Hartige taarten en quiches zijn zeer populaire gerechten uit de Franse keuken. En ik denk dat de Quiche Lorraine wel een van de meest bekendste is! Het is die combinatie van spekjes en uien die hem voor iedereen onweerstaanbaar maakt!
Zelf Quiche Lorraine maken
Dit is toch wel een ultiem Frans gerecht! Deze hartige taart uit Lotharingen (Noord-Frankrijk) wordt vertaald als een Quiche Lorraine. Het recept is zo makkelijk, omdat je tegenwoordig kant-en-klaar diepvries bladerdeeg of ‘hartige taart deeg’ kunt kopen bij de supermarkt. En een klassieke quiche Lorraine wordt gevuld met slechts 2 belangrijke ingrediënten: gebakken spek reepjes en room. Maar ik zou mijzelf niet zijn als ik ook aan deze klassieker niet een twist geef. Dus gingen er extra uitjes in en wat geraspte kaas. Want voor je het weet heb je een heerlijk vullende taart voor het hele gezin. Ik serveer er enkel nog een groene salade bij en je hebt een complete zomerse avondmaaltijd!

Nog meer Quiche recepten
Dus neem in gedachten plaats op een Frans bistro stoeltje en geniet van deze Quiche Lorraine! Dat is genieten op zijn Frans. Maar uiteraard hebben wij nog meer recepten voor quiche op de site staan. Wat dacht je van deze quiche met zalm en dille? Dat is echt een aanrader! Maar deze geitenkaas quiche met asperges is een echte lekkere voorjaars quiche! Net als deze vegetarische hartige taart met groene groenten! Oeh la la! Check hier overigens een compleet Frans weekmenu om van te watertanden!
Recept: Quiche Lorraine

Hartige taarten en quiches zijn zeer populaire gerechten uit de Franse keuken. En ik denk dat de Quiche Lorraine wel een van de meest bekendste is! Het is die combinatie van spek en uien die hem voor iedereen onweerstaanbaar maakt!
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 45 min.
- Total Time: 1 uur
- Yield: 4 personen 1x
- Category: lunch
- Method: bakken
- Cuisine: Franse keuken
Ingredients
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg ontdooid *
- scheutje olie,
- 2 uien,
- 250 gram spekblokjes,
- 4 grote eieren,
- 250 ml slagroom,
- 100 gram geraspte kaas,
- 1 theelepel gedroogde provençaalse kruiden,
- peper.
Extra:
- Oven,
- springvorm 24 cm,
- hapjes- of koekenpan.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een opstaande rand. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
- Pel en snipper vervolgens de ui. Verhit een klein scheutje olie in een hapjes-of koekenpan en bak de uien glazig. Voeg de spekreepjes toe en bak deze ook uit. Bestrooi vervolgens met wat peper en de provençaalse kruiden.
- Klop in een kom de eieren los. Voeg hier de slagroom en geraspte kaas aan toe en meng door.
- Verdeel de uien en spekjes over de quiche bodem en giet hier vervolgens het ei-mengsel overheen. Schuif de vorm voorzichtig in de oven, en bak de quiche af gedurende 45-50 minuten.
Bon Appétit!
Notes
* Tegenwoordig vind je in het koelschap ook een rol vers bladerdeeg. Die kun je ook gebruiken in plaats van vierkantjes uit de diepvries.
Keywords: bladerdeeg, quiche, eieren, slagroom, spek, uien

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je quiche Lorraine wilt maken!

Even een storend kleinigheidje melden, zodat je dat evt. kan aanpassen. Verwijder daarna dit comment maar!
Hi Urgjes, en wat is het storende kleinigheidje?
groetjes
Betty
Ik ben zelf niet gek op spekjes, heb je een suggestie voor een andere vulling?
Hi Marjon,
Je kunt natuurlijk alle mogelijke vullingen toevoegen aan een quiche (het is dan alleen geen quiche lorraine meer)
maar vervang bijvoorbeeld de spekjes door reepjes gerookte kipfilet, of plakjes salami of chorizo.
Helemaal vegetarisch kan natuurlijk ook, want ik stop ook wel eens restjes groenten in een quiche: doperwtjes, paprika reepjes, kleine bloemkoolroosjes etc.
Wat jij wilt. Succes!
Hey! Ik heb m gemaakt, smaakte super en heb het recept (met bron) op mijn website gezet. Hope you dont mind!
Thanks, groetjes Stef
Goede middag Stef,
dat is geen enkel probleem, mits je de bron vermeld en linkje naar mijn website.
Alvast bedankt!
Groeten, Betty
Ik heb de quiche vanavond gemaakt en hij was verrukkelijk!
Hi Astrid,
dank je wel! Ben blij dat je er van hebt genoten!