• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Italiaanse omelet met spinazie

Italiaanse omelet met spinazie

6 juni 2016 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Zoals ik in de vorige post al schreef: Juni is Italië maand bij Betty! En ontbijten met deze Italiaanse omelet met spinazie is dan ook grote favoriet in huize Betty!

Italiaanse twist omelet met spinazie

Ik blijf natuurlijk stevig hopen op een maand met veel zon, en dan komt het vakantiegevoel vanzelf wel dichterbij. Italië is een prachtig land, en de Italiaanse keuken blijft mijn favoriet! En hoe leuk is het om dan een Italiaanse twist te geven aan je standaard (ontbijt) recepten. Deze Italiaanse omelet met spinazie en geraspte kaas is een heerlijk voedzaam ontbijt of zelfs lunch. Lekker low carb of zelfs keto proof en volledig glutenvrij! En met de basilicum en pijnboompitten voeg je niet alleen meer smaak toe, maar ook een extra portie gezonde vetten. Waan je even in Italiaanse sferen en maak er een prachtige dag van!

recept italiaanse omelet met spinazie en kaas © bettyskitchen.nl

Nog meer ontbijt recepten met eieren

Dit is een heerlijk voedzaam ontbijt en de eieren zorgen ervoor dat je gedurende lange tijd een ‘vol’ gevoel ervaart. Ik ben benieuwd wat jullie van hartig ontbijten met deze Italiaanse omelet met spinazie vinden? Check hier sowieso nog meer Low Carb ontbijt recepten of zelfs ketogeen ontbijt recepten op een rijtje. Zelf heb ik ook nog een paar ultieme favoriete ontbijtrecepten met eieren op de site staan. Zo maak ik in het weekend graag deze Oeufs en cocotte klaar. Ga ik voor een snelle en voedzame lunch voor deze avo-toast met avocado & ei. En uiteraard heb ik ook de beste tips voor perfecte scrambled eggs maken op een rijtje gezet! Geniet dus lekker van ontbijtrecepten met ei!


Print

Recept: Italiaanse omelet met spinazie

recept italiaanse omelet met spinazie en kaas © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Italiaanse omelet met spinazie en geraspte kaas is een heerlijk voedzaam ontbijt of zelfs lunch. Lekker low carb of zelfs keto proof en volledig glutenvrij! En met de basilicum en pijnboompitten voeg je niet alleen meer smaak toe, maar ook een extra portie gezonde vetten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • (Peper)olie of roomboter
  • 100 gr verse spinazieblaadjes
  • 2 eieren
  • 4 basilicumblaadjes, fijngehakt
  • peper & zout
  • geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas
  • pijnboompitten

Instructions

  1. Verhit een scheutje olie of roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat deze al roerende slinken (2-3 minuten). Breng op smaak met een beetje peper en zout.
  2. Klop ondertussen de eieren helemaal los in een kom en voeg hier de basilicum, peper en zout aan toe.
  3. Voeg de geslonken spinazie toe aan de kom met eieren en roer er doorheen. Door de warmte zal het ei al een beetje aan de spinazie gaan binden.
  4. Verwarm opnieuw de koekenpan en voeg eventueel nog een klein scheutje olie toe in de pan als deze te droog is. Giet het ei-spinaziemengsel in de koekenpan en laat 30 seconden staan om te stollen. Vouw met een houten lepel of spatel het ei vanaf de randen naar het midden toe en laat daarna weer 30 seconden staan. Herhaal dit nog 1 – 2  keer totdat meerendeel van het ei gestold is en laat daarna even een goede minuut (of twee) staan om de onderkant volledig te stollen. Let alleen op bij het naar binnen vouwen dat je het gestolde midden niet kapot maakt, want dan heb je roerei! Bak vervolgens de onderkant tot het ei genoeg gestold is om op te tillen en de bovenkant dus nagenoeg niet meer vloeibaar is. (bij mij duurt dit ca. nog 2 minuten).
  5. Je kunt er nu voor kiezen om alvast een beetje geraspte kaas op de bovenkant te strooien. Vouw vervolgens de omelet met spinazie dubbel en bak aan weerszijden nog eventjes gaar.
  6. Serveer de Italiaanse omelet met spinazie direct en voeg bovenop nog wat extra geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas naar wens. Aftoppen met pijnboompitten is ook erg lekker en voegt nog wat extra gezonde vetten toe

Buon Giorno!

Groetjes, Betty

Notes

Maak je dit recept voor 2 – 3 personen dan heb je een wat dikkere omelet. Je kunt deze dan ook als ronde omelet op een bord laten glijden en deze omkeren op de pan om de andere kant gaar te bakken. Sla stap 4 dus in zijn geheel over.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept italiaanse omelet met spinazie en kaas © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Italiaanse omelet met spinazie voor het ontbijt.

Category: Ontbijt Recepten Tags: basilicum, eieren, Glutenvrij, Kaas, keto, Low Carb, Parmezaanse kaas, pecorino, spinazie, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Something about Food TAG
Volgend bericht: Kip met pindasaus en boontjes »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee