• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Gegrilde Aubergines

Gegrilde Aubergines

17 juli 2013 Door Betina Oostveen 10 Reacties

De aubergine is een heerlijke, veelzijdige groente, die veel gebruikt wordt in de Mediterrane keukens. Vandaag laat ik jullie zien hoe je heel eenvoudig gegrilde aubergines maakt. Deze kun je zelf in een grillpan of op de BBQ bereiden.

Deze vleesachtige groente doet het heel goed in de oven, in stoofschotels, maar ook voor bijvoorbeeld Baba Ganoush dip. Aubergines zijn echt het allerlekkerst als ze nog lauw-warm zijn. Deze typisch Mediterrane groente is ook ideaal om te grillen in de grillpan of BBQ. Met een paar mooie grill strepen stop je het ene plakje na de ander in je mond. En doordat het zulke heerlijke kleine hapjes zijn kun je dit bijgerecht ook serveren als onderdeel van je tapas plank of als Mezze.

Op mijn werk hebben wij een tosti ijzer en ik heb deze gegrilde aubergines ook wel eens in het tosti apparaat klaargemaakt! Wist je dat aubergines trouwens boordevol vezels zitten? IMaak er bijvoorbeeld ook eens deze gepofte aubergine met gietenkaas mee. Of ga voor de bekende Turkse Imam Bayildi gevulde aubergines uit de oven.

Gegrilde Aubergines

Recept voor gegrilde aubergines:

(bijgerecht voor 2-3 personen)

Ingrediënten:

  • 1 grote aubergine,
  • 3-4 eetlepels olijfolie,
  • 2 theelepels paprikapoeder,
  • 1 theelepel gedroogde tijm,
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano,
  • peper & zout.

Extra: grillpan en kwast.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Was de aubergine en snijd in plakken van 5 mm dik. Klop in een kommetje de olie en kruiden door elkaar, en breng op smaak met peper en zout.Gegrilde Aubergines
  2. Verhit de grillpan op hoog vuur. Kwast ondertussen 1 zijde van de aubergines in met het oliemengsel. Leg deze kant omlaag in de grillpan, en gril de aubergine gedurende 2-3 minuten. Kwast de bovenkant ook met het oliemengsel en draai de aubergine om in de pan. Gril de andere zijde ook 2-3 minuten. Laat de gegrilde aubergines op een bord glijden en bak een volgende set met aubergine plakjes.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty


Gegrilde Aubergines

Category: Bijgerechten Tags: aubergines, BBQ Recepten, detox recepten, Glutenvrij, grillen, Mediterrane keuken, oregano, Paprika, tapas, tijm, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Suikervrije energierepen met dadels en gojibessen
Volgend bericht: Maestri del Gelato (wordt een échte Italiaanse ijsmeester) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Simone

    17 juli 2013 om 8:39 am

    O lekker Betina! Ben dol op aubergine en gegrild zijn ze toch wel het allerlekkerst denk ik zo!

    Beantwoorden
  2. Ria

    19 november 2015 om 7:58 pm

    In één woord: Heerlijk! Ik heb er op het laatst nog een plakje geitenkaas opgelegd. Verder niets nodig!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 november 2015 om 8:57 am

      Oohh lekker, en bedankt voor de tip!

      Beantwoorden
  3. Franklin

    23 februari 2016 om 8:15 pm

    Ik ken deze groente al heel lang, op jonge leeftijd op Java werd het met de indische maaltijd al geserveerd en op verschilende manier verwerkt in gerechten . Wij eten dit nog steeds heel vaak. Wel op een andere manier klaar gemaakt

    Beantwoorden
  4. Jeroen_Swiss

    2 augustus 2016 om 8:22 pm

    Ik rol in de plak aubergine een stukje gekruide kip – prikker er door en klaar. In de oven als hierboven beschreven en opdienen als voorgerecht / bij de borrel.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 augustus 2016 om 7:03 pm

      Hi Jeroen,

      dank je wel voor de tip, want dat klinkt echt heerlijk!

      Beantwoorden
  5. Lex Froeling

    2 september 2017 om 6:17 pm

    Waarom geen verse tijm en oregano? Veel smakelijker…

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      4 september 2017 om 11:53 am

      Het is maar net wat je om handen hebt natuurlijk.
      1 eetlepel vers, is gelijk aan 1 theelepel gedroogd, dus vervang het gerust door verse kruiden.

      Beantwoorden
  6. Shirley-Jane

    31 augustus 2018 om 4:36 pm

    Voor de ongeduldige grillers onder ons kun je de aubergine ook overdwars snijden. Doet niets af aan de smaak en je hebt lekker grotere plakken.
    Zelf doe ik er ook nog plakjes tomaat en mozarella tussen 2 plakken aubergine. In mijn geval wordt het dan een beetje een kliederboel, maar yummie wat lekkerrr!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      9 september 2018 om 5:18 pm

      Hi Shirley,
      dank je wel voor je tip! En ik ben blij dat het gesmaakt heeft!! Heb je ook dit recept voor aubergines uit de oven gezien? https://bettyskitchen.nl/aubergines-met-feta-uit-de-oven/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee