Ben je op zoek naar een heerlijke snack zonder gluten en geraffineerde suikers? Dan zijn deze energierepen met quinoa en chocolade voor jou! Ze geven je een echte energyboost en zijn ideaal om te ‘preppen’ voor een hele week! Bekijk snel het recept hieronder.
Vezelrijke energierepen met quinoa
Deze vezelrijke energierepen bevatten slecht 5 ingrediënten en worden gemaakt met gepofte quinoa, dadels, smeuïge pindakaas en pure chocolade. Snacken met dadels is een gezonder alternatief dan suiker, want dadels bevatten ook nog eens lekker veel vezels. Wikkel de repen in een stukje bakpapier en neem mee voor onderweg. Maar je kunt de repen ook in kleinere blokjes snijden, en serveren met een pittig bakje koffie. (= powerboost op de vroege morgen!)



Nog meer gezonde tussendoortjes om zelf te maken
Smaken deze energierepen met quinoa en chocolade je naar meer? Dan moet je ook zeker eens deze havermout repen met noten en pitten gaan maken! Deze kun je zelfs als ontbijt eten en anders lekker voor onderweg. Onze Nanda maakte tevens deze raw Notenrepen met peer en deze gezonde chocolade bonbons met banaan die je eens moet proeven. Wist je overigens dat ‘Bliss Balls‘ ook onder gezonde snacks vallen? Geniet er iedere dag heerlijk van met gezonde tussendoortjes om zelf te maken.
Recept: Energierepen met quinoa en chocolade
Dit is een heerlijke snack zonder gluten en geraffineerde suikers. Maak in een handomdraai deze energierepen met quinoa en chocolade voor een echte energyboost!
- Prep Time: 15 min + opstijven
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 2,5 uren
- Yield: 20 repen 1x
- Category: tussendoortjes
- Cuisine: Amerikaanse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 8 grote medjoul dadels, ontpit (150 gram nettogewicht)
- 300 ml kokend heet water
- 100 gram 100% pindakaas
- 75 gram gepofte quinoa
- 75 gram (vegan) pure chocolade, gehakt
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 tl vanille extract
Extra:
- Keukenmachine (foodprocessor) of hakmolentje
- Siliconen spatel
- Een vierkant bakblik 20 x 20 cm
- bakpapier
Instructions
- Haal de pitten uit de dadels, snijd in grove stukken en stop in een kommetje. Als het goed is heb je ongeveer 150 gram aan ontpitte dadels. Giet hier het kokende water over heen en laat 15 minuten staan.
- Giet de dadels af, maar vang het vocht op. Stop de dadels met 3 -4 eetlepels vocht en de pindakaas in de keukenmachine of hakmolen en laat draaien tot een smeuige massa.
- Stop de gepofte quinoa in een mengkom en stop de dadelpasta erbij. .Gebruik je spatel om smerende bewegingen te maken en wrijf zo de pasta door de quinoa.
- Bedek een bakblik met bakpapier en stort hierop het quinoa mengsel uit. Gebruik de spatel om het mengsel te verdelen en druk goed aan (vooral in de hoeken). Stop daarna even in de koelkast.
- Smelt ondertussen de pure chocolade au-bain marie. Zet daarna het vuur uit. Voeg de kokosolie en vanile toe en roer goed door elkaar. Giet de warme chocolade bovenop het quinoa mengsel en kantel het bakblik heen en weer tot alle chocolade goed verdeeld is. Gebruik eventueel weer je spatel om goed uit de smeren.
- Dek het blik af met zilverfolie en zet zo’n 2 uren in de koelkast om de energierepen uit te laten harden. Snijd er vervolgende repen (of blokjes) van.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Bewaar de repen het liefst in de koelkast, in een afgesloten bakje, dan zijn deze gerust een paar dagen houdbaar.
Keywords: energierepen, dadels, quinoa, glutenvrij, vegan, pindakaas, snack

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze energierepen met quinoa en chocolade wilt gaan maken.
