• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Italiaanse Liefde! (met mascarpone, advocaat en boerenjongens)

Italiaanse Liefde! (met mascarpone, advocaat en boerenjongens)

13 februari 2024 Door Betina Oostveen 8 Reacties

Jump to Recipe

Met het oog op Valentijnsdag morgen heb ik me toch een heerlijk toetje voor twee! Deze Italiaanse liefde is een heel leuk alternatief voor Tiramisu en zet je echt in een paar minuten in elkaar. Een romig toetje met mascarpone, advocaat en boerenjongens. Dit is er eentje voor de 18+ers dus!

Wat is Italiaanse liefde dessert?

Dit toetje is pure Italiaanse passie en hartstocht bij elke hap! Een heerlijk schaaltje met romige mascarpone opgeklopt met advocaat en boerenjongens. Nee geen Italiaanse boeren jongens, maar rozijnen die ingelegd zijn in brandewijn en specerijen zoals kaneel en kruidnagel. Steek er een paar (verkruimelde) cantuccini koekjes in of een andere Italiaanse biscuits. Of top zelfs af met (geraspte) chocolade of gehakte nootjes. Dit Italiaanse Liefde dessert is in ieder geval een toetje om van te smullen en samen te delen.

recept italiaanse liefde dessert © bettyskitchen.nl
recept italiaanse liefde dessert © bettyskitchen.nl
recept italiaanse liefde dessert © bettyskitchen.nl

Nog meer Italiaanse toetjes of taarten met kaas

In Italie wordt regelmatig kaas als toetje op tafel gezet. Niet zozeer in de vorm van een kaasplankje zoals men in Frankrijk geregeld doet. Maar vaak worden kazen verwerkt tot taarten of zoete desserts zoals deze Italiaanse liefde met mascarpone, advocaat en boerenjongens. Dus neem gerust een kijkje bij deze andere recepten voor Italiaanse toetjes of taarten met kaas:

  • Aardbeien met balsamico en mascarpone
  • de klassieke Tiramisu
  • Ricotta Taart met sinaasappel en deegkorst
  • Chocolate Chip ricotta taart (GV)
  • Nog 10+ andere zoete recepten voor Valentijnsdag

Geniet er heerlijk van dus!


Print

Recept: Italiaanse Liefde! (met mascarpone, advocaat en boerenjongens)

recept italiaanse liefde dessert © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Een geweldig Italiaanse nagerecht voor twee! Deze Italiaanse Liefde is een romig dessert met mascarpone, advocaat, boerenjongens en knapperige koekjes zoals cantuccini,

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: nagerechten
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram mascarpone
  • 4 el. advocaat (60 ml)
  • 4 el. boerenjongens (met sap, 60 ml)
  • 4 cantuccini koekjes
  • opgeklopte slagroom

Extra toppings (optioneel)

  • gehakte amandelen of hazelnoten
  • nougatine
  • geraspte pure chocolade

Instructions

  1. Gebruik een mengkom om de mascarpone los te kloppen met de advocaat. Je kunt hiervoor een vork of garde gebruiken.
  2. Schep hier de helft van de boerenjongens – inclusief sap – doorheen en verdeel het mengsel vervolgens over twee schaaltjes.
  3. Lepel nu de overgebleven helft van de boerenjongens er over heen en maak af met een toef slagroom.
  4. Serveer ‘Italiaanse Liefde’ dessert met een paar (verkruimelde) cantuccini koekjes, die je eventueel ook als opscheplepeltje gebruikt. Dit nagerecht is ook erg lekker met een of meerdere andere toppings naar keuze.

Fijne Valentijnsdag!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept italiaanse liefde dessert © bettyskitchen.nl
recept italiaanse liefde dessert © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het recept van dit Italiaanse Liefde dessert van mascarpone met advocaat en boerenjongens.

Category: Nagerechten Tags: advocaat, alcohol, amandelen, boerenjongens, brandewijn, cantuccini, chocolade, Italiaanse Keuken, Kaas, koekjes, mascarpone, nougatine, slagroom, Valentijnsdag

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Risotto taartjes met tomatensalade
Volgend bericht: Roze ontbijt smoothie (met frambozen en havermout) »

Lees Interacties

Reacties

  1. danny

    30 maart 2024 om 1:06 pm

    een woord ….”SUBLIEM”

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 maart 2024 om 5:36 pm

      Geweldig om te horen! Geniet er van!

      Beantwoorden
  2. Ilse Smit

    4 augustus 2024 om 4:54 pm

    gemaakt voor een etentje met vrienden, iedereen vond het geweldig, wilden allemaal het recept!! In bolle glazen zonder voet geserveerd en bestrooid met een mensel van de koekjes, de geraspte amandelen en poedersuiker. (Even de staafmixer over het mengsel gedaan) helemaal TOP! Bedankt voor het delen !!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 augustus 2024 om 1:15 pm

      Super leuk om te horen dit! Geneiet dus lekker van het recept

      Beantwoorden
  3. Anita Plettinck

    6 september 2024 om 1:36 pm

    Wat zijn boerenjongens, in België vind ik dit niet.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 september 2024 om 2:23 pm

      Hi Anita,

      Boerenjongens zijn rozijnen die ingelegd worden in Brandewijn. Wellicht heb je in Belgie iets dat daarop lijkt?

      Beantwoorden
  4. Ellen Palmen

    28 februari 2025 om 9:17 am

    Kan ik dit recept een dag vantevoren maken? Groetjes Ellen

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 maart 2025 om 9:41 am

      Hi Ellen,

      je kunt de opgeklopte room gerust een dag van tevoren maken en afgedekt (of zelfs in een spuitzak) in de koelkast bewaren.
      De toppings zou ik echter wel tot het laatst en vlak voor serveren doen. Koek droogt bijvoorbeeld uit etc.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee