• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Glutenvrije wafels met perzik (video)

Glutenvrije wafels met perzik (video)

3 augustus 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ben je grote fan van wafels, maar krijg je last van gluten? Dan heb ik hier een heerlijk recept voor glutenvrije wafels met perzik voor je. We zitten momenteel in het seizoen van steenfruit, dus hoog tijd voor een heerlijk ontbijt recept hiermee!

Homemade wafels met perzik maken

Zelf wafels maken is niet moeilijk! En met mijn basisrecept voor wafels maken, kun je vrijwel altijd met standaard ingrediënten aan de slag. Maar daar waar gevoelige buikjes de gluten niet (zo goed) kunnen verdragen, deel ik vandaag een recept voor glutenvrije wafels met jullie. En die toppen we af met heerlijke gebakken perziken, want die vind je nu overal in de schappen!

Kookvideo Glutenvrije wafels met perzik:

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: Glutenvrije wafels met perzik

recept glutenvrije wafels met perzik © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ga je homemade wafels maken? Deze glutenvrije variant met amandelmeel en boekweitmeel is ook een lekker recept en speciaal voor gevoelige buikjes! Heerlijk met versgebakken perzikken!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 3–4 stuks 1x

Ingredients

Scale

Voor de glutenvrije wafels:

  • 1 groot ei,
  • 125 ml (plantaardige) melk,
  • halve theelepel vanille essence,
  • 50 gram gesmolten roomboter OF 3 eetlepels zonnebloemolie (net wat je in huis hebt)
  • 50 gram amandelmeel,
  • 50 gram boekweitmeel,
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • kwart theelepel bakingsoda,
  • snufje kaneel,
  • 2 eetlepels (vanille)suiker.

Voor de gebakken perziken:

  • 2 (wilde) perziken,
  • 2 klontjes boter,
  • 1–2 eetlepels honing,
  • amandelschaafsel.

Instructions

  1. Gebruik 2 kommen: maak als eerste een ‘natte’ mix van het ei, (plantaardige) melk, vanille essence en de gesmolten boter OF olie. Klop even kort en goed door met een garde om te vermengen.
  2. Maak vervolgens een ‘droge’ mix met het amandelmeel, boekweitmeel, bakpoeder, bakingsoda, kaneel en (vanille)suiker. Roer even goed door elkaar en voeg daarna toe aan de ‘natte’ mix. Klop met de garde door om het glutenvrije wafels beslag te maken. Zet apart.
  3. Verwarm een koekenpan en rooster hierin kort het amandelschaafsel. Schep uit de pan en zet apart.
  4. Was de perziken, snijd langs de pit door en draai de helften van elkaar af. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  5. Smelt de 2 eetlepels roomboter op middelmatig vuur en bak hierin de perziken rondom aan. Lepel hier de honing overheen, draai het vuur laag en blijf langzaam verhitten om een beetje te karameliseren.
  6. Ondertussen verwarm je het wafelijzer. Schep 2 sauslepels wafelbeslag in het wafelijzer. Bij mij zijn de wafels in ca. 1 minuut gaar, maar dit ligt ook aan de instellingen van je apparaat, hittestand en vermogen. Mocht je gebruik maken van een XL plaat met twee (rechthoekige) wafelijzers, dan is het dus 2 lepels per vorm. 
  7. Gebruik een wafelvork om de glutenvrije wafels van de plaat te tillen en leg op een bord. Schep hier de warme perziken overheen, inclusief botersaus en top af met het amandelschaafsel en eventueel een extra snufje kaneel en honing. Serveer de glutenvrije wafels met perzik direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept glutenvrije wafels met perzik © bettyskitchen

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmeel, amandelschaafsel, boekweit, eieren, Glutenvrij, kaneel, kookvideo, olie, perziken, suiker, vanille, wafels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Smaakmakers fietstour door Utrecht
Volgend bericht: Italiaanse paprikasoep met tomaten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee