Print

Havermout taartjes met avocado crème

havermout taartjes met avocado room © bettyskitchen
Scale

Ingredients

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). 
  2. Vermaal het havermout en amandelmeel grof in de foodprocessor. Giet de kokosolie en 2 eetlepel agavesiroop erbij en breng op smaak met een snufje zout. Zodra alle bestanddelen een elkaar ‘plakken’ is het deeg klaar.
  3. Verdeel in 4 stukken en druk het glutenvrije havermout taartjes deeg uit in de tartelette vormpjes. Probeer hier meteen een opstaand randje te vormen. TIP: Maak je vingers een beetje vochtig dat voorkomt plakken van het deeg.havermout taartjes met avocado room © bettyskitchen
  4. Bak de havermout taartjes bodems af in de oven, gedurende 12-13 minuten. Laat daarna volledig afkoelen in de vorm. Verwijder hierna de ring en bodem en zet op een serveer schaal.
  5. Lepel de avocado’s uit, stop in de foodprocessor. Giet hier het citroensap bij en breng op smaak met de overige 4 eetlepels agave siroop. Laat de machine draaien tot je een mooie smeuige creme hebt.
  6. Spatel de avocado creme over de havermout taartjes. Garneer met gehalveerde kiwibessen, blauwe bessen en bestrooi met hennepzaad.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty