• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Something about Food TAG

Something about Food TAG

5 juni 2016 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Hi Allemaal, het werd weer eens tijd voor een nieuwe TAG! Ik vind het altijd zo leuk om de tags van andere (food)bloggers terug te lezen en om te kijken in hoeverre wij mensen eigenlijk allemaal gewoon op elkaar lijken.

something about food TAG foodblog betty's kitchen

Vandaag heb ik dan ook de ‘Something About Food TAG‘ ingevuld en de antwoorden lees je hieronder. Doe gerust mee met de vragenlijst, hetzij op jouw blog of in de comments hieronder. Ik lees het allemaal terug namelijk!

Deze Something about Food TAG kwam ik tegen op de website van Uit Paulines Keuken, lees zeker ook even haar antwoorden op de TAG. Maar hij is officieel afkomstig van Tedje van Teddlicious. Mocht je de TAG ook op je eigen (food)blog willen overnemen, is het wel zo netjes om Tedje er even bij te vermelden. Maar goed, nu door naar mijn antwoorden op de vragen:

Something About Food TAG:

1. Als je iedere dag nog maar één soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?
Rijst met kip. lekker veel proteine en sinds de vakantie naar Thailand heb ik een nieuwe liefde voor rijst ontdekt. Ik zou dan wel lekker varieren met groente en sauzen of curry’s natuurlijk.

something about food TAG foodblog betty's kitchen

2. Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant?
Spa rood staat steevast op tafel. En bij mijn eten heb ik graag een bijpassend wijntje. Tenzij ik een hamburger eet, dan geef ik de voorkeur aan een biertje. En als aperitief natuurlijk Gin Tonics, hoe kan ik die nou vergeten!

3. Wat was vroeger je lievelingseten?
‘Burek sa Mesom‘ en ‘Burek sa Sirom‘. Mams komt uit het voormalige Joegoslavië, dus ik groeide op me lokale specialiteiten. De pita’s (/burek) is een soort hartige strudel met bijvoorbeeld vlees, kaas, aardappels en of groenten. Je kunt er heerlijk mee varieeren en het hoort echt bij de Balkan keuken.

4. Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?
Het is nu 10.00 en ik heb net een chocolade havermout muffin gebakken, uit het kookboek van Havermoutje. Deze snijd ik nu in dikke plakken en serveer met aardbeienjam en een kop verse gemberthee.

something about food TAG foodblog betty's kitchen

5. Als jij mag kiezen waar je uit eten wil, waar ga je dan naartoe?
Oh men, ik kan niet kiezen, er staat nog zoveel op mijn lijst! Als ik alleen al dicht bij huis blijf zijn er zo al 4 of 5 ..  Ohhww..  Okee, ik ga voor Podium onder de Dom, maar dan wel met Dylan. Ik ben hier al vaker geweest, maar wil hem zo graag een keertje meenemen naar verluid het beste restaurants van Utrecht! En de WT (Watertoren) ben ik ook erg benieuwd naar. Iedereen heeft het er over. Maar daar sta ik al voor op de wachtlijst voor in Augustus. Even wachten nog.

6. Wat lust je écht niet?
Lamsvlees en schapenvlees. Heeft iets te maken met jeugdherinneringen van lammetjes die voor mijn ogen geslacht werden. Ik ben voorstander om kinderen zoveel mogelijk te laten zien van waar het eten vandaan komt. En vond het ook heel leuk om hier meer over te leren op boerderijen enzo. Maar dat slachten had nou net even niet gehoeven. Zodra ik nu het vlees al ruik wordt ik een beetje misselijk.

7. Om welk gerecht sta jij bekend?
Zowel online als offline (dus in familiekringen) is men fan van mijn Goulash, geserveerd met aardappelpuree. Maar ook om de banoffee pie! Helaas is dat laatste een recept van Paula Deen, maar tijdens verjaardagen kom ik ‘mijn’ banoffee pie steeds vaker tegen op tafel. Zo cool!

something about food TAG foodblog betty's kitchen

8. Chips of chocolade?
Chocolade is mijn grote liefde, naast Dylan.

9. Wat eet jij het liefst in de bioscoop?
M&M’s met pinda’s.  Weer chocolade dus.

10. Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat?
Spruitjes en witlof. Die vond ik als kind gewoon veel te bitter. Maar omdat je smaak met de jaren veranderd, ben ik het meer gaan waarderen. Hetzelfde is mij overkomen met spa rood en rode wijn. Ik kan mij nu geen leven zonder meer voorstellen  🙂

something about food TAG foodblog betty's kitchen

11. Vis of vlees?
Vlees of kip komt het vaakst hier voorbij. Ik was nooit echt een liefhebber van vis. Ik kan het zelf ook niet goed klaarmaken. Maar dankzij deze blog kom ik steeds vaker in restaurants waar men weet hoe het wel moet. En bestel ik nu ook steeds vaker vis tijdens een avondje uit eten.  Ook zoiets wat met de jaren is gekomen.

12. Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken?
Insecten. Tot nu toe kon ik er steeds keihard voor wegrennen. Maar ik ben bang dat ik het gewoon een keertje moet gaan uit proberen. Al is het maar om jullie er wat meer over te kunnen vertellen.

13. Wat eet jij het liefst als ontbijt?
Havermoutpap. Lekker warm en zacht voor de buik en zo kan ik nog lekker afwisselen met vers fruit. Sinds ik dat doe heb ik een stuk minder ‘honger aanvallen’ aan het einde van de ochtend. Tegenwoordig gebruik ik ook steeds vaker quinoa in plaats van havermout.

something about food TAG foodblog betty's kitchen

14. Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten?
Dan ga ik voor de voorgerechten. Zo kan ik meer verschillende etenswaren proeven. En het is ook beter om meerdere malen per dag kleinere gerechten te eten, als 3x per dag 1 grote maaltijd. Ja, soms denk ik ook praktisch hoor.

15. Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit?
Zowieso iets met chocolade en dat mag dan ook gerust mini twix, mars of bounty zijn.  En mocht ik trek hebben in zoute snacks dan maak je mij blij met soja crackers en wasabinootjes.

something about food TAG foodblog betty's kitchen

 

Tot zo ver de Something About Food TAG! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om terug te lezen?

En ik wil jullie vragen om 1 (of meerdere vragen) voor jezelf in de comments te beantwoorden. Dan kan ik jullie ook een beetje beter leren kennen!

Groetjes, Betty


Category: Persoonlijk Tags: persoonlijk, Tags met vragen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Slagroomtaart met aardbeien
Volgend bericht: Italiaanse omelet met spinazie »

Lees Interacties

Reacties

  1. Annabel Rianne

    6 juni 2016 om 11:48 pm

    Leuke tag! Het is zo leuk om je lekker bezig te houden met eten 🙂
    Mijn favoriete ontbijtje is ook havermout! Lekker snel en elke ochtend weer heerlijk. Ik heb er nog nooit géén zin in gehad!
    Liefs xxx

    Beantwoorden
    • Betty

      7 juni 2016 om 4:11 pm

      Dank je wel! Havermoutontbijtjes zijn voor mij elke ochtend weer een reden om het bed uit te springen 🙂

      Beantwoorden
  2. Bo

    12 juni 2016 om 12:35 pm

    Jaaaaa een lijstje.. gek op lijstjes haha! Ik heb hem op m’n blog ingevuld. 😀

    Hier wel vast een sneakpeak van 1 vraag:
    Als je iedere dag nog maar één soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?

    Risotto! Je kan er eindeloos mee variëren en er zo’n beetje alles bij eten. Daarnaast ben ik echt heel erg pro dikke, romige smaken waar lekker veel kaas goed bij past.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 juni 2016 om 2:11 pm

      Ha die BO! Ook zo fan van rijst dus! En super tof dat je de tag hebt overgenomen op je blog, ik ga hem meteen doorlezen! 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨ Heb je wel eens zel ✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨

Heb je wel eens zelf pindakaas, amandelboter of cashewpasta gemaakt? Zelf notenpasta maken is heel eenvoudig en is een verrukkelijk 100% pure smeerbaar broodbeleg, of als topping op bijv. havermoutpap, kommetje yoghurt, ontbijttaartjes en meer.

Onlangs plaatste ik al een IGTV hierover en maakte ik maar liefst 5 verschillende soorten notenpasta! Waaronder een amandelpasta met Oreo cookies, pasta van macadamianoten en witte chocolade, maar ook pindakaas met dadels! Stuk voor stuk verrukkelijke combinaties en ze zijn op voor je het weet! Maar goed, dan draai ik weer zo een nieuwe batch in elkaar! 

Heb jij wel eens zelf notenpasta gemaakt?
==> https://bettyskitchen.nl/5x-notenpasta-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#notenpasta #pindakaas #pindabaas #amandel #amandelpasta #macadamia #pinda #oreo #oreocookies #vegan #plantbased #homemade #dadels #wittechocolade #chocolate #nuts #nutbutter
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in