• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Hummus Bowl met zoete aardappel

Hummus Bowl met zoete aardappel

28 juni 2018 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

De zomer is officieel begonnen! Dus staat er bij ons steeds vaker een makkelijke maaltijd of borrelplank op tafel. Deze hummus bowl met zoete aardappel is een heerlijke vegan bowl om te delen. Boordevol vitamientjes en gewoonweg heerlijk!

Lekker vegan dippen met hummus

Wij zetten steeds vaker een vegan maaltijd op tafel. En met het zomerse weer zijn de hummus bowls grote favoriet! Heerlijk met rauwkost, stukjes pita brood, maar ook heerlijk met gegrilde groente.  Deze hummus bowl met zoete aardappel is heerlijk vullend en voorziet je meteen van gezonde vetten, vitamines en mineralen. Zoete aardappel is gunstiger voor de bloedsuikerspiegel dan gewone aardappel, en je hebt meteen wat heerlijke dikke frieten op het menu staan. Twee vliegen in een klap zeg maar. TIP: Check hier 10x lunch recepten met zoete aardappel!

recept hummus bowl met zoete aardappel lunch dip © bettyskitchen.nl

Hummus Bowl met Zoete aardappel

Kikkererwten en bonen eten wij vaak als alternatief voor een stukje vlees. En bij een zomerse borrelplank hoort natuurlijk ook een dip, en daar is de hummus weer uitermate geschikt voor! Een lekker en gezond recept als deze is geboren voor je het weet. En als je ook helemaal fan bent van deze hummus bowl met zoete aardappel, dan moet je ook eens deze hummus bowl met falafel proberen!  Heerlijk en lekker zomers genieten wordt dat dus!


Print

Recept: Hummus Bowl met Zoete Aardappel

recept hummus bowl met zoete aardappel lunch dip © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete groenten of rauwkost en serveer dus met een overheerlijke hummus dip. Kikkererwten zijn een waardig alternatief voor vlees. En dit recept is tevens een mooie vegan borrelplank.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram zoete aardappel,
  • 0,5 theelepel paprikapoeder,
  • 0,25 theelepel tijm,
  • 2 tenen knoflook,
  • 200 gram spinazie,
  • halve komkommer,
  • halve avocado,
  • sap van halve citroen,
  • 100 gram hummus kikkererwten dip, (zelfgemaakt of kant-en klaar),
  • halve theelepel spirulina poeder,
  • dukkah (mix van specerijen en noten),
  • olijfolie,
  • peper & zout.

Extra:

  • Oven.
  • Koekenpan,
  • mandoline of kaasschaaf.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht).Maak als eerste de zoete aardappel frieten: Was de aardappels, schillen hoeft niet. Snijd in plakken van 0,5 cm dik en vervolgens in brede repen. Dep goed droog en stop in een kom. Voeg de paprikapoeder, tijm en 1 eetlepel olijfolie toe. Breng op smaak met zout & peper en hussel het geheel goed om. Verdeel over een bakplaat en bak de zoete aardappel in 25 minuten gaar.
  2. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de knoflook lichtbruin. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken in de knoflookolie. Zet het vuur uit.
  3. Schaaf de komkommer in lange linten. Je kunt ze eventueel oprollen. Snijd de avocado in blokjes of plakken. Besprenkel met het citroensap. Van plakken avocado kun je eventueel een roos maken.
  4. Roer de hummus los met het spirulina poeder, voor een mooi groen kleurtje. Schep de groene hummus in het midden van een groot bord of schaal. Garneer de hummus bowl met zoete aardappel, spinazie, komkommer en avocado er om heen. Maak af met de dukkah er overheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept hummus bowl met zoete aardappel lunch dip © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hummus bowl met zoete aardappel wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: avocado, bowl food, buddha bowl, Glutenvrij, hoofdgerechten, hummus, hummus bowl, komkommer, Levantijnse keuken, Mediterrane keuken, spirulina, tahin, vegan, vegetarisch, Voedselzandloper, zoete aardappel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x BBQ Bijgerechten
Volgend bericht: Citroen Kwarktaart (video) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Andrea

    13 maart 2019 om 5:06 pm

    Ohhh met spirulina, wat cool! Ik zat al te kijken, hoe heeft ze dat kleurtje zo gekregen?! Haha!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      21 maart 2019 om 9:42 am

      hahaha crea bea in de keuken hier hoor! Heb je de roze hummus met bieten ook al gespot? 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee