• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Macadamia koeken met witte chocolade (video)

Macadamia koeken met witte chocolade (video)

24 juli 2020 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Als er een koekje is waar ik heel graag mijn tanden in zet, dan zijn het wel deze homemade macadamia koeken met witte chocolade. Het zijn lekkere stevige en dikke koeken, maar nog zacht van binnen.. Oeh la la die wil je proeven!

Zelf koekjes bakken met macadamia noten

Zelf koekjes bakken doe ik al van jongs af aan in het weekend. Niet elk weekend hoor, maar het is wel uitstekende bezigheid voor met kids. Hoewel mijn basis recept voor zanddeeg maken vaak geraadpleegd wordt en o.a. zeer populair is onder kids die beginnen met bakken. Zijn deze robuuste Macadamia koeken met witte chocolade een absolute favoriet onder de volwassen! Het is die combinatie van een stevig koekje dat nog lekker zacht van binnen is, maar wel met een goede crunch van de macadamia noten en de perfecte balans tussen zoet en zout!

Dikke robuuste koeken maken.

Dit recept staat garant voor wat dikkere koeken. Daar ben ik onlangs een speciaal trucje voor tegen gekomen in de instastories van @eefsfood. Je krijgt er tevens mooie ronde koeken van en ze scheuren aan de bovenkant dan ook een beetje voor dat extra robuuste uiterlijk. Uiteraard neem ik die baktip ook meteen mee in de receptvideo voor deze macadamia koeken met chocolade.

Nog meer lekkere koekjes recepten

Naast deze geweldige macadamia koeken heeft dit cookiemonster nog veel meer lekkere koekjes recepten in petto voor jullie. Zo ben ik helemaal fan van deze super gemakkelijke 7x koekjes met gecondenseerde melk. Maar zelf gemaakte gevulde speculaas koeken zijn ook grote favoriet bij ons thuis. Binnenkort komt ook nog het recept voor haverkoeken met cranberry online! En zet onze Nanda graag haar tanden in deze pindakaas koekjes met abrikozen. Ook erg lekker: deze robuuste Italiaanse Sbrisolona koek met sinaasappel! Geniet er in ieder geval van!


Recept video: Macadamia koeken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Macadamia koeken met witte chocolade

Print Recipe

Als er een koekje is waar ik heel graag mijn tanden in zet, dan zijn het wel deze homemade macadamia koeken met witte chocolade. Het zijn lekkere stevige en dikke koeken, maar nog zacht van binnen.. Oeh la la die wil je proeven!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 10 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram fijne suiker
  • 1 theelepel vanile extract
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 260 gram zelfrijzend bakmeel *
  • Halve theelepel baking soda
  • flinke snuf zout
  • 80 gram witte chocolade in grove stukken gehakt (50 gram in deeg + 30 bovenop)
  • 100 gram macadamia noten (liefst ongezouten), grof gehakt

(* in plaats van zelfrijzend bakmeel kun je ook 260 gram bloem + 2 theelepels bakpoeder gebruiken)

Extra:

  • keukenmixer
  • ijsscoop

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden (195 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix in de keukenmixer met garde de boter en de suiker romig gedurende een paar minuten. Voeg de vanille toe en vervolgens de eieren. Blijf kloppen tot alles goed vermengd is. 
  3. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de baking soda en het zout. Wissel nu eventueel de garde om voor een deeghaak en voeg het bloemmengsel toe en blijf draaien tot je een egaal koekjes deeg hebt. 
  4. Voeg daarna pas 50 gram gehakte witte chocolade en alle macadamia noten toe. Kneed nog eventjes met de deeghaak door om alles goed te vermengen. Je kunt het deeg nu eventueel in folie wikkelen en max 1 dag in de koelkast bewaren. Zo kun je het vers afbakken voor visite later op de dag.
  5. Gebruik een ijsscoop om 5 bolletjes koekdeeg op een bakplaat te plaatsen. Let op! die ruimte hebben ze ook echt nodig! Druk vervolgens de overgebleven witte chocolade zachtjes in de bovenkant van de bollen. Bak de macadamia koeken gedurende 15 minuten in de oven, dan zijn ze nog een klein beetje zacht van binnen.
  6. Mocht je een kleine springvorm of metalen bakring hebben, gebruik deze dan om de vers gebakken koeken te ‘swirlen‘. Plaats de vorm rondom elk koekje en met een soepele ronddraaiende beweging maak je de koeken perfect rond en druk je het zachte deeg wat samen tot een dikkere koek. Het is niet erg als de bovenkant dan een beetje scheurt, dat geeft namelijk een mooi rustiek uiterlijk.
  7. Verplaats daarna de macadamia koeken naar een rooster en laat volledig afkoelen!

Eet smakelijk!

Notes

Bewaartip: ongebakken koekjesdeeg kun je altijd invriezen. Maak daarvoor een dikke rol van het deeg, snijd desnoods al in 10 plakken, en wikkel de rol volledig in huishoud folie en plaats max. 3 maanden in de vriezer. Eenmaal afgebakken en afgekoelde koeken bewaar je max. een week in een afgesloten trommel in de voorraadkast of aanrecht.

Keywords: koekjes, macadamia noten, witte chocolade, bloem, roomboter

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept macadamia koeken met witte chocolade © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze macadamia koeken wilt maken!

Category: Koekjes recepten Tags: Amerikaanse keuken, bloem, koekjes, kookvideo, macadamianoten, noten, roomboter, suiker, witte chocolade

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Doperwten Pesto met munt
Volgend bericht: Soep-er & Logement in Utrecht »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. Witte chocoladekoeken met macadamia – Oh Happy Dees schreef:
    19 november 2020 om 10:22 pm

    […] De basis van dit recept komt van Betty’s Kitchen […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in