• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Gepofte Zoete aardappel Tex Mex style

Gepofte Zoete aardappel Tex Mex style

4 maart 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Heb je al plannen voor de lunch gemaakt? Nee? Slinger dan even die oven aan en maak gepofte zoete aardappel Tex Mex style!

Gepofte zoete aardappel Tex Mex maken

Afgelopen jaar heb ik een voorliefde voor zoete aardappel ontdekt! Deze vlezige knol doet het goed in vegetarische maaltijden, want ze vullen goed, zijn vezelrijk en heerlijk van smaak. Daarnaast is een gepofte zoete aardappel ook een mooie vervanger van de boterham voor de lunch. Top hem af met echte Tex Mex smaakmakers en geniet van je gepofte zoete aardappel Tex Mex style. Andale!

recept gepofte zoete aardappel tex mex style © bettyskitchen.nl

Nog meer zoete aardappel gerechten

Wij zijn in Betty’s Kitchen grote fan van zoete aardappel gerechten. En naast deze gepofte zoete aardappel Tex Mex style kun je natuurlijk ook dit overheerlijke gepofte zoete aardappel ontbijt maken. Of ga bijvoorbeeld voor een complete hummus bowl met zoete aardappel voor de lunch! Of maak een zoete aardappelsoep voor tussendoor. Varieer er lekker op los en geniet lekker van die vezelrijke zoete aardappel!


Print

Recept: Gepofte Zoete aardappel Tex Mex style

recept gepofte zoete aardappel tex mex style © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijk gezonde vegetarische lunch met gepofte zoete aardappel, avocado, zwarte bonen en geitenkaas.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 50 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 kleine zoete aardappels,
  • scheut olijfolie,
  • 2 theelepels paprikapoeder,
  • 4 eetlepels zwarte bonen uit blik,
  • 1 tomaat,
  • 1 avocado,
  •  1 limoen (of halve citroen)
  • verse peterselie of koriander,
  • 60 gram geitenkaas(brie),
  • peper & zout,
  • eventueel: snufje cayennepeper.

Extra: 

  • aluminiumfolie,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Scheur alvast 2 stukken zilverfolie af en leg klaar.
  2. Was de zoete aardappel, verwijder evt zand en droog daarna af. Prik de aardappels rondom in met een vork en plaats in een diep bord. Giet hier wat olijfolie bij en breng op smaak met peper, zout en een beetje paprikapoeder. Wrijf de olie en de kruiden lekker in over de aardappels. Leg de zoete aardappels op de stukken folie en giet de rest van het oliemengsel erbij. Vouw de zilverfolie dicht rondom de aardappels. Plaats op een bakplaat en laat gedurende 45-50 minuten poffen in de oven.
  3. Na een half uurtje ga spoel je de bonen af onder de kraan en verwarm deze in een steelpannetje met ruim water. Giet af en laat uitdampen. Was de tomaat, verwijder de kroon en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Snijd de avocado overlangs door en lepel deze uit. Prak het vruchtvlees met een vork en breng op smaak met het sap van een halve limoen, peper, zout en eventueel een snufje cayennepeper.
  5. Haal de gepofte zoete aardappel uit het folie, leg op een bord en snijd overlangs doormidden door. Beleg de warme aardappel direct met de gegaarde bonen, geprakte avocado en tomatenblokjes. Top af met wat geitenkaas en verse peterselie of koriander. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept gepofte zoete aardappel tex mex style © bettyskitchen.nl

Category: Lunch recepten Tags: avocado, geitenkaas, Glutenvrij, koriander, oven, peterselie, peulvruchten, Tex Mex keuken, vegetarisch, zoete aardappel, zwarte bonen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Chocolade karamel taart (video)
Volgend bericht: GÅRD Taste Scandinavian Restaurant in Amsterdam »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee