cheesecake recepten

Op deze site vind je bijvoorbeeld de recepten voor een bramen cheesecake, maar ook cheesecake ijs met aardbeien. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze mini-cheesecake met frambozen hartjes? En speciaal voor de feestdagen kun je ook een no-bake Halloween Cheesecake maken of deze Sinterklaas Cheesecake met kruidnoten.


Print

Recept: Klassieke Cheesecake Maken

recept voor klassieke cheesecake maken betty's kitchen
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

Je hoeft niet meer verder te zoeken, want dit is het enige basisrecept dat je nodig hebt om een klassieke cheesecake te maken. Gebakken in de oven en met bastogne koeken bodem natuurlijk.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minutes + opstijven
  • Cook Time: 1 hours + 1 uur nagaren
  • Total Time: 12 uur
  • Yield: 12–14 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram boter (voor de bodem)
  • 220 gram Bastogne koeken 
  • 800 gram roomkaas
  • 200 gram crème fraîche
  • 250 gram (fijne) suiker
  • 4 eieren
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels maizena (of bloem)
  • 1 theelepel vanille extract
  • rasp van 1 citroen
  • 1 theelepel citroensap

Extra:

  • springvorm 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • foodprocessor
  • steelpannetje
  • keukenmixer

Instructions

  1. Zorg er als eerst voor dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Haal ze hiervoor minstens 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden / 165 hete lucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje en verkruimel ondertussen de Bastogne koeken in een foodprocessor. Giet de kruimels bij de boter en roer goed door. Stort dit uit op de bodem van de springvorm en druk de bodem goed aan met de spatel (of de bolle kant van een lepel). Stop de springvorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.
  3. Klop ondertussen in een grote kom de roomkaas met de crème fraîche en suiker tot een luchtig beslag. Doe dit het liefst met een (hand)mixer op lage snelheid, totdat je een zachte, homogene massa hebt. Houdt het kloppen echt minimaal en puur om de kaas smeuïg te maken.
  4. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. (Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.) Tot slot voeg je de eierdooier, maizena (of bloem), vanille extract, citroenrasp en citroensap toe, en mix maximaal 1 minuut om alles net te kunnen mengen.
  5. Giet de vulling voor klassieke cheesecake bovenop de kruimelbodem en bak gedurende 60 minuten in de voorverwarmde oven. De bovenkant zal in ieder geval gestold zijn, maar het midden kan nog een beetje wiebelig zijn.
  6. Zet de oven nu op een klein kiertje en laat  1 uur afkoelen in de oven en laat daarna een nacht volledig afkoelen en opstijven in de koelkast. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: cheesecake, roomkaas, crème fraiche, citroen, vanille, suiker, Bastogne koeken

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor klassieke cheesecake maken betty's kitchen

Category: Taart Recepten Tags: cheesecake, citroen, Crème fraiche, roomkaas, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Crostini met brie, rucola, druiven en honing
Volgend bericht: Zelf Mayonaise maken »

Lees Interacties

Reacties

  1. Emma

    19 januari 2015 om 8:22 am

    Ohhh, cheesecake die moet ik snel weer eens maken!

    Beantwoorden
  2. Marleen

    16 juni 2018 om 9:36 pm

    Cheesecake is heerlijk en ook machtig door zoveel roomkaas. Ik had er wel 100 gram minder suiker in gedaan en hij was meer dan zoet genoeg. Echt goed afkoelen is niet gelukt omdat niet iedereen daarop kon wachten. 😉
    Gr. Marleen

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 juni 2018 om 10:35 am

      Hahaha geweldig om te horen!
      En bedankt voor de minder suiker tip!
      Het is altijd de vraag of het werkt, maar prima dus! 🙂

      Beantwoorden
  3. Samantha

    27 augustus 2020 om 10:23 pm

    Ik heb het net gemaakt voor een feestje en het ruikt enorm lekker. Ik heb stiekem ook al geproeft en smaakt goed!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      28 augustus 2020 om 11:00 am

      Dat is leuk om te horen! Ik wens je vast veel plezier met het opsmikkelen ervan!

      Beantwoorden
  4. Lisa

    25 juni 2021 om 11:33 am

    Heerlijk!! Cheesecake is mn lievelingstaart

    Beantwoorden
  5. Barbara

    4 februari 2022 om 2:23 pm

    Hallo Betty, welke roomkaas is het lekkerste om te gebruiken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 februari 2022 om 2:14 pm

      Ik gebruik over het algemeen Philadelphia roomkaas want die is al lekker stevig van zichzelf. Tenzij er in het recept iets van Monchou vermeld staat.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in