• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Indiase kip curry met witte kool (Patta Gobhi)

Indiase kip curry met witte kool (Patta Gobhi)

12 mei 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Wist je dat Indiase gerechten, zoals curry ook regelrechte streetfood kan zijn? Ik maakte deze Indiase kip curry met witte kool en besloot om hem in een vers gebakken naan broodje te serveren. Niet normaal hoe lekker dat was! En door hem in naan te serveren kreeg dit gerecht een heel hoog streetfood gehalte

Groentelade vol restjes ideaal voor curry maken

Soms worden de beste recepten geboren uit pure noodzaak of omdat je toevallig nog een groentelade vol restjes had om op te maken. Zo had ik laatst een grote witte kool in huis gehaald om Kupus Kalja te maken, maar had nog een flink stuk kool over. Ik vroeg me af of die ook lekker zou smaken in een stoofpotje met bijvoorbeeld Indiase kruiden. Het resultaat is deze overheerlijke Indiase kip curry met witte kool en naan geworden. Na een beetje onderzoek kwam ik er zelfs achter dat er ook een Indiase curry met kool bestaat en dit wordt dan Patta Gohbi of Gohbi Gosht genoemd. Hoe dan ook, het is heel erg lekker!

recept indiase curry met kip en kool en broccoli © bettyskitchen
recept indiase curry met kip en kool en broccoli © bettyskitchen

Kip curry met kool in naanbrood

Kool blijft tijdens het kook proces vrij stevig, dus het lukte mij ook niet echt om hier een ‘zachte’ curry van te maken. Daarnaast heeft hij ook een scherpe bite en een lekker zuurtje door de kool en yoghurt. Maar na de eerste hap wist ik het vrijwel zeker: deze Indiase kip curry met kool hoort ook thuis op een broodje. Het is regelrechte streetfood namelijk! En hoe beter dan deze te serveren in of met Indiase homemade naanbroodjes of bijvoorbeeld een roti plaat. Rol de vulling gewoonweg op in het broodje en wat er onderweg tussenuit valt veeg je op het eind gewoonweg bij elkaar met je brood. Ook lekker: check hier het recept voor fluweelzachte Butter Chicken in tomatensaus. Ja, bij Betty’s Kitchen vindt je nog veel meer lekkere Indiase recepten!


Print

Recept: Indiase kip curry met kool

recept indiase curry met kip en kool en broccoli © bettyskitchen
Print Recipe

Deze overheerlijke streetfood style Indiase Kip curry met witte kook kun je lekker te serveren met naanbrood of zelfs rotiplaat. Door de kool en de yoghurt krijgt hij een mooi zuurtje dat een lekker contrast biedt met de Indiase kruiden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 200 gram sjalotjes
  • drie teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • flinke hand verse korianderblad (of peterselie)
  • 300 gram kipfilet, in grote blokken gesneden
  • 1 rode paprika
  • 400 gram witte kool, fijngesneden
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • half kopje yoghurt,
  • kokosolie of arachide olie.

Voor de kruidenmix:

  • 2 eetlepels Garam masala kruidenmix
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 150 ml gekookt water

Voor erbij:

  • Naanbroodjes
  • basmati rijst

Instructions

  1. Maak als eerste de kruidenmix: Stop de specerijen en het zout in een kommetje en giet hier het gekookte water op. Laat staan om goed in te trekken.
  2. Pel de sjalotten en de knoflook. Verwijder het steeltje van de peper. Stop de sjalotten, knoflook peper, koriander en 2 eetlepels water in een keukenmachine of blender en pureer deze. Leg de kipfilet hierin en laat marineren gedurende 20 minuten.
  3. Ondertussen ga je de groente schoonmaken: Was de paprika, verwijder de zaadlijst + steel en snijd in grove blokjes, Snijd de kool in zeer fijne stukjes en spoel deze na in een vergiet. Laat daarna uitlekken. 
  4. Smelt wat koksolie in een ruime braadpan en bak hierin het komijnzaad en tijmblaadjes gedurende 1 minuut. Voeg de kip en het uienmengsel toe en bak op middelhoog vuur gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de paprika en witte kool toe en bak mee gedurende 4 minuten. Blijf regelmatig roeren.
  5. Tot slot schenk je de kruidenmix erbij en breng aan de kook. Verlaag het vuur naar medium en laat 10 minuten zachtjes stoven. Blijf regelmatig doorroeren. Zet het vuur dan uit en roer tot slot nog de yoghurt erdoor. Breng op smaak met zout & peper en serveer direct.

Eet smakelijk!

Notes

Ook lekker: laat de yoghurt uit de laatste stap achterwege, maar serveer een kommetje raita bij dit gerecht. Dan kan iedereen naar wens op smaak brengen met yoghurt dip!

Keywords: kip, rijst, paprika, witte kool, curry, rode peper

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept indiase curry met kip en kool en broccoli © bettyskitchen

Category: Gevogelte Recepten Tags: curry, garam masala, Indiase keuken, Kip, kipfilet, koriander, kurkuma, naanbrood, Paprika, rode peper, roti, witte kool, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hotdog Pizza
Volgend bericht: Ben & Jerry’s Cookie Dough recept »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in