Print

Recept: Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Little gem is een baby variant van Romaine sla. Het is een knapperige, langwerpige sla met een licht zoete smaak. Bovendien is de structuur vrij stevig en dat maakt hem ideaal om te grillen.Deze gegrilde little gem met Gorgonzola, perzik en bramen is een fris zomers recept. Je kunt dit gerecht serveren als volwaardig vegetarisch hoofdgerecht voor twee, of als verrassend bijgerecht bij een stukje gegrild vlees of vis.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 2 kroppen little gem sla
  • 1 rode ui
  • 2 perziken
  • 100 gram bramen
  • 100 gram Gorgonzola / blauwschimmelkaas
  • 1 tak verse rozemarijn
  • 30 gram pecannoten (ongeroosterd en ongezouten)
  • 2 el. Balsamico azijn
  • 5 el. olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  • Was de kroppen little gem. Verwijder het kontje van de kroppen en halveer ze. Meng in een kommetje 4 el. olijfolie met flink wat peper en zout en knip de blaadjes rozemarijn fijn erboven. Roer goed door en bestrijk de little gem met de olie. 
  • Was de bramen en perziken en snij de perziken in grove parten. Schil de rode ui en snij in dunne ringen. 
  • Verwarm de grillpan op middelhoog vuur. Grill de little gem aan beide kanten totdat er een mooi lichtbruin grillrandje op onstaat.
  • Is je grillpan groot genoeg? Grill dan meteen ook de perzik en rode ui met 1 el. olijfolie in enkele minuten. Doe dit anders erna. Besprenkel de rode ui met 1 el. Balsamico azijn tijdens het grillen.
  • Verkruimel ondertussen alvast de Gorgonzola.
  • Klaar om de borden op te maken? Schep dan de rode ui op de borden en leg de gegrilde little gem hierop. Verdeel de partjes perzik, pecannoten, de Gorgonzola en bramen eroverheen. Sprenkel de resterende Balsamico azijn eroverheen. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda