• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Rotterdam / In de Keuken van Floris in Rotterdam

In de Keuken van Floris in Rotterdam

5 augustus 2016 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Eten in een open keuken vind ik echt geweldig. En als je dan ook van culinaire verrassingen en experimenteren houdt, dan ben je bij restaurant In de Keuken van Floris in Rotterdam aan het juiste adres.

Onlangs bracht ik een 2 daags bezoek aan Rotterdam en besloot om weer eens te gaan eten In de Keuken van Floris. Wij bleven immers toch in de buurt overnachten, dus meer excuses voor een beleving van 9 gangen, inclusief wijnarrangement heb ik niet nodig. Better safe than sorry toch..?!

Eten in de keuken van Floris

in_de_keuken_van_floris_rotterdam-001

De open keuken van Floris is het hart van de zaak. Alle gasten verzamelen rond 19.00 uur en nemen plaats aan tafels rondom de open keuken. De liefhebber kan beginnen met een champagne proeverij (waarom ook niet eigenlijk) en dan kan de culinaire beleving beginnen. Elk half uur wordt er een nieuwe gang + bijpassende wijn uitgeserveerd naar alle gasten tegelijkertijd. En terwijl wij lekker zitten te bekijken, ruiken, proeven en smikkelen, stort Floris zich in de komende 25 minuten alweer op de volgende gang.  Een vrij uniek concept dus, maar dat is ook wel nodig, omdat er in de kleine open keuken slechts plek ik voor 2 koks.

in de keuken van floris rotterdam restaurant review

Vast 8 of 9 gangen menu.

Floris kookt met de seizoenen mee en vernieuwt regelmatig een gang van het menu. Zo kan het dus zijn als je een paar weken later nog een keertje komt eten, dat een deel van de gerechten vervangen zijn voor een nieuw gerecht of iets anders wat helemaal in het seizoen is. Ik heb even getwijfeld of ik het hele menu hier wel zou moeten neerzetten, maar dat is wel de beste manier om een goed beeld te krijgen van dit restaurant. Mooi om te zien dat Floris in een gerecht zelfs 7 (!) verschillende bereidingen van 1 ingrediënt wist te maken. Maar begrijp svp dat door deze vele bereidingen het niet een heel geschikt restaurant is voor mensen met veel voedselallergieën. Een compleet vegetarisch menu is geen probleem hoor. Evenals schelp-of schaaldieren.

Voor erbij drink je natuurlijk een wijnarrangement, met grote zorg door de sommelier uitgezocht. Verwacht bijzondere en vaak onbekende wijnen of beperkte oplages. En voor de bob is er zelfs een bijpassend sap-arrangement beschikbaar. Houdt rekening met een gemiddelde uitgaven van 115 euro p.p. voor 9 gangen inclusief wijn en koffie. Maar dan kom je ook helemaal niets te kort. Verleg je grenzen, doe je ogen dicht, ruik en proef mee, hoe gewaagd het soms ook is. Zo’n 4,5 uur later rol je naar buiten en ben je weer een hele mooie eetbeleving rijker.


9 gangen In de keuken van Floris:

Amuse:

in de keuken van floris rotterdam restaurant review

Boekweit noedels & krokant, tamarinde, bloemkool: Creme, chips, blad, kruim, boter. En hier dronk ik het laatste glas van mijn champagne proeverij bij.

1e gang:

in de keuken van floris rotterdam restaurant review

Makreel & kokkels, tonic, mango, radijs, la boussian. Hier dronken wij bij een Zahringer Gutedel uit Baden (Duitsland.

2e gang:

in de keuken van floris rotterdam restaurant review

Rode poon, Cecina ham, avocado, oranje paprika, creme cru en meelworm. Ja dat lees je goed, maar die kleintjes proefde net als gepofte rijst en was een mooi krokantje in dit gerecht. Gererveerd met een Tahbilk ‘The Tower’ MVR (Marsanne/Roussanne/viognier,) uit Central Victoria.

 3e gang:

in de keuken van floris rotterdam restaurant review

Tomaat, afrikaantjes, kappertjes en zwarte olijf. Echt een superintense beleving, die met een glas Edalo ‘Zalema’ uit Huelva (Zuid-West Spanje) zeker tot een favoriet bekroond is.

 4e gang:

in de keuken van floris rotterdam restaurant review

Miral eend, Pistache, kersen, amaranth en met sigaar gerookt. Dit was een fantisch moment: het openklappen van het sigarendoosje, waarbij alle rook ook vrij kwam. Geserveerd met een Kriek Boon  biertje uit 2015. Echt een ode aan kersen.

5e gang:

in de keuken van floris rotterdam restaurant review

Rode biet, aardbei, rozen, lychee, rode paprika. Dit gerecht fungeerde ook als ‘spoom’ en neutraliseert je smakenpalet. Tevens werd er voor de liefhebber ook vers gebakken broodjes geserveerd met roomboter. Hoewel deze echt verrukkelijk zijn, eet er niet teveel van, want je zit pas op de helft van het menu.

 6e gang:

in de keuken van floris rotterdam restaurant review

Noordzeekrab, coquille, ganzenlever, kalamansi en bouillon van krab.  (Ik kreeg een aangepaste versie ivm schaaldieren allergier), Maar het was een heerlijk zilt gerecht met citrustonen. En er werd een Loxarel garnatxa blanca (Penedes Alta) bij geserveerd.

 7e gang:

in de keuken van floris rotterdam restaurant review

Lam, asperges, ansjovis, gezouten yuzu.  Een smaakvol gerecht met wat meer aardse tonen. En hier werd een False Bay Shiraz 2013 uit Capetown (Zuid-afrika) bij geschonken.

 8e gang:

in de keuken van floris rotterdam restaurant review

Een selectie van 4 soorten kaas: Rabiola Tre Latte, Appenzeller, La Filetta en Achels blauw, geserveerd met peer en een Rikiki Elixir des Anges Beaujolais uit Gamay (Frankrijk).

 9e gang:

in de keuken van floris rotterdam restaurant review

Het dessert bestond uit wortel ijs, blauwe bes, chocolade. Dit verwacht je natuurlijk nooit: wortel als dessert, maar het was fantastisch! Daar werd zowel een glas  ‘’96’’ Rivesaltes Ambré 1996, uit Grenache bij geserveerd. Evenals een glas Leireken Wilde Vruchtenbier uit Oedelem (België).

in de keuken van floris rotterdam restaurant review

Dan volgt er uitaard nog een ronde met koffie of thee en wat kleine friandises. En dan is de eetbeleving toch echt afgelopen! Jammer he?!

love heart cookie main foto Aand8 voor Eten in Utrecht
  • Een unieke setting waarbij je praktisch IN de keuken zit.
  • Het restaurant draait met slechts 3 man personeel: Floris, de sous-chef en de sommelier. Dat zorgt voor interactie en maakt het knus.
  • Hier wordt experimenteel en creatief gekookt. 
  • Het vaste meergangen menu staat ook garant voor een culinaire beleving van 4-5 uur.
  • Bij binnenkomst kun je vooraf een champagne proeverij doen voor €15,- . Ideaal als je hier wat meer over wilt leren/proeven.
  • De wijnen zijn afkomstig van kleinere wijnhuizen of beperkte oplages. Niet alleen uniek, maar ook echt een aanrader bij het diner. Desnoods in ‘halve’ porties bestellen als je denkt dat het teveel wordt. 
  • De champagne en wijnen zijn ook per fles te bestellen voor thuis. Ga hiervoor naar www.indekeldervanfloris.nl of geef het vast aan bij het personeel. 
  • Na afloop krijg je het hele menu toegemaild. Dan kun je thuis nog eens uitgebreid nalezen wat je nu precies gegeten hebt. 
BrokenHeartCookie 2 foto Aand8 voor Eten in Utrecht
  • Niet geschikt voor mensen met veel eetbeperkingen of allergieen ivm het uitgebreide menu en extensieve voorbereiding. Vegetarisch of schelp- en schaaldieren allergie was in ieder geval geen probleem.
  • De tafels zijn vrij krap en dicht op de buren. Niet geschikt als je je juist wilt afzonderen tijdens het diner. Wel leuk als je (af en toe) interactie wilt hebben met de overige gasten.
  • Doordat het een open keuken is hoor je ook vanalles (pannen, kraan, opruimen, afwassen etc). 
  • De ligging is niet in het centrum van Rotterdam, maar net daar buiten. Wel goed te bereiken met de auto vanaf de snelweg, of met tram 21 & 24 vanaf Blaak station.
  • Let op! Betaald parkeren in de buurt.

Review:    Prijs: €€ / €€€       Eten: 9      Service: 8       Decor: 8     Totaal:  8.3


Restaurant In de keuken van Floris
Honingerdijk 259
3062 AM, Rotterdam
The Netherlands
https://indekeukenvanfloris.nl/

in de keuken van floris rottedam restaurant review

Category: Restaurants in Rotterdam Tags: In de Keuken van Floris, Rotterdam

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gezonde mango kokos balletjes
Volgend bericht: Smoothie Bowl met chocolade en pindakaas »

Lees Interacties

Reacties

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK

    4 augustus 2016 om 9:03 am

    Leuk om te lezen! Gerechtjes zien er stuk voor stuk heerlijk uit. Lijkt me leuk om eens te bezoeken!

    Beantwoorden
  2. Marlies

    7 augustus 2016 om 12:54 pm

    Wat een heerlijkheid! Dit restaurant staat al zo lang op m’n verlanglijstje.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      8 augustus 2016 om 9:00 pm

      Aanrader! Ik wens je er in ieder geval heel veel plezier!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨ Op zoek naar een ✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Het recept is afkomstig van @nombelina en het is inmiddels een van mijn favorieten. Zeker nu op de website een aantal Chinese recepten voorbij komen ivm de nieuwjaars viering , mocht deze ook absoluut niet ontbreken. 

Maak jij wel eens sla wraps? 

==> https://bettyskitchen.nl/chinese-sla-wraps-met-kip/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #chinesefood #slawraps #kip #chicken #lettuce #lowcarb #glutenvrij #hoisin #chineesnieuwjaar #cny #hoisinsauce #hoisinchicken #pinda #littlegem
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in