Print

Recept: Glutenvrije blondies met frambozen en banaan

Dit recept voor glutenvrije blondies met frambozen, banaan en hazelnoot is een feestje! Ze zijn een stuk gezonder en vezelrijker dan gewone blondies want ik gebruikte Teff ontbijtgranen in plaats van bloem. Daarnaast zijn de frambozen en banaan een uitstekende manier om het beslag te zoeten en dus minder suiker te gebruiken.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Cake recepten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 200 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 230 gram lichte basterdsuiker
  • 2 tl. vanille aroma
  • snuf zout
  • 1 banaan
  • 250 gram Teff 0ntbijt granen *
  • 1 tl maizena
  • 50 gram blanke hazelnoten
  • 100 gram frambozen

Extra:

  • Keukenmixer
  • Brownievorm 2024 cm
  • bakpapier + bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (165 hetelucht). Vet alvast een brownie bakvorm in en bekleed met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter en in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Laat daarna de boter een klein beetje afkoelen.
  3. Klop op hoge snelheid de suiker met de eieren, zout en vanille wit en stijf met behulp van de keukenmixer. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet de boter in een dun straaltje bij de eieren. Niet teveel in een keer, want dan kunnen de eieren gaan stollen!
  4. Prak de banaan fijn en voeg deze ook aan het beslag.
  5. Zet daarna de keukenmixer uit en spatel de glutenvrije bloemmengsel en maizena door het blondie beslag. Vervolgens roer je ook de hazelnoten en frambozen er doorheen. ‘.  Schep het beslag in de bakvorm en spreid goed uit. Doe deze stappen snel achter elkaar want anders krijg je uitgeharde ‘pap’.
  6. Plaats de bakvorm voor 30 minuten in het midden van de oven. Hou gedurende de oventijd in de gaten. Zodra de bovenkant te donker kleurt dek deze dan af met een stuk aluminium folie.
  7. Laat de glutenvrije blondies met frambozen in de vorm volledig afkoelen (wel op een rooster plaatsen). Snij vervolgens in 12 vierkante stukken en ze zijn klaar om te serveren!

Geniet ervan. Liefs, Nanda

Notes

*Glutenvrije blondies maken:

Ik heb in dit recept ‘Teff ontbijt granen’ gebruikt van het merk ‘Smaakt’.  Deze bestaat uit een fijngemalen mix van teffvlokken, maismeel en volkoren boekweitmeel. Een vezelrijk en glutenvrij alternatief voor bloem dus. Het bakresultaat is fantastisch en de smaak ook, maar je kunt natuurlijk ook een andere soort glutenvrij bloem gebruiken voor dit recept.

Keywords: cake, blondies, brownies, suiker, teff, maismeel, boekweitmeel, frambozen, banaan, glutenvrij