Print

Recept: Havermout taartjes met avocado crème

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Kun jij ook geen dag zonder avocado? Ik maakte er deze overheerlijke havermout taartjes met avocado creme mee en kan je vertellen dat dit een prachtig begin van de (werk)dag is! De bodem is een glutenvrije havermout deeg bakje gevuld met een romige avocado creme met citroen en agave siroop

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 12 minutes
  • Total Time: 27 minutes
  • Yield: 4 stuks 1x
  • Category: Ontbijt

Ingredients

Scale
  • 130 gram havermout,
  • 80 gram amandelmeel,
  • snufje zout,
  • 6 eetlepels kokosolie, gesmolten,
  • 6 eetlepels agave siroop of honing,
  • 2 rijpe avocado’s,
  • sap van halve citroen,
  • ter garnering: kiwibessen, blauwe bessen en hennepzaad.

Extra:

  • oven,
  • 4 kleine tartelette vormpjes met uitneembare bodem, 10 cm doorsnede
  • foodprocessor (of hoge kan met staafmixer).

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). 
  2. Vermaal het havermout en amandelmeel grof in de foodprocessor. Giet de kokosolie en 2 eetlepel agavesiroop erbij en breng op smaak met een snufje zout. Zodra alle bestanddelen een elkaar ‘plakken’ is het deeg klaar.
  3. Verdeel in 4 stukken en druk het glutenvrije havermout taartjes deeg uit in de tartelette vormpjes. Probeer hier meteen een opstaand randje te vormen. TIP: Maak je vingers een beetje vochtig dat voorkomt plakken van het deeg.havermout taartjes met avocado room © bettyskitchen
  4. Bak de havermout taartjes bodems af in de oven, gedurende 12-13 minuten. Laat daarna volledig afkoelen in de vorm. Verwijder hierna de ring en bodem en zet op een serveer schaal.
  5. Lepel de avocado’s uit, stop in de foodprocessor. Giet hier het citroensap bij en breng op smaak met de overige 4 eetlepels agave siroop. Laat de machine draaien tot je een mooie smeuige creme hebt.
  6. Spatel de avocado creme over de havermout taartjes. Garneer met gehalveerde kiwibessen, blauwe bessen en bestrooi met hennepzaad.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty