Print

Recept: Hummus Bowl met Zoete Aardappel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete groenten of rauwkost en serveer dus met een overheerlijke hummus dip. Kikkererwten zijn een waardig alternatief voor vlees. En dit recept is tevens een mooie vegan borrelplank.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram zoete aardappel,
  • 0,5 theelepel paprikapoeder,
  • 0,25 theelepel tijm,
  • 2 tenen knoflook,
  • 200 gram spinazie,
  • halve komkommer,
  • halve avocado,
  • sap van halve citroen,
  • 100 gram hummus kikkererwten dip, (zelfgemaakt of kant-en klaar),
  • halve theelepel spirulina poeder,
  • dukkah (mix van specerijen en noten),
  • olijfolie,
  • peper & zout.

Extra:

  • Oven.
  • Koekenpan,
  • mandoline of kaasschaaf.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht).Maak als eerste de zoete aardappel frieten: Was de aardappels, schillen hoeft niet. Snijd in plakken van 0,5 cm dik en vervolgens in brede repen. Dep goed droog en stop in een kom. Voeg de paprikapoeder, tijm en 1 eetlepel olijfolie toe. Breng op smaak met zout & peper en hussel het geheel goed om. Verdeel over een bakplaat en bak de zoete aardappel in 25 minuten gaar.
  2. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de knoflook lichtbruin. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken in de knoflookolie. Zet het vuur uit.
  3. Schaaf de komkommer in lange linten. Je kunt ze eventueel oprollen. Snijd de avocado in blokjes of plakken. Besprenkel met het citroensap. Van plakken avocado kun je eventueel een roos maken.
  4. Roer de hummus los met het spirulina poeder, voor een mooi groen kleurtje. Schep de groene hummus in het midden van een groot bord of schaal. Garneer de hummus bowl met zoete aardappel, spinazie, komkommer en avocado er om heen. Maak af met de dukkah er overheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty