• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Tonijnkoekjes met ravigottesaus

Tonijnkoekjes met ravigottesaus

17 november 2020 Door Nanda Appelman Reageer

Vandaag maakte ik deze lekkere hartige tonijnkoekjes met homemade ravigottesaus. En dat was een groot succes! Je kunt deze viskoekjes serveren als licht diner, bijvoorbeeld met een salade erbij, of als lunch of borrelhapje.

Hartige tonijn viskoekjes eten

Gerechten waar vis op subtiele wijze in verwerkt is, vind ik over het algemeen altijd wat lekkerder dan het eten van alleen een gebakken stuk vis. Denk dan bijvoorbeeld aan (tonijn) viskoekjes met ravigottesaus, die maken lekker hartig en brengen veel meer smaak met zich mee dan alleen dat. Ondanks dat ik over het algemeen vrij weinig vis eet, is tonijn daarop een uitzondering. Dat vind ik namelijk superlekker, bijvoorbeeld op een broodje of in een salade voor de lunch. En het is nog gezond ook want tonijn zit vol eiwitten en omega 3-vetzuren. (Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van regelmatig vis eten!)

recept tonijnkoekjes met ravigottesaus © bettyskitchen.nl

Nog meer tonijn recepten

Naast onderstaand recept voor tonijnkoekjes met ravigotte saus hebben we nog meer tonijn recepten voor jullie op deze site staan. Wat dacht je van bijvoorbeeld een Tuna Melt bagel voor de lunch? Of luidt het weekend in met een tjokvolle ovenschaal met Tuna Melt Nachos! Voor een dagje ‘gezonder’ is deze courgetti met tonijn ook een aanrader! En wat dacht je van een overheerlijke pizza met tonijn en rode ui! Dat wordt lekker genieten van vis dus!


Print

Recept: Tonijnkoekjes met ravigottesaus

recept tonijnkoekjes met ravigottesaus © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Vandaag maakte ik deze lekkere hartige tonijnkoekjes met homemade ravigottesaus. En dat was een groot succes! Je kunt deze viskoekjes serveren als licht diner, bijvoorbeeld met een salade erbij, of als lunch of borrelhapje.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen / 8 viskoekjes 1x
  • Category: Vis gerechten

Ingredients

Scale

Ingrediënten tonijnkoekjes:

  • 175 gram tonijn uit blik (op water)
  • 400 gram kruimige aardappels
  • 1/2 rijpe avocado
  • 1 rode ui
  • 2 eieren
  • 75 gram paneermeel
  • 2 augurken (viertel)
  • Zonnebloemolie om te bakken
  • Peper en zout

Ingrediënten ravigottesaus:

  • 1.5 el. zure room
  • 3 el. mayonaise
  • 3 augurken (viertel)
  • 2 takjes verse krulpeterselie
  • 3 sprieten verse bieslook
  • 1 tl. mosterd
  • 1 tl. citroensap
  • Peper en zout

Instructions

  1. Schil de aardappels en snij in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Kook de aardappels in licht gezouten water voor ongeveer 15 minuten. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een aardappelstamper of vork. 
  2. Prak de avocado en snij het rode uitje heel fijn. De augurken snij je in stukjes. Schep de tonijn los in een ruime kom. Voeg de geprakte aardappels, avocado, ui, augurken, 1 ei en flink wat peper en zout toe. Schep het mengsel goed door. 
  3. Zet 2 diepe borden klaar. In het ene bord kluts je het overgebleven ei los en de ander vul je met het paneermeel. Verdeel het tonijnmengsel in 8 delen. Vorm per deel eerst een bal met je handen en vervolgens druk je ze wat plat tot een koekje. Haal de koekjes eerst door het ei en vervolgens door de paneermeel. 
  4. Verwarm flink wat olie op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak de tonijnkoekjes rondom totdat ze lichtbruin kleuren. Doe dit voorzichtig: de koekjes worden harder zodra ze gaar zijn en lichtbruin kleuren, maar daarvoor zijn ze nog wat kwetsbaar.
  5. Tijdens het bakken van de koekjes kun je de ravigottesaus alvast bereiden. Snij de augurken fijn en knip of snij de peterselie en bieslook. Schep de augurk, peterselie en bieslook nu samen met de mayonaise, zure room, mosterd en citroensap in een kom. Roer goed door, proef, en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. 
  6. Serveer de tonijnkoekjes met de ravigottesaus. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept vis tonijnkoekjes met ravigottesaus © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze tonijnkoekjes met ravigottesaus wilt gaan maken!

Category: Vis Recepten Tags: borrelhapjes, eiwitten, Nanda Appelman, ravigottesaus, tonijn, Vis

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Kokos notenrijst met pompoen
Volgend bericht: 7x Kinder Kookboeken tips voor de feestdagen + WIN »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in