• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Tussendoortjes Recepten / Suikervrije energierepen met dadels en gojibessen

Suikervrije energierepen met dadels en gojibessen

16 juli 2013 Door Betina Oostveen 13 Reacties

Ben je nog op zoek naar een lekker homemade tussendoortje zonder geraffineerde suikers? Deze suikervrije energierepen met dadels en gojibessen zitten boordevol vezels en geven je een lekkere powerboost!

Dylan is de afgelopen dagen druk bezig geweest met een verhuizing. Niet bij ons thuis, maar het kantoor waar hij werkt is verhuisd naar een nieuwe locatie. Dus hij en zijn collega’s zijn twee dagen bezig met sjouwen, slepen, aansluiten en inrichten. Ik dacht dat deze mannen wel wat extra energie konden gebruiken, dus ik heb gisterenavond heerlijke energierepen gemaakt. Deze repen zijn suikervrij! En na een nachtje uitharden in de koelkast, hebben zij vandaag wat lekkers én gezonds bij de koffie, en ik neem er uiteraard ook één mee als tussendoortje.

Energiebar 3-001
Energiebar 3-001
energiebar_-recept-energierepen-met-dadels-en-gojibessen-x©-bettyskitchen.nl-

Nog meer recepten voor suikervrije tussendoortjes

  • Bananencake met pindakaas en kokos
  • Kwarkbollen met peer en kaneel
  • Vegan Lemon Cake Balls
  • Raw Notenrepen met peer
  • Energie repen met Quinoa en chocolade

Print

Recept: Suikervrije energierepen met dadels en gojibessen

recept energierepen met dadels en gojibessen x© bettyskitchen.nl
Print Recipe

Ben je nog op zoek naar een lekker homemade tussendoortje zonder geraffineerde suikers? Deze suikervrije energierepen met dadels en gojibessen zitten boordevol vezels en geven je een lekkere powerboost!

  • Author: (Bron recept: Happi-Food 2013 /Special van Happinez Magazine)
  • Prep Time: 25 min + uitharden
  • Total Time: 2 uur en 25 minuten
  • Yield: 12 repen 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Ingrediënten:

  • 100 gram gojibessen
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 50 gram geraspte kokos
  • 150 gram walnoten
  • 150 gram hele amandelen
  • 50 gram chiazaad
  • 20 gram maanzaad
  • 350 gram (Medjool) dadels
  • 2 eetlepels kokosvet (+ extra voor invetten)
  • ½ theelepel zout

Extra:

  • vierkant bakblik 24 x 24 cm,
  • bakpapier
  • en een keukenmachine (foodprocessor).

Instructions

  1. Ontpit de dadels, en snijd het in stukken  (Je houd uiteindelijke dus minder dan 350 gram over, omdat je de dadel pitten uiteraard weggooit).
  2. Vet het bakblik in met wat kokosvet, en bekleed met een stuk bakpapier. Maal de gojibessen en zonnebloempitten fijn in de keukenmachine. Zet hierna apart.
  3. Maal hierna alle overige ingrediënten fijn in de machine.
  4. Voeg hierna de gojibessen en zonnebloempitten weer toe, en laat de machine daarna  1 minuut draaien. Er ontstaat een grof maar smeuïg mengsel.
  5. Schep dit in het bakblik en druk goed aan (met name in de hoekjes). Dek de schaal af met bakpapier (of huishoudfolie) en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Na het uitharden kun je de plak in repen snijden, en verpak deze per stuk in bijvoorbeeld bakpapier. Het bakpapier zorgt er ook voor dat de repen lang vers blijven, en in de koeling blijven de repen mooi in vorm.

Eet smakelijk!

Keywords: Energiereep, dadels, gojibessen, chiazaad, glutenvrij, suikervrij

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept energierepen met dadels en gojibessen x© bettyskitchen.nl

Category: Tussendoortjes Recepten Tags: amandelen, chiazaad, dadels, detox, energybar, Glutenvrij, gojibessen, healty, kokos, kokosolie, maanzaad, suikervrij, Voedselzandloper, walnoten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Detox Dag 14
Volgend bericht: Gegrilde Aubergines »

Lees Interacties

Reacties

  1. OURTASTEBOOK

    16 juli 2013 om 3:21 pm

    Kun je de noten ook gewoon weglaten?

    Beantwoorden
    • Betty's Kitchen

      16 juli 2013 om 3:39 pm

      Hi,
      de noten geven de reep juist een beetje structuur en crunch. Ik ben bang als je deze helemaal weglaat, dat je dan alleen een smeuïge substantie overhoudt. Mensen met een notenallergie zouden bijvoorbeeld quinoa kunnen gebruiken, in de plaats van noten? Ik heb geen idee hoe de smaak dan wordt, maar ik wil hierbinnenkort wel mee gaan expirimenteren. So stay tuned 🙂

      Beantwoorden
  2. Kim

    4 januari 2014 om 9:05 pm

    Deze repen zijn een groot succes 🙂

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 januari 2014 om 11:41 am

      Ze zijn lekker he! Als ik hier een schaal op tafel zet dan zijn ze ook zo weg!

      groetjes,
      Betina

      Beantwoorden
  3. Leo

    17 november 2014 om 9:57 pm

    Kan je de dadels ook voor iets anders vervangen?
    Zoja wat allemaal bijvoorbeeld?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 november 2014 om 10:46 am

      Hi Leo,

      ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat je dit ook kunt vervangen door andere gedroogd fruit dat smeuig wordt in de keukenmachine. Na het vermalen dient het namelijk een pasta te worden die de boel bij elkaar bind. Dus probeer het eens met gedroogde abrikozen of mango bijvoorbeeld.

      Succes!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 november 2014 om 10:46 am

      Hi Leo,

      ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat je dit ook kunt vervangen door andere gedroogd fruit dat smeuig wordt in de keukenmachine. Na het vermalen dient het namelijk een pasta te worden die de boel bij elkaar bind. Dus probeer het eens met gedroogde abrikozen of mango bijvoorbeeld.

      Succes!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  4. Caro

    17 december 2014 om 1:32 pm

    Hoi,

    Als je ze wil bewaren hoe kun je dat het beste doen? En hoelang kun je ze dan ongeveer bewaren?

    Groetjes
    Caroline

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 december 2014 om 10:20 am

      Hi Caro,

      zoals ik in het recept vermeld kun je deze het beste in het bakpakier laten zitten, en in de koelkast bewaren.
      Wij kunnen hier meestal dan een beetje mee doen, en aan het einde van de week zijn ze nog heerlijk.
      Ik weet niet of je ze langer kunt bewaren hoor.
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  5. Noël

    18 mei 2018 om 6:35 pm

    Hoi Caro en Betty,
    Je kunt de repen ook heel goed invriezen. Dan is het zeker handig om ze eerst in bakpapier te wikkelen zodat je ze er per stuk uit kunt halen!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in