• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Biefstuk in Zwarte Bonensaus

Biefstuk in Zwarte Bonensaus

8 februari 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Zijn jullie deze weken ook zo lekker aan het genieten van Chinese recepten? Wereldwijd wordt namelijk het Chinese Nieuwjaar gevierd en deze biefstuk in zwarte bonensaus is een echte aanrader! Dat is een Chinees recept voor dunne plakjes beef met peultjes, shiitake en worteltjes en een beetje rijst wordt dit jouw nieuwe Chinese favoriet!

Wat is Beef in zwarte bonensaus?

Wellicht dat je dit gerecht al kent van de afhaal Chinees, maar biefstuk in zwarte bonensaus is echt heel lekker! De zwarte bonen zijn namelijk zwarte sojabonen die worden gefermenteerd en een heerlijke hartige saus maken voor dit snelle wok gerecht. Uiteraard mogen de felgekleurde groenten niet ontbreken en deze keer ging ik voor een mix van peultjes, shiitake en wortel die goed bij de malse biefstuk passen. Maar je kunt natuurlijk in dit Chinees recept met dunne plakjes beef ook gebruik maken van plakjes kipfilet of zelfs blokjes of strips tofu gebruiken.

Dit recept voor biefstuk in zwarte bonensaus is klassieker uit de Chinese keuken. Lees hier meer over het Chinese nieuw jaars feest dat momenteel wordt gevierd over heel de wereld.

recept chinese biefstuk in zwarte bonensaus © bettyskitchen.nl
recept chinese biefstuk in zwarte bonensaus © bettyskitchen.nl

Nog meer Chinese recepten om van te smullen

Traditionele Chinese recepten zijn zo ontzettend lekker! Daarnaast kent de Chinese keuken een aantal traditionele smaakmakers en sauzen waarmee je echt alle kanten op kunt. Ik vertel je er graag wat meer over en daarom vindt je hier op de site nog veel meer Chinese recepten om van te smullen. Wat dacht je namelijk van deze kip in oestersaus met broccoli? Deze smaakmaker mag niet ontbreken in je keukenkastje! Sojasaus komt in heel veel gerechten terug en is ook de basis voor het maken van de simpele maar smaakvolle Lo Mein noodles. Hieronder vind je dan ook nog eens mijn versie van biefstuk in Chinese zwarte bonensaus. En deze bao buns met gefrituurde kip en sticky saus zijn ook een echte aanrader! Welk Chinees recept is jouw favoriet? Check hier nog meer recepten uit de Chinese keuken.


Print

Recept: Biefstuk in Zwarte Bonensaus

recept chinese biefstuk in zwarte bonensaus © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Wereldwijd wordt momenteel het Chinese Nieuwjaar gevierd en deze biefstuk in zwarte bonensaus is een echte aanrader! Niet alleen bekend en populair van de afhaalchinees, maar een makkelijk doordeweekse maaltijd die je thuis ook eenvoudig op tafel zet. Heerlijke dunne plakjes beef met peultjes, shiitake en worteltjes en een beetje rijst wordt dit jouw nieuwe Chinese favoriet!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + marineren
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 3 – 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Chinese Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor het vlees:

  • 300 gr biefstuk
  • 1 el sojasaus
  • 1 el shaoxing wine (ik gebruikte sherry)
  • 2 tl maizena
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl fijngehakte rode peper
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 2 tl fijngehakte knoflook *

Voor erbij:

  • 1 rode ui
  • 250 gr peultjes
  • 200 gr shiitake
  • 100 gr wortel
  • 2 bosui
  • 1 el shaoxing wine (ik gebruikte sherry)
  • 100 ml (runder)bouillon
  • 1 – 2  el Zwarte Bonensaus
  • 250 gr (zilvervlies) rijst
  • Neutrale olie voor wokken

Instructions

  1. Snijd de biefstuk in heel dunne plakken. TIP van Betty: leg de biefstuk een half uurtje in de vriezer dan gaat het snijden veel makkelijker!
  2. Roer in een kommetje de sojasaus met Shaoxing wine en de maizena los zodat alle klontjes er uit zijn.
  3. Voeg daarna de plakjes biefstuk, sojasaus mengsel, sesamolie, rode peper, gember en knoflook samen in een kom en roer het geheel goed door. Laat de biefstuk marineren gedurende 30 minuten.
  4. Breng vervolgens een pannetje water aan de kook voor de rijst. Check de bereidingstijd en bereidingswijze op de verpakking.
  5. Ondertussen kun je alvast de groenten gaan snijden: Snijd de ui in halve ringen. Spoel de peultjes af en snijd de topjes en eventuele draadjes weg.  Borstel de shiitake schoon en snijd in plakjes. Schraap de wortel schoon en snijd in dunne julienne reepjes. En tot slot snij je de bosui in smalle ringen.
  6. Verwarm een wok op hoge temperatuur en laat goed heet worden. Schenk een scheutje neutrale olie in de pan en voeg de plakjes biefstuk met marinade en al toe. Laat het vlees 30 seconden liggen in de hete olie en schep om. Laat nogmaals 30 seconden liggen en schep vervolgens uit de pan. Het vlees zal nog niet gaar zijn.
  7. Verwarm opnieuw een scheutje neutrale olie in de pan en voeg de shiitake en wortelreepjes toe. Wok deze gedurende 2 minuten. Voeg daarna de uien, peultjes en Shaoxing wijn toe en wok een extra 3 minuten mee. 
  8. Ondertussen giet je ook nog ergens de rijst af en laat deze uitstomen 🙂
  9. Tot slot voeg je de gebakken biefstukreepjes, runderbouillon, zwarte bonensaus en bosui toe. Let op! De zwarte bonen pasta is vrij sterk, begin dus echt eerst met de helft, proef en voeg eventueel meer naar smaak toe. Schep dit nog een paar keer goed om en laat 1-2 minuten zachtjes doorkoken. Zet daarna het vuur uit.  Serveer de biefstuk in zwarte bonensaus direct met de rijst.

Eet smakelijk!

Notes

* Er zijn verschillende soorten zwarte bonensaus te koop. Over het algemeen bevat de zwarte bonensaus van de Toko geen knoflook. Maar bij de supermarkt vindt je bijvoorbeeld een zwarte bonen-knoflooksaus (bijv. Lee Kum Kee) die is ook erg fijn om te gebruiken maar dan zou ik wel de teentjes knoflook uit het recept weglaten.

Keywords: Rijst, vlees, biefstuk, pittig, sojabonen, rode peper, knoflook, shiitake

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept chinese biefstuk in zwarte bonensaus © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze aan de slag wilt gaan met het maken van deze Chinese biefstuk in zwarte bonensaus!

Category: Vlees Recepten Tags: biefstuk, bosui, champignons, Chinese keuken, gember, knoflook, Lee Kum Kee, maizena, peultjes, rijst, rijstwijn, rode peper, rundvlees, sesamolie, sherry, shiitakes, sojasaus, uien, vlees, wokken, wortel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Chinese tomatensoep met omelet rolletjes
Volgend bericht: Edamame boontjes met chili zout »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#WEEKMENU

Deze zomer gaan we elke week op bezoek naar een ander vakantieland. Check hier alle thema weekmenu's!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Meest Gelezen

  • recept coq au vin kip in wijn saus © bettyskitchen.nl FRANKRIJK Weekmenu
  • recept broodje gyros met pita en salade © bettyskitchen.nl GRIEKENLAND Weekmenu
  • recept gepaneerde en gebakken griekse kaas saganaki pannetje © bettyskitchen.nl Saganaki (Griekse gebakken kaas)
  • recept karidópita griekse walnoten cake © bettyskitchen.nl Griekse Walnoten cake (karidópita)
  • recept broodje gyros maken met pita Broodje Gyros maken

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#BBQ

recept loaded fries met kaas en bacon © bettyskitchen.nl

Loaded Fries met kaas en bacon

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept carpaccio van gerookte zalm © bettyskitchen.nl

Carpaccio van gerookte zalm

recept gepaneerde en gebakken griekse kaas saganaki pannetje © bettyskitchen.nl

Saganaki (Griekse gebakken kaas)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee