• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Hummus Bowl met champignons

Hummus Bowl met champignons

24 juli 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is weer een Meatless Monday en ik heb weer eens zin in hummus hoor! Deze vegan kikkererwten dip kan eigenlijk altijd wel, maar lekker samen uit een grote hummus bowl met champignons scheppen is voor mij toch echt het ultieme vakantiegevoel in eigen tuin! Geniet van het heerlijke weer en weer een prachtig recept met hoemoes in de hoofdrol!

Hoe maak je een hummus bowl met champignons?

Laatst deelde ik een vegan recept voor een hummusbowl met geroosterde aubergines! Die werd zo leuk ontvangen door jullie dat ik diezelfde avond nog een varatier ecept hiervoor bedacht! Want wist je dat gebakken champignons ook heerlijk zijn om te serveren bij een volromige kikkererwten dip?! Lekker met stukken platbrood opscheppen en opsmikkelen! Nu vindt ik het lekker om mijn paddestoelen een beetje pittig op smaak te brengen voor dit recept. Maar hou je hier niet van dan kun je de peper ook gerust achterwege laten hoor. Enne.. Deze hummus bowl met champignons is ook weer compleet vegan en past dus perfect op deze Meatless Monday!

recept hummus bowl met champignons © bettyskitchen.nl
recept hummus bowl met champignons © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten met champignons

Nu kun je je schaaltje hummus natuurlijk serveren met zoveel lekkers dat we hier gewoonweg 10x recepten met hummus op een rijtje hebben gezet! Voor de liefhebbers van paddenstoelen hebben we ook nog veel meer lekkeer recepten met champignons online staan! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vegan polenta met groene asperges en champignons? Maar je moet deze romige champignons soep ook eens een keertje geprobeerd moet hebben! Deze Tex Mex enchilladas met champignons en pulled oats zijn ook verrukkelijk! En als je de festivals in ons land een beetje mist ga je gewoon zelf aan de slag met een broodje pulled mushroom! Wist je dat je van paddestoelen ook een heel fijne (vegan) stoofvlees gerecht kunt maken? Geniet er heerlijk van dus!


Print

Recept: Hummus Bowl met champignons

recept hummus bowl met champignons © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegan kikkererwten dip is perfect voor de meatless monday of tijdens een zomerse borrel. Serveer je hummus in een diep bord met pittige gebakken champignons erbij!Ook lekker: gebruik eens een paddestoelenmix met bijv. eekhoorntjesbrood en shi take in plaats van alleen paddestoelen!  Scheur vervolgens het platbrood aan stukken en lekker (samen) dippen maar!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 15 min
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Hoofgerechten met groenten
  • Cuisine: Libanese keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale

Voor de gebakken champignons:

  • 125 gr champignons (of paddenstoelenmix)
  • ½ witte ui
  • ½ tl fijngehakte knoflook
  • ½ tl komijn
  • ½ tl paprikapoeder
  • ¼ tl cayennepeper
  • peper & zout
  • sap van ½ citroen
  • olijfolie, om in te bakken

 

Voor de Hummus Bowl:

  • 200 gr hummus kikkererwten dip (homemade)
  • 50 gr kikkererwten (uit pot of stazak)
  • 2 el pijnboompitten
  • verse koriander of peterselie
  • rasp van ½ citroen
  • paprikapoeder
  • olijfolie extra vierge

Instructions

  1. Verwarm een koekenpan zonder olie op medium vuur. Voeg de pijnboompitten toe en rooster deze lichtbruin. Schep de noten uit de pan en laat afkoelen. Veeg de koekenpan schoon met een keukenpapiertje.
  2. Vervolgens ga je de gebakken champignons maken: Boen de champignons (of paddenstoelen) schoon met een keukenpapiertje. Snijd grote even door of in partjes. Pel de ui en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit.Was de peper, verwijder eventueel de zaadlijst en hak zeer fijn.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig op medium hoog vuur. Voeg vervolgens de champignons toe en bak het geheel gedurende 5 minuten. Blijf roeren, het lijkt eerst heel ‘droog’ te worden, maar op een gegeven moment beginnen ook de champignons te ‘zweten’.
  4. Voeg dan de knoflook, komijn, paprikapoeder en cayennepeper toe en bak deze ook gedurende een extra 5 minuten mee. Voeg eventueel een heel klein beetje water toe als het te droog wordt.
  5. Zet daarna het vuur uit. Pers de citroen uit en voeg een beetje citroensap naar smaak toe en roer goed door. Breng de gebakken champignons op smaak met zout, peper. Dek af met een deksel om een beetje warm te houden.
  6. De tussentijd kun je eventueel ook gebruiken om eventueel je hummus te maken (zie ook notes). Verwarm tevens de extra 50 gr kikkererwten in een steelpannetje water, giet af en laat uitlekken.
  7. Schep de hummus in een brede bowl of diep bord en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Plaats nu de lepel in het midden van de bowl en draai het bord rond terwijl je een kuiltje maakt in de hummus. Lepel hier de gebakken champignons in. Top de hummus bowl af met de pijnboompitten en de hele kikkererwten. Bestrooi tot slot met gehakte verse koriander, wat extra citroen zeste (rasp) en een lekkere snuf paprikapoeder. Giet een beetje olijfolie extra vierge over de bowl en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Voor je begint aan dit recept: is je hummus reeds klaar? Of ga je die vooraf nog bereiden volgens dit recept? Zorg er bij gedroogde kikkererwten dan wel voor dat je deze een nacht van tevoren laten weken in water. Zelf maken zorgt dus nog wel voor extra bereidingstijd. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


recept hummus bowl met champignons © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hummus bowl met champignons wilt gaan maken!

Category: Borrelhapjes en Snacks, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bowl food, cayennepeper, champignons, citroen, hoofdgerechten, hummus, hummus bowl, kikkererwten, koriander, Levantijnse keuken, paddenstoelen, pitabroodjes, platbrood, tahin, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 20 x Italiaanse Dolci Recepten
Volgend bericht: Is kokosolie nou wel gezond of ongezond? »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee