Print

Recept: Glutenvrije Kastanje-Truffelcake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijk decadent Italiaanse dessert met gekookte kastanjes! Deze chocolade kastanje truffelcake smelt op je tong en is een heerlijke zoet recept met kastanjes in de hoofdrol!

  • Author: via Carolines Foodblog
  • Total Time: 24 H.
  • Yield: cakeblik 20-25 cm 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 400 gram voorgekookte kastanjes
  • 100 gram poedersuiker
  • 110 gram roomboter, in stukjes
  • 100 gram donkere chocolade (minstens 70% cacao), in stukjes gebroken
  • 3 el. melk
  • 1 tl. vanille extract
  • 2 el. cognac

Topping:

  • 100 gram pure chocolade (minstens 70% cacao),
  • 25 gram roomboter
  • 1 el. slagroom, plus extra voor serveren,
  • poedersuiker, voor bestrooien
  • (optioneel) frambozen of aardbeien, ter garnering
  • (optioneel) opgeklopte slagroom

Extra:

  • keukenmachine (foodprocessor)
  • cakeblik 2022 cm
  • plastic folie (of bakpapier)

 

 

Instructions

  1.  Stop de kastanjes met de poedersuiker in de keukenmachine en maal ze fijn.
  2. Vervolgens stop je de roomboter, chocolade en melk in een pannetje. Verwarm dit zachtjes en al roerende tot de chocolade is gesmolten. Draai het vuur uit en meng de vanille extract en de cognac er door tot een gladde chocoladesaus.  Schenk dit voorzichtig bij het kastanjemengsel in de keukenmachine en laat draaien tot alles goed gemengd en glad is.
  3. Bekleed een klein cakeblik met plasticfolie en schep het kastanje-truffelmengsel erin. Strijk de bovenkant glad af. Dek vervolgens ook af met plasticfolie en zet gedurende een nacht in de koelkast (Het liefst 24 uur).
  4. Stort de cake op een serveerschaal en verwijder het plasticfolie.
  5. Voor de topping verwarm de pure chocolade, samen met de slagroom en de boter in een pannetje. Roer goed door en giet de chocolade over de koude cake. Bedek tevens de zijkanten van de cake met de gesmolten chocolade. Zet daarna de kastanje-truffelcake weer in de koelkast en laat de chocolade hard worden.
  6. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker en top eventueel af met rood fruit. Snijd de cake in plakjes en serveer met een beetje slagroom.

Eet smakelijk!

Notes

Je kunt deze chocolade cake met kastanjes maximaal 6 dagen in de koelkast bewaren.