Ben je nog op zoek naar een lekker homemade tussendoortje zonder geraffineerde suikers? Deze suikervrije energierepen met dadels en gojibessen zitten boordevol vezels en geven je een lekkere powerboost!
Dylan is de afgelopen dagen druk bezig geweest met een verhuizing. Niet bij ons thuis, maar het kantoor waar hij werkt is verhuisd naar een nieuwe locatie. Dus hij en zijn collega’s zijn twee dagen bezig met sjouwen, slepen, aansluiten en inrichten. Ik dacht dat deze mannen wel wat extra energie konden gebruiken, dus ik heb gisterenavond heerlijke energierepen gemaakt. Deze repen zijn suikervrij! En na een nachtje uitharden in de koelkast, hebben zij vandaag wat lekkers én gezonds bij de koffie, en ik neem er uiteraard ook één mee als tussendoortje.



Nog meer recepten voor suikervrije tussendoortjes
- Bananencake met pindakaas en kokos
- Kwarkbollen met peer en kaneel
- Vegan Lemon Cake Balls
- Raw Notenrepen met peer
- Energie repen met Quinoa en chocolade
Recept: Suikervrije energierepen met dadels en gojibessen
Ben je nog op zoek naar een lekker homemade tussendoortje zonder geraffineerde suikers? Deze suikervrije energierepen met dadels en gojibessen zitten boordevol vezels en geven je een lekkere powerboost!
- Prep Time: 25 min + uitharden
- Total Time: 2 uur en 25 minuten
- Yield: 12 repen 1x
- Category: Tussendoortje
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Ingrediënten:
-
100 gram gojibessen
-
100 gram zonnebloempitten
-
50 gram geraspte kokos
-
150 gram walnoten
-
150 gram hele amandelen
-
50 gram chiazaad
-
20 gram maanzaad
-
350 gram (Medjool) dadels
-
2 eetlepels kokosvet (+ extra voor invetten)
-
½ theelepel zout
Extra:
- vierkant bakblik 24 x 24 cm,
- bakpapier
- en een keukenmachine (foodprocessor).
Instructions
- Ontpit de dadels, en snijd het in stukken (Je houd uiteindelijke dus minder dan 350 gram over, omdat je de dadel pitten uiteraard weggooit).
-
Vet het bakblik in met wat kokosvet, en bekleed met een stuk bakpapier. Maal de gojibessen en zonnebloempitten fijn in de keukenmachine. Zet hierna apart.
- Maal hierna alle overige ingrediënten fijn in de machine.
- Voeg hierna de gojibessen en zonnebloempitten weer toe, en laat de machine daarna 1 minuut draaien. Er ontstaat een grof maar smeuïg mengsel.
- Schep dit in het bakblik en druk goed aan (met name in de hoekjes). Dek de schaal af met bakpapier (of huishoudfolie) en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
- Na het uitharden kun je de plak in repen snijden, en verpak deze per stuk in bijvoorbeeld bakpapier. Het bakpapier zorgt er ook voor dat de repen lang vers blijven, en in de koeling blijven de repen mooi in vorm.
Eet smakelijk!
