• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Energierepen met quinoa en chocolade

Energierepen met quinoa en chocolade

5 mei 2014 Door Betina Oostveen 11 Reacties

Ben je op zoek naar een heerlijke snack zonder gluten en geraffineerde suikers? Dan zijn deze energierepen met quinoa en chocolade voor jou! Ze geven je een echte energyboost en zijn ideaal om te ‘preppen’ voor een hele week! Bekijk snel het recept hieronder.

Vezelrijke energierepen met quinoa

Deze vezelrijke energierepen bevatten slecht 5 ingrediënten en worden gemaakt met gepofte quinoa, dadels, smeuïge pindakaas en pure chocolade. Snacken met dadels is een gezonder alternatief dan suiker, want dadels bevatten ook nog eens lekker veel vezels. Wikkel de repen in een stukje bakpapier en neem mee voor onderweg. Maar je kunt de repen ook in kleinere blokjes snijden, en serveren met een pittig bakje koffie. (= powerboost op de vroege morgen!)

recept energierepen met quinoa en chocolade © bettyskitchen.nl

Nog meer gezonde tussendoortjes om zelf te maken

Smaken deze energierepen met quinoa en chocolade je naar meer? Dan moet je ook zeker eens deze havermout repen met noten en pitten gaan maken! Deze kun je zelfs als ontbijt eten en anders lekker voor onderweg. Onze Nanda maakte tevens deze raw Notenrepen met peer en deze gezonde chocolade bonbons met banaan die je eens moet proeven. Wist je overigens dat ‘Bliss Balls‘ ook onder gezonde snacks vallen? Geniet er iedere dag heerlijk van met gezonde tussendoortjes om zelf te maken.


Print

Recept: Energierepen met quinoa en chocolade

recept energierepen met quinoa en chocolade © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Dit is een heerlijke snack zonder gluten en geraffineerde suikers. Maak in een handomdraai deze energierepen met quinoa en chocolade voor een echte energyboost!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + opstijven
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 2,5 uren
  • Yield: 20 repen 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 8 grote medjoul dadels, ontpit (150 gram nettogewicht)
  • 300 ml kokend heet water
  • 100 gram 100% pindakaas
  • 75 gram gepofte quinoa
  • 75 gram (vegan) pure chocolade, gehakt
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 tl vanille extract

Extra:

  • Keukenmachine (foodprocessor) of hakmolentje
  • Siliconen spatel
  • Een vierkant bakblik 20 x 20 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Haal de pitten uit de dadels, snijd in grove stukken en stop in een kommetje. Als het goed is heb je ongeveer 150 gram aan ontpitte dadels. Giet hier het kokende water over heen en laat 15 minuten staan.
  2. Giet de dadels af, maar vang het vocht op. Stop de dadels met 3 -4 eetlepels vocht en de pindakaas in de keukenmachine of hakmolen en laat draaien tot een smeuige massa.
  3. Stop de gepofte quinoa in een mengkom en stop de dadelpasta erbij. .Gebruik je spatel om smerende bewegingen te maken en wrijf zo de pasta door de quinoa.
  4. Bedek een bakblik met bakpapier en stort hierop het quinoa mengsel uit. Gebruik de spatel om het mengsel te verdelen en druk goed aan (vooral in de hoeken). Stop daarna even in de koelkast.
  5. Smelt ondertussen de pure chocolade au-bain marie. Zet daarna het vuur uit. Voeg de kokosolie en vanile toe en roer goed door elkaar. Giet de warme chocolade bovenop het quinoa mengsel en kantel het bakblik heen en weer tot alle chocolade goed verdeeld is. Gebruik eventueel weer je spatel om goed uit de smeren.
  6. Dek het blik af met zilverfolie en zet zo’n 2 uren in de koelkast om de energierepen uit te laten harden. Snijd er vervolgende repen (of blokjes) van.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Bewaar de repen het liefst in de koelkast, in een afgesloten bakje, dan zijn deze gerust een paar dagen houdbaar.

Keywords: energierepen, dadels, quinoa, glutenvrij, vegan, pindakaas, snack

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


recept energierepen met quinoa en chocolade © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze energierepen met quinoa en chocolade wilt gaan maken.

recept energierepen met quinoa en chocolade © bettyskitchen.nl

Category: Bakrecepten Tags: Amerikaanse keuken, chocolade, dadels, detox recepten, energybar, Glutenvrij, pindakaas, Quinoa, tussendoortjes, vanille, vegan, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WIN: 2x toegangskaarten Taste of Amsterdam
Volgend bericht: Vers van de pers #1 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Julie Hapjesprincess

    5 mei 2014 om 9:22 pm

    Yummie !!!! Lijkt me heerlijk !!! Ga ik zeker eens proberen.

    Beantwoorden
  2. Cassandra

    5 mei 2014 om 10:27 pm

    Klinkt gooooed!

    Beantwoorden
  3. Drumles Den Haag

    10 april 2015 om 9:30 pm

    Heerlijk! Staat nu in de koelkast 😀

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 april 2015 om 6:05 pm

      Lekker! en geniet er van!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  4. sabina

    1 juni 2015 om 9:50 pm

    ik heb het geprobeerd omdat het me zoo lekker leek maar het is een los-vast iets, niet echt een geheel, dus ik begrijp niet hoe je de chocola kunt uitstorten en verdelen want bij mij verdwijnt alles meteen tussen de gepofte quinoa, tis geen vast geheel zeg maar…..

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 juni 2015 om 7:07 pm

      Goede middag Sabina,

      het kan liggen aan de soort dadels dat je gebruikt. Met medjoul dadels heb je meer ‘vulling’ en ook een steviger koekje.
      Maar bij een andere soort, die ik wel eens in de supermarkt haal, blijft het mengels droger, en merk ik dat ik veel meer dadels nodig heb om de goede consistentie te krijgen.
      Voeg dus gerust een extra dadel toe en dan hoop ik dat het probleem is opgelost.
      Succes! Groetjes, Betty

      Beantwoorden
    • Joyce

      10 juli 2016 om 10:03 am

      Bij mij precies hetzelfde. Het blijft een korrelig mengsel..

      Beantwoorden
  5. Saskia

    2 oktober 2016 om 7:24 pm

    Sorry voor de opmerking maar het receptje op zich is super gezond niets op de ingredienten aan te merken maar zo suiker vrij is da nu ook weer niet he 22 medjoul dadels dat zijn suikerbommetjes voor diabeetjes zoals ik type 1
    Diabeetdietiste raadde het gebruik van dadels af. Zou je dit door iets anders kunnen vervangen?
    Groetjes snoopy

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 oktober 2016 om 11:27 am

      Hi Saskia,

      als wij het hebben over suikervrij, dan wordt hiermee bedoeld vrij van geraffineerde suikers.
      De repen hebben echter de dadels in het recept nodig, om binding en structuur te verkrijgen. Zonder de smeuige dadels krijg je een crumble en geen reep.
      Je zou eventueel ook kunnen proberen met gedroogde mango, abrikozen of ander fruit kunnen gebruiken, maar ik ben bang dat dit voor jouw situatie dan weer hetzelfde uitpakt? Zover gaat mijn diabetes kennis helaas niet.

      groetjes, Betty

      Beantwoorden
  6. Katja

    20 oktober 2022 om 10:24 pm

    Ziet er lekker uit. Kan je de kokosolie vervangen door olijfolie?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      24 oktober 2022 om 9:20 am

      Hi Katja, dat kan maar ik vind persoonlijk de smaak van olijfolie met chocolade niet heel lekker.
      Daarnaast hard kokosolie in de koelkast ook uit, waardoor je echt meer een vaste chocoladelaag krijgt.
      Maar probeer het gerust uit en oordeel zelf.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in