• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gepofte zoete aardappel met boerenkool en feta

Gepofte zoete aardappel met boerenkool en feta

29 november 2021 Door Nanda Appelman Reageer

Zijn jullie ook zo dol op zoete aardappels? Voor deze Meatless Monday maakte ik gepofte zoete aardappel, gevuld met onder andere geroosterde boerenkool, feta-crème en avocado. Een heerlijke vegetarische maaltijd boordevol vezels en vitamines!

Zoete aardappels poffen in de oven

Dit recept klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar dat is het totaal niet. Hou alleen wel rekening met zo’n drie kwartier oventijd voor de zoete aardappels poffen in de oven, maar in de tussentijd kun je mooi de rest voorbereiden. Je kunt dit recept uiteraard ook bereiden met grote gewone aardappels, net wat jij wilt. Maar het is een heerlijk glutenvrij en vegetarisch recept om van te smullen. Wist je dat boerenkool een ontzettend gezonde groente is waar je heel veel lekkere recepten mee kunt maken? Zet jij dit ook op tafel vanavond?

recept gepofte zoete aardappel met boerenkool en feta creme © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met zoete aardappels

Met zoete aardappel kun je zoveel verschillende soorten gerechten bereiden. Je kunt ze eigenlijk bereiden net als gewone aardappels en dus koken, frietjes van bakken, poffen, maar ook een gratin van maken etc. Daarnaast doen ze het ook heel goed als romige vulling voor soepen. Check hier nog veel meer lekkere recepten met deze oranje groente. Ja, groente ja, want ondanks zijn naam is de zoete aardappel geen aardappel.


Print

Recept: Gepofte zoete aardappel met boerenkool en feta

Gepofte zoete aardappel met boerenkool en feta-creme
Print Recipe

Voor deze Meatless Monday maakte ik gepofte zoete aardappel, gevuld met onder andere geroosterde boerenkool, feta-crème en avocado. Een heerlijke vegetarische maaltijd boordevol vezels en vitamines!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 55 min.
  • Total Time: 55 min.
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 4 mediumgrote zoete aardappels
  • 3 handen boerenkool
  • 1 bosui
  • 1 avocado
  • 100 gram feta
  • 6 halve zongedroogde tomaten
  • 2 el. pompoenpitten
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht) Celsius.
  2. Was en boen de schil van de zoete aardappels. Prik met een vork rondom enkele gaatjes in de zoete aardappels. Vet ze vervolgens in met flink wat olie en leg in een ovenschool.
  3. Plaats de ovenschaal voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Hou in de tussentijd goed in de gaten. Als je oven groot genoeg is, plaats dan na 30 minuten een stuk bakpapier op het ovenrooster met daar de boerenkool op verspreid. Deze rooster je de laatste 15 minuten van de oventijd mee. Als je oven niet groot genoeg is, rooster de boerenkool dan zodra de zoete aardappels gaar zijn.
  4. Tijdens de oventijd kun je alvast aan de slag met de rest. Meng in een kom de feta met 40 ml. water. Met een staafmixer, mix je dit tot een egaal geheel. Zet de feta-crème nog even in de koelkast.
  5. Schil en snij de avocado in plakjes. De zongedroogde tomaten snij je heel fijn en de bosui in dunne ringen.
  6. Zodra de boerenkool en zoete aardappels gaar zijn, snij je de zoete aardappels voor de helft in in de lengte. Trek ze voorzichting een beetje open om te kunnen vullen. Plaats de zoete aardappels op een bord en vul met de bosui, avocado, zongedroogde tomaat, pompoenpitten, boerenkool en naar eigen smaak nog peper en zout. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Keywords: zoete aardappel, avocado, boerenkool, vegetarisch, glutenvrij

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept gepofte zoete aardappel met boerenkool en feta creme © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gepofte zoete aardappel met boerenkool en feta wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, avocado, boerenkool, feta, Glutenvrij, hoofdgerechten, Nanda Appelman, vegetarisch, Voedselzandloper, zoete aardappel

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Sinterklaas kaashapjes
Volgend bericht: Zelf vanille extract maken »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in