• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Geroosterde spruitjes salade met tahin dressing

Geroosterde spruitjes salade met tahin dressing

17 maart 2025 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze kleurrijke, veganistische geroosterde spruitjes salade met boerenkool, granaatappelpitjes en een smaakvolle tahin dressing. Een lekker winters gerecht dat je lauwwarm kunt serveren. Boordevol smaak en lekker veel vitamientjes om de winterse dagen mee door te komen.

Geroosterde spruitjes salade met tahin maken

Sinds ik het roosteren van groenten zoals spruitjes en boerenkool heb ontdekt, ben ik hier echt fan van. Het is heel makkelijk en persoonlijk vind ik het veel lekkerder dan deze groenten gekookt. De groenten krijgen een andere, sterkere smaak en bovendien is het lekker te marineren voor het roosteren. Door deze winterse groenten – met hun bittere smaken – te combineren met romige tahin en zoete granaatappelpitjes krijg je een geweldig smaakcombinatie. Betty deed dit overigens ook al eerder met een bijgerecht van geroosterde romanesco bloemkool.

recept geroosterde spruitjessalade met tahindressing

Maaltijdsalades in de winter

Ook in het najaar en in de winter eet ik graag maaltijdsalades. Liefst dan wel een beetje lauwwarm, dus waarbij één of meer ingrediënten van tevoren gebakken of geroosterd zijn. En natuurlijk met groenten van dat seizoen. Daarom is deze geroosterde spruitjes salade met tahindressing echt ideaal voor in de koude wintermaanden! Eerder maakte ik bijvoorbeeld ook deze lekkere salade met boerenkool, bataat en feta en deze lekkere pompoen salade met rode bieten en uienchutney. En kende je deze salade met spruitjes, blauwe kaas en zoete aardappel al? Ook een aanrader mocht je dit recept een succes vinden!


Print

Recept: Geroosterde spruitjes salade met tahin dressing

recept geroosterde spruitjessalade met tahindressing
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze lauwwarme salade is ideaal voor een dagje zonder vlees! Met winterse groenten zoals spruitjes en boerenkool, maar ook met amandelen, granaatappel en tahin dressing.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Veganistisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 250 gram spruitjes
  • 100 gram boerenkool
  • 100 gram linzen
  • 50 gram amandelen (ongeroosterd en ongezouten)
  • 5 el. granaatappelpitjes
  • Zest (schilrasp) van 1 citroen
  • 1 el. za’atar kruiden
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Ingrediënten voor de tahindressing:

  • 3 el. tahin (sesampasta)
  • Sap van een ½ citroen
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (180 hetelucht). Leg alvast een vel bakpapier op het ovenrooster.
  2. Verwijder het kontje en de buitenste bladeren van de spruitjes, en snij ze vervolgens in grove plakken. Doe de spruitjes in een kom, voeg hier 3 el. olijfolie aan toe en 1 el. za’atar. Schep goed door elkaar en verdeel de spruitjes over het bakpapier. Plaats de spruitjes voor 8 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  3. Doe ondertussen de boerenkool in een kom en schep hier 2 el. olijfolie doorheen. Na de 8 minuten oventijd van de spruitjes, haal je het ovenrooster uit de oven. Verdeel de boerenkool ook over het bakpapier, net als de linzen en amandelen. Schep de spruitjes wat om. Plaats voor nog eens 10 minuten in het midden van de oven.
  4. Vervolgens kun je alvast de tahindressing maken. Schil de knoflook en pers uit. Rasp de schil van de citroen met een zest en hou dit even apart. Halveer de citroen en pers het sap 1 helft uit in een kommetje. Voeg de tahin toe, 3 el. koud kraanwater, de knoflook en wat peper en zout. Roer goed door elkaar tot een egale dressing. 
  5. Zodra de groenten geroosterd zijn, schep je alles in een saladeschaal. Voeg ook de granaatappelpitjes en citroenzest toe en sprenkel de tahin dressing eroverheen. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept geroosterde spruitjessalade met tahindressing

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor geroosterde romanesco met tahin en granaatappel wilt maken.

recept geroosterde spruitjessalade met tahindressing

Category: Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: amandelen, boerenkool, citroen, granaatappel, hoofdgerechten, knoflook, linzen, maaltijdsalade, najaar, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, noten, peulvruchten, spruitjes, tahin, vegetarisch, za'atar

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Baklava met pistachenoten
Volgend bericht: Marokkaanse Couscous met Pulled Chicken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee