Kun jij ook geen dag zonder avocado? Ik maakte er deze overheerlijke havermout taartjes met avocado creme mee en kan je vertellen dat dit een prachtig begin van de (werk)dag is!
Gezonde havermout taartjes met avocado
Havermout staat hier dikwijls voor het ontbijt op het menu. En of het nu (hartige)havermoutpap of (zoete) havermouttaartjes zijn, dat maakt mij niet uit. Er is voor elke dag, humeur of weersvoorspelling wel iets lekkers van te maken. Tijdens de nazomerdagen genoot ik dan ook dikwijls van deze havermout taartjes met avocado. De bodem zet je in een handomdraai in elkaar en hoeven nog niet eens een kwartiertje de oven in. Deze havermouttaartjes zijn nog een beetje crunchy en de zoete avocado vulling is lekker romig! Serveer met fruit om het geheel af te maken!
Meer gezonde havermout taartjes recepten
Kunt jij ook geen genoegen krijgen van recepten met havermout? Op deze blog vind je natuurlijk nog veel meer gezonde havermout taartjes recepten. Zoals dit havermouttaartje met banaan, of ga je voor lekker een herfstachtige havermout met appel uit de oven? Serveer eens een ontbijtcake met noten en peer, of verras de havermout liefhebbers met een chocolade-havermout muffin! En speciaal voor de liefhebber heb ik zelfs een havermouttaart met chocolade room gemaakt. Eet smakelijk alvast!
Recept: Havermout taartjes met avocado crème
Kun jij ook geen dag zonder avocado? Ik maakte er deze overheerlijke havermout taartjes met avocado creme mee en kan je vertellen dat dit een prachtig begin van de (werk)dag is! De bodem is een glutenvrije havermout deeg bakje gevuld met een romige avocado creme met citroen en agave siroop
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 12 minutes
- Total Time: 27 minutes
- Yield: 4 stuks 1x
- Category: Ontbijt
Ingredients
- 130 gram havermout,
- 80 gram amandelmeel,
- snufje zout,
- 6 eetlepels kokosolie, gesmolten,
- 6 eetlepels agave siroop of honing,
- 2 rijpe avocado’s,
- sap van halve citroen,
- ter garnering: kiwibessen, blauwe bessen en hennepzaad.
Extra:
- oven,
- 4 kleine tartelette vormpjes met uitneembare bodem, 10 cm doorsnede
- foodprocessor (of hoge kan met staafmixer).
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht).
- Vermaal het havermout en amandelmeel grof in de foodprocessor. Giet de kokosolie en 2 eetlepel agavesiroop erbij en breng op smaak met een snufje zout. Zodra alle bestanddelen een elkaar ‘plakken’ is het deeg klaar.
- Verdeel in 4 stukken en druk het glutenvrije havermout taartjes deeg uit in de tartelette vormpjes. Probeer hier meteen een opstaand randje te vormen. TIP: Maak je vingers een beetje vochtig dat voorkomt plakken van het deeg.
- Bak de havermout taartjes bodems af in de oven, gedurende 12-13 minuten. Laat daarna volledig afkoelen in de vorm. Verwijder hierna de ring en bodem en zet op een serveer schaal.
- Lepel de avocado’s uit, stop in de foodprocessor. Giet hier het citroensap bij en breng op smaak met de overige 4 eetlepels agave siroop. Laat de machine draaien tot je een mooie smeuige creme hebt.
- Spatel de avocado creme over de havermout taartjes. Garneer met gehalveerde kiwibessen, blauwe bessen en bestrooi met hennepzaad.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze havermouttaartjes met avocado wilt gaan maken!
Geef een reactie