Vandaag maakte ik deze lekkere hartige tonijnkoekjes met homemade ravigottesaus. En dat was een groot succes! Je kunt deze viskoekjes serveren als licht diner, bijvoorbeeld met een salade erbij, of als lunch of borrelhapje.
Hartige tonijn viskoekjes eten
Gerechten waar vis op subtiele wijze in verwerkt is, vind ik over het algemeen altijd wat lekkerder dan het eten van alleen een gebakken stuk vis. Denk dan bijvoorbeeld aan (tonijn) viskoekjes met ravigottesaus, die maken lekker hartig en brengen veel meer smaak met zich mee dan alleen dat. Ondanks dat ik over het algemeen vrij weinig vis eet, is tonijn daarop een uitzondering. Dat vind ik namelijk superlekker, bijvoorbeeld op een broodje of in een salade voor de lunch. En het is nog gezond ook want tonijn zit vol eiwitten en omega 3-vetzuren. (Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van regelmatig vis eten!)

Nog meer tonijn recepten
Naast onderstaand recept voor tonijnkoekjes met ravigotte saus hebben we nog meer tonijn recepten voor jullie op deze site staan. Wat dacht je van bijvoorbeeld een Tuna Melt bagel voor de lunch? Of luidt het weekend in met een tjokvolle ovenschaal met Tuna Melt Nachos! Voor een dagje ‘gezonder’ is deze courgetti met tonijn ook een aanrader! En wat dacht je van een overheerlijke pizza met tonijn en rode ui! Dat wordt lekker genieten van vis dus!
Recept: Tonijnkoekjes met ravigottesaus

Vandaag maakte ik deze lekkere hartige tonijnkoekjes met homemade ravigottesaus. En dat was een groot succes! Je kunt deze viskoekjes serveren als licht diner, bijvoorbeeld met een salade erbij, of als lunch of borrelhapje.
- Cook Time: 40 min.
- Total Time: 40 min.
- Yield: 2 personen / 8 viskoekjes 1x
- Category: Vis gerechten
Ingredients
Ingrediënten tonijnkoekjes:
- 175 gram tonijn uit blik (op water)
- 400 gram kruimige aardappels
- 1/2 rijpe avocado
- 1 rode ui
- 2 eieren
- 75 gram paneermeel
- 2 augurken (viertel)
- Zonnebloemolie om te bakken
- Peper en zout
Ingrediënten ravigottesaus:
- 1.5 el. zure room
- 3 el. mayonaise
- 3 augurken (viertel)
- 2 takjes verse krulpeterselie
- 3 sprieten verse bieslook
- 1 tl. mosterd
- 1 tl. citroensap
- Peper en zout
Instructions
- Schil de aardappels en snij in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Kook de aardappels in licht gezouten water voor ongeveer 15 minuten. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een aardappelstamper of vork.
- Prak de avocado en snij het rode uitje heel fijn. De augurken snij je in stukjes. Schep de tonijn los in een ruime kom. Voeg de geprakte aardappels, avocado, ui, augurken, 1 ei en flink wat peper en zout toe. Schep het mengsel goed door.
- Zet 2 diepe borden klaar. In het ene bord kluts je het overgebleven ei los en de ander vul je met het paneermeel. Verdeel het tonijnmengsel in 8 delen. Vorm per deel eerst een bal met je handen en vervolgens druk je ze wat plat tot een koekje. Haal de koekjes eerst door het ei en vervolgens door de paneermeel.
- Verwarm flink wat olie op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak de tonijnkoekjes rondom totdat ze lichtbruin kleuren. Doe dit voorzichtig: de koekjes worden harder zodra ze gaar zijn en lichtbruin kleuren, maar daarvoor zijn ze nog wat kwetsbaar.
- Tijdens het bakken van de koekjes kun je de ravigottesaus alvast bereiden. Snij de augurken fijn en knip of snij de peterselie en bieslook. Schep de augurk, peterselie en bieslook nu samen met de mayonaise, zure room, mosterd en citroensap in een kom. Roer goed door, proef, en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.
- Serveer de tonijnkoekjes met de ravigottesaus.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze tonijnkoekjes met ravigottesaus wilt gaan maken!

Geef een reactie