• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / High Tea Recepten / Muffins met bessen en munt

Muffins met bessen en munt

23 november 2017 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Zet deze vast op het boodschappenlijstje voor aankomend weekend: en maak onweerstaanbaar lekkere muffins met frisse munt, rode aalbessen en Japanse wijnbes.

Japanse wijnbessen uit eigen tuin

Als je de Japanse wijnbessen nog niet kent: maak er dan gauw kennis mee! Heerlijke zacht-zoete besjes, die qua uiterlijk meer weghebben van een rode braam of frambozen. Ik kende die Japanse wijnbessen namelijk zelf ook nog niet maar mijn schoonouders hebben ze in de tuin staan. In de zomer verbleef ik een aantal weken in hun huis, een soort van werkvakantie in eigen land:) Mijn schoonouders hebben een fantastische tuin mét een hoekje moestuin. Daarin staan verschillende soorten munt, rabarber, rode besjes, bramen, druiven, frambozen en dus die Japanse wijnbessen. Heerlijk!

Liefhebber van de Japanse keuken? Neem dan eens een kijkje bij dit Japans Weekmenu!

recept muffins met bessen en munt © bettyskitchen

Homemade muffins met bessen

Toch eens kijken hoe ik zoiets kan fabriceren in mijn Haarlemse stadswoning:) Nu verbleef ik er ook in de perfecte periode want de rode besjes en Japanse wijnbes waren klaar om geoogst te worden! Daar moest ik natuurlijk iets mee bakken en samen met de munt vormden ze een perfecte basis voor deze muffins met bessen. Nu snap ik dat niet iedereen een moestuin met Japanse wijnbes heeft hoor, dus varieer vooral met andere besjes/ fruit erin, zoals bramen of frambozen.

Waarschuwing: dit keer geen gezonde baksels zoals jullie van mij gewend zijn 🙂 Dus: gewoon muffins met roomboter en suiker. Moet ook kunnen af en toe!


Print

Recept: Muffins met bessen en munt

Print Recipe

Zet deze vast op het boodschappenlijstje voor aankomend weekend: en maak onweerstaanbaar lekkere muffins met frisse munt, rode aalbessen en Japanse wijnbes.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 12 muffins 1x
  • Category: High Tea
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram bloem
  • 75 gram roomboter
  • 175 ml. halfvolle (evt. plantaardige) melk
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • 50 gram ruwe rietsuiker
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 flinke takken munt
  • Een paar trosjes rode (aal)besjes
  • Een flinke hand Japanse wijnbessen (of gebruik frambozen)
  • 12 pecannoten
  • Olie of boter om in te vetten

Benodigdheden:

  • Muffinvorm
  • 12 papieren vormpjes
  • Mixer

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal de boter en eieren alvast uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Zet de muffinvorm alvast klaar met de vormpjes en vet deze alvast in.
  2. Rijg de rode besjes van de tros en was het fruit. Laat uitlekken in een vergiet. Knip of snij de munt alvast heel fijn.
  3. Pak een grote beslagkom en meng daarin de droge ingrediënten: de bloem, vanillesuiker, bakpoeder, snuf zout en rietsuiker. Maak een kuiltje in het midden, breek daarin de eieren en voeg vervolgens ook de roomboter en melk toe. Mix het beslag tot een egaal geheel, zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
  4. Roer vervolgens voorzichtig het fruit en de munt door het beslag. Hou wat fruit achter voor de decoratie.
  5. Schep het beslag in de muffinvormpjes. Vul de vormpjes tot ongeveer een halve centimeter onder de rand omdat de muffins nog wat zullen rijzen.
  6. Druk de pecannoten en het achtergehouden fruit zacht in de bovenkant. Zet de muffins met bessen voor 20-25 minuten in de oven. Check na de oventijd met een satéprikker of de muffins gaar zijn. De satéprikker moet er droog uitkomen.
  7. Laat de muffins met bessen kort afkoelen voor het serveren, een heel klein beetje warm zijn ze het allerlekkerst. Serveer natuurlijk met een kop verse muntthee!

Bewaartip: Je kunt de muffins met bessen afgesloten een paar dagen bewaren op een droge, koele plek. Of vries er een paar in voor een later moment!

Geniet ervan.

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept muffins met bessen en munt © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze muffins met bessen en munt wilt gaan maken!

Category: High Tea Recepten Tags: Amerikaanse keuken, cake, frambozen, muffins, munt, Nanda Appelman, pecannoten, rode bessen, zomerfruit

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 5x Foodbloggers Kookboeken 2017
Volgend bericht: Pulled Pork van de barbecue »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. Wekelijks maaltijdplan #1 - Firma Huishouden schreef:
    4 september 2020 om 11:13 am

    […] > RECEPT: Gevonden op Betty’s Kitchen […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in