• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Gebakken Polenta driehoekjes

Gebakken Polenta driehoekjes

16 augustus 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Op zoek naar een glutenvrij bijgerecht voor bijvoorbeeld stoofvlees of barbecue? Deze vegetarische gebakken polenta driehoekjes met kaas zijn een geweldige aanvulling voor je maaltijd. In Italie kun je deze polenta driehoekjes zelfs als snack verorberen dus ga ze zeker eens een keertje maken.

Wat zijn polenta driehoekjes?

Misschien heb je al wel eens van polenta gehoord, maar het is een pap gemaakt van maisgries. Daardoor heeft het ook een mooie gele kleur en het is een koolhydraatbron vergelijkbaar met pasta, aardappels, rijst etc. In landen waar veel mais wordt geproduceerd wordt dan ook regelmatig polenta op tafel gezet. Hetzij in een smeuïge hartige pap vorm, zoals bij dit recept voor polenta met asperges en kikkererwten. Maar je kunt polenta ook laten opstijven en in vierkantjes of driehoekjes snijden, zoals ik dus bij deze gebakken polenta driehoekjes met kaas deed.

 recept voor gebakken polenta driehoekjes met kaas bijgerecht of snack borrelhapje met maisgries
recept voor gebakken polenta driehoekjes met kaas bijgerecht of snack borrelhapje met maisgries
recept voor gebakken polenta driehoekjes met kaas bijgerecht of snack borrelhapje met maisgries

Waar eet je gebakken Polenta driehoekjes bij?

In Amerika krijg je dikwijls cornbread of polenta bij barbecue gerechten. Het gestoofd vlees komt vaak met lekker veel sappen en het is zo lekker om dit met maisbrood op te deppen en te verorberen! Maar in Italie is men bijvoorbeeld ook dol op gebakken polenta en serveert deze dan bijvoorbeeld met geroosterde tomaten! Buiten het feit dat je dit dus als lekkere snack, borrelhapje of voorgerechtt kunt serveren, zijn deze gebakken polenta driehoekjes dus ook perfect als bijgerecht voor de BBQ of voor bij stoofvlees.


Print

Recept: Gebakken Polenta driehoekjes met kaas

recept voor gebakken polenta driehoekjes met kaas bijgerecht of snack borrelhapje met maisgries
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min. + Koelen
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 1 uur en 20 minuten
  • Yield: 4 –6 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 250 gram polenta
  • 1,2 liter (kippen)bouillon
  • 50 gram roomboter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn, fijngehakt
  • 75 gram geraspte kaas
  • peper & zout
  • plantaardige olie, voor invetten

Extra:

  • Ovenschaal (30x 20 cm)
  • huishoudfolie
  • bakpapier

Instructions

  1. Bekleed een rechthoekige ovenschaal met huishoudfolie en vet deze vervolgens in met een klein beetje olie. De folie zorgt ervoor dat de polenta straks beter uit de vorm komt.
  2. Stop de polenta, tijm en rozemarijn, roomboter en bouillon in de pan en breng zachtjes aan de kook. Laat 5 – 10 minuten op en zacht vuur indikken en roer voortdurend.
  3. Zet daarna het vuur uit, breng de polenta op smaak met peper en zout en roer de gehakte peterselie er door heen.
  4. Stort de polenta in uit de ovenschaal, strijk glad en laat volledig afkoelen. Dit duurt zeker een uur.
  5. Verwarm de grill van de oven even voor. Snijd de afgekoelde polenta in vierkantjes en vervolgens  driehoekjes en verspreid over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi de polenta driehoekjes met de kaas. Plaats een paar minuten onder de grill tot de kaas mooi goudbruin bakt. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: polenta, mais, griesmeel, bakken, kaas, peterselie, rozemarijn, tijm,

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor gebakken polenta driehoekjes met kaas bijgerecht of snack borrelhapje met maisgries
recept voor gebakken polenta driehoekjes met kaas bijgerecht of snack borrelhapje met maisgries

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze gebakken polenta driehoekjes met kaas.

Category: Bijgerechten, Borrelhapjes en Snacks Tags: Amerikaanse keuken, Balkan keuken, BBQ Recepten, bijgerecht, boter, Glutenvrij, griesmeel, Italiaanse keuken, Kaas, mais, maiskoek, maismeel, Mexicaanse keuken, peterselie, polenta, rozemarijn, tijm, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « INDONESIE Weekmenu
Volgend bericht: Zoetzuur van gemengde groenten (Atjar tjampoer) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in