• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Kokos makronen maken

Kokos makronen maken

2 juli 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is weer eens tijd voor een heerlijke zoete versnapering, want daar wordt iedereen vrolijk van! Wij gingen aan de slag met zelf kokos makronen maken en geloof me: na het proeven hiervan ga je ze nooit meer in de winkel kopen!

Zelf kokos makronen maken + variaties

Mede door de lockdowns afgelopen jaar zijn wij gewoonweg wat slimmer en beter boodschappen gaan plannen. Ook werd er meer recepten gekookt of gebakken met spullen die veelal achterin de voorraad kast stonden. Thuis kwamen de blikken gecondenseerde melk op tafel en ik vond ook een flinke zak kokosrasp terug. Omdat dochterlief de laatste tijd de smaak van mini-bakker flink te pakken heeft, besloot ik om dus met haar zelf kokos makronen te gaan maken. En dat met succes! Inmiddels hebben we zelfs ook wat variatie recepten onder de knie dus die kan ik meteen met jullie delen zodat je zelf ook aan de slag kunt gaan met deze ‘sneeuwballen’ zoals mijn dochter ze ook wel eens noemt.

Nog meer recepten met gecondenseerde melk

De basis van voor het maken van deze kokos makronen is natuurlijk kokos, maar ook gecondenseerde melk. Dat is een dikke stroperige substantie, vaak te koop in blik, en is niets meer dan ingekookte melk met suiker. Het is heerlijk zoet en je kunt er tal van zoete bakrecepten mee maken. Als je gecondenseerde melk namelijk nog langer (au-bain marie) verwarmt, dan krijg je namelijk karamel, dus ideaal voor het maken van (chocolade) fudge. Maar ook deze chocolade-karameltaart maak je met een blikje gecondenseerde melk. Laten we vooral ook niet de Banoffee Pie vergeten, die bij ons een echte lente favoriet is tijdens Pasen bijvoorbeeld! Varieer er dus lekker op los met deze recepten met gecondenseerde melk.


Print

Recept: Kokos makronen maken

recept kokos makronen maken
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met dit recept voor kokos makronen maken kun je eenvoudig zelf aan de slag met deze ronde kokoskoeken. Ze zijn glutenvrij maar zo lekker zacht van textuur. De geraspte kokos met gecondenseerde melk maken het een lekker zoet tussendoortje om van te genieten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 8–9 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 60 gram eiwit (van ca 2 eiwitten)
  • snufje zout
  • 200 gr gecondenseerde melk (half blikje)
  • 175 gr geraspte kokos
  • 3 el amandelmeel.

Extra:

  • keukenmixer met garde
  • spatel
  • ijsscoop

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Giet de eiwitten met een snufje zout in een beslagkom en mix op lage snelheid heel veel zuurstof in de eiwitten. Gedurende 10 minuten zet je de mixer steeds een tandje hoger in snelheid tot er blijf doorkloppen tot er uiteindelijk ‘pieken’ vormen. Zet daarna de keukenmixer uit.
  3. Giet de gecondenseerde melk erbij en voeg ook de geraspte kokos en amandelmeel toe. Spatel vervolgens het geheel goed door zodat je een brokkelig kokosdeeg krijgt.
  4. Gebruik een ijsscoop om 8-9 bolletjes te vormen. Plaats deze met de vlakke kant op een bakplaat en zorg dat ze evenredig uit elkaar liggen.
  5. Bak de kokosmakronen gedurende 15-20 minuten af in de oven en laat daarna op de bakplaat buiten de oven afkoelen.
  6. Je kunt de kokosmakronen in een luchtdicht bakje gedurende nog max 2 dagen bewaren. Maar ze zijn natuurlijk op hun best als je ze dezelfde dag nog opeet.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatie recepten:

Speculaas-kokosmakronen

Voeg 1 theelepel speculaaskruiden toe aan het beslag. Laat na het bakken de kokosmakronen goed afkoelen. Smelt 50 gram witte chocolade en trek hier ‘lijntjes’ van over de afgekoelde speculaas-makronen en laat opstijven.

Limoen-kokosmakronen

Spatel de geraspte schil van een halve limoen mee in het beslag.Laat na het bakken de kokosmakronen goed afkoelen. Smelt 50 gram witte chocolade en trek hier ‘lijntjes’ van over de bovenkant. Bestrooi vervolgens de chocolade met wat gecrushde gevriesdroogde frambozen of aardbeien. Laat de chocolade uitharden.

Chocolade-kokosmakronen

Smelt 80 gram pure chocolade en ‘dip’ de bovenkant van de makronen in de chocolade. Zet terug neer op bakpapier en bestrooi de chocolade met een klein snufje salt flakes of een klein snufje vers gemalen peper. Laat de chocolade uitharden.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kokos makronen wilt gaan maken!

Category: Bakrecepten, Koekjes recepten Tags: amandelmeel, eieren, eiwitten, gecondenseerde melk, Glutenvrij, koekjes, kokos, limoen, Nederlandse keuken, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Rode bietenburger met geitenkaas
Volgend bericht: Gazpacho met avocado (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee