• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Energierepen met quinoa en chocolade

Energierepen met quinoa en chocolade

5 mei 2014 Door Betina Oostveen 11 Reacties

Ben je op zoek naar een heerlijke snack zonder gluten en geraffineerde suikers? Dan zijn deze energierepen met quinoa en chocolade voor jou! Ze geven je een echte energyboost en zijn ideaal om te ‘preppen’ voor een hele week! Bekijk snel het recept hieronder.

Vezelrijke energierepen met quinoa

Deze vezelrijke energierepen bevatten slecht 5 ingrediënten en worden gemaakt met gepofte quinoa, dadels, smeuïge pindakaas en pure chocolade. Snacken met dadels is een gezonder alternatief dan suiker, want dadels bevatten ook nog eens lekker veel vezels. Wikkel de repen in een stukje bakpapier en neem mee voor onderweg. Maar je kunt de repen ook in kleinere blokjes snijden, en serveren met een pittig bakje koffie. (= powerboost op de vroege morgen!)

recept energierepen met quinoa en chocolade © bettyskitchen.nl

Nog meer gezonde tussendoortjes om zelf te maken

Smaken deze energierepen met quinoa en chocolade je naar meer? Dan moet je ook zeker eens deze havermout repen met noten en pitten gaan maken! Deze kun je zelfs als ontbijt eten en anders lekker voor onderweg. Onze Nanda maakte tevens deze raw Notenrepen met peer en deze gezonde chocolade bonbons met banaan die je eens moet proeven. Wist je overigens dat ‘Bliss Balls‘ ook onder gezonde snacks vallen? Geniet er iedere dag heerlijk van met gezonde tussendoortjes om zelf te maken.


Print

Recept: Energierepen met quinoa en chocolade

recept energierepen met quinoa en chocolade © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Dit is een heerlijke snack zonder gluten en geraffineerde suikers. Maak in een handomdraai deze energierepen met quinoa en chocolade voor een echte energyboost!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + opstijven
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 2,5 uren
  • Yield: 20 repen 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 8 grote medjoul dadels, ontpit (150 gram nettogewicht)
  • 300 ml kokend heet water
  • 100 gram 100% pindakaas
  • 75 gram gepofte quinoa
  • 75 gram (vegan) pure chocolade, gehakt
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 tl vanille extract

Extra:

  • Keukenmachine (foodprocessor) of hakmolentje
  • Siliconen spatel
  • Een vierkant bakblik 20 x 20 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Haal de pitten uit de dadels, snijd in grove stukken en stop in een kommetje. Als het goed is heb je ongeveer 150 gram aan ontpitte dadels. Giet hier het kokende water over heen en laat 15 minuten staan.
  2. Giet de dadels af, maar vang het vocht op. Stop de dadels met 3 -4 eetlepels vocht en de pindakaas in de keukenmachine of hakmolen en laat draaien tot een smeuige massa.
  3. Stop de gepofte quinoa in een mengkom en stop de dadelpasta erbij. .Gebruik je spatel om smerende bewegingen te maken en wrijf zo de pasta door de quinoa.
  4. Bedek een bakblik met bakpapier en stort hierop het quinoa mengsel uit. Gebruik de spatel om het mengsel te verdelen en druk goed aan (vooral in de hoeken). Stop daarna even in de koelkast.
  5. Smelt ondertussen de pure chocolade au-bain marie. Zet daarna het vuur uit. Voeg de kokosolie en vanile toe en roer goed door elkaar. Giet de warme chocolade bovenop het quinoa mengsel en kantel het bakblik heen en weer tot alle chocolade goed verdeeld is. Gebruik eventueel weer je spatel om goed uit de smeren.
  6. Dek het blik af met zilverfolie en zet zo’n 2 uren in de koelkast om de energierepen uit te laten harden. Snijd er vervolgende repen (of blokjes) van.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Bewaar de repen het liefst in de koelkast, in een afgesloten bakje, dan zijn deze gerust een paar dagen houdbaar.

Keywords: energierepen, dadels, quinoa, glutenvrij, vegan, pindakaas, snack

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


recept energierepen met quinoa en chocolade © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze energierepen met quinoa en chocolade wilt gaan maken.

recept energierepen met quinoa en chocolade © bettyskitchen.nl

Category: Bakrecepten Tags: Amerikaanse keuken, chocolade, dadels, detox recepten, energybar, Glutenvrij, pindakaas, Quinoa, tussendoortjes, vanille, vegan, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WIN: 2x toegangskaarten Taste of Amsterdam
Volgend bericht: Vers van de pers #1 »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

10x Halloween koekjes maken recepten © bettyskitchen.nl

10x Halloween Koekjes maken

Oreo Bat Balls voor Halloween

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept halloween popcorn maken © bettyskitchen.nl

31x Film tips voor Halloween

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept groene monster pasta HALLOWEEN © bettyskitchen.nl

Groene Monster Pasta (Halloween)

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in