Print

Recept: Italiaanse omelet met spinazie

italiaanse omelet met spinazie hartig ontbijt low carb recept
  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • (Peper)olie,
  • flinke hand verse spinazieblaadjes,
  • 2 eieren,
  • 4 fijngehakte basilicumblaadjes,
  • peper&zout,
  • geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas.

 

Instructions

  1. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de spinazie toe, en laat deze al roerende slinken (1-2 minuten). Klop ondertussen de eieren los in een kom, en voeg hier de basilicum, peper en zout aan toe.
  2. Giet het eimengsel over de spinazie in de koekenpan, en rangschik de spinazie zodat alles een beetje eerlijk verdeeld is. Bak de onderkant tot het ei genoeg gestold is om op te tillen (bij mij duurt dit ca. 2 minuten).
  3. Vouw de Italiaanse omelet met spinazie dubbel, en bak aan weerszijden helemaal gaar. Serveer op een bord met wat geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas.