Het klinkt misschien een beetje gek maar gegrilde sla is super lekker! Deze gegrilde little gem met Gorgonzola, perzik en bramen is een fris zomers recept. Je kunt dit gerecht serveren als volwaardig vegetarisch hoofdgerecht voor twee, of als verrassend bijgerecht bij een stukje gegrild vlees of vis.
Wat is Little gem sla?
Little gem is een baby variant van Romaine sla, dit wordt ook wel ‘bindsla’ genoemd. Het is een knapperige, langwerpige sla met een licht zoete smaak. Bovendien is de structuur vrij stevig, een beetje zoals ijsbergsla en dat maakt hem ideaal om te grillen. Hierdoor hou je dus geen slappe blaadjes over na het verwarmen. Romaine sla is overigens een groentesoort vol antioxidanten en vitamine C, dus absoluut een superfood die je regelmatig op tafel wilt hebben staan! De little gem kun je prima grillen in een grillpan. Maar als je de barbecue toch al klaar hebt staan kun je ze natuurlijk ook daarop bereiden. Top de gegrilde little gem sla af met gorgonzola en zomerfruit en je kunt lekker gaan genieten!
Nog meer recepten met little gem sla
Wist je dat met deze slavariant bijvoorbeeld de klassieke Caesar salade gemaakt wordt? Hier maakte Betty overigens eerder een lekkere variant op: een Caesar maaltijdsalade met aardappel, ei en spek. Maar little gem doet het ook prima als vulling voor taco’s en is een lekker knapperige sla voor op een gegrilde kip burger. Wederom gerechten waarbij je niet wilt dat je sla helemaal ‘slap’ wordt. Daarom is little gem ook uitstekend voor het maken van (Chinese) slawraps met kip of vlees of serveer je hem bij deze gegrilde Oosterse zalm van de barbecue. Geniet dus heerlijk van deze sla soort!
Recept: Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit
Little gem is een baby variant van Romaine sla. Het is een knapperige, langwerpige sla met een licht zoete smaak. Bovendien is de structuur vrij stevig en dat maakt hem ideaal om te grillen.Deze gegrilde little gem met Gorgonzola, perzik en bramen is een fris zomers recept. Je kunt dit gerecht serveren als volwaardig vegetarisch hoofdgerecht voor twee, of als verrassend bijgerecht bij een stukje gegrild vlees of vis.
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
Ingredients
- 2 kroppen little gem sla
- 1 rode ui
- 2 perziken
- 100 gram bramen
- 100 gram Gorgonzola / blauwschimmelkaas
- 1 tak verse rozemarijn
- 30 gram pecannoten (ongeroosterd en ongezouten)
- 2 el. Balsamico azijn
- 5 el. olijfolie
- Peper en zout
Instructions
- Was de kroppen little gem. Verwijder het kontje van de kroppen en halveer ze. Meng in een kommetje 4 el. olijfolie met flink wat peper en zout en knip de blaadjes rozemarijn fijn erboven. Roer goed door en bestrijk de little gem met de olie.
- Was de bramen en perziken en snij de perziken in grove parten. Schil de rode ui en snij in dunne ringen.
- Verwarm de grillpan op middelhoog vuur. Grill de little gem aan beide kanten totdat er een mooi lichtbruin grillrandje op onstaat.
- Is je grillpan groot genoeg? Grill dan meteen ook de perzik en rode ui met 1 el. olijfolie in enkele minuten. Doe dit anders erna. Besprenkel de rode ui met 1 el. Balsamico azijn tijdens het grillen.
- Verkruimel ondertussen alvast de Gorgonzola.
- Klaar om de borden op te maken? Schep dan de rode ui op de borden en leg de gegrilde little gem hierop. Verdeel de partjes perzik, pecannoten, de Gorgonzola en bramen eroverheen. Sprenkel de resterende Balsamico azijn eroverheen.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit wilt gaan maken!
Geef een reactie