• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Weekmenu / FRANKRIJK Weekmenu

FRANKRIJK Weekmenu

11 juli 2022 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Blijf jij thuis deze zomer? Dan hoe je helemaal niet te missen! Ik neem je de zomervakantie namelijk elke week mee naar een ander vakantieland. Deze week staan er overheerlijke (plattelands) recepten uit La Douce France centraal in dit Frankrijk weekmenu!

Weekmenu met klassieke recepten uit Frankrijk

Deze zomervakantie komt er elke maandag een nieuw weekmenu met recepten van favoriete vakantiebestemmingen online. Zo mis je deze zomer dus niets als je thuis blijft want je kunt genieten van oa dit Frankrijk weekmenu! Deze week neem ik jullie mee naar het Franse platteland met typisch recepten of traditionele gerechten met een Franse twist!

Check hier overigens alle andere vakantie weekmenu’s voor deze zomervakantie!

  • Amerika Weekmenu
  • Engeland Weekmenu
  • Griekenland Weekmenu
  • Hollands Weekmenu
  • Italië Weekmenu
  • Indonesië Weekmenu
  • Japan Weekmenu
  • Mexico Weekmenu
  • Spanje Weekmenu
  • Thailand Weekmenu

FRANKRIJK Weekmenu:

(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


MAANDAG (LUNDI) – Flammkuchen met Peer en geitenkaas (V)

De bekende hartige plaattaart uit de Franse Elzas streek is een liefhebber van velen! Traditioneel gezien serveer je flammkuchen enkel met creme fraiche, spek en ui. Maar inmiddels zijn er heel veel verschillende variatie recepten voor te bedenken. Top hem af met plakjes peer, geitenkaas, walnoten en honing en het feest is helemaal compleet!

Bereidingstijd: 25 minuten (+ evt. tijd voor zelf flammkuchen deeg maken).

recept flammkuchen met peer en geitenkaas © bettyskitchen.nl 
 - Frankrijk weekmenu

DINSDAG (MARDI) – Coq au Vin

Iedereen kent denk ik wel de Franse klassieker Boeuf Bourguignon met mals vlees en rode wijn. Maar wist je dat de Coq au vin de bekende tegenhanger met kip is? Heerlijk mals en gestoofd kippenvlees in een saus van witte wijn, die je natuurlijk opdept met een stukje baguette. Dit is voor mij op en top zomer in Frankrijk en hoort perfect thuis in dit Franse weekmenu!

Bereidingstijd: 1 uur.


WOENSDAG (MERCREDI) – Zelf quiche maken

Hartige taarten en quiches zijn zeer populaire gerechten uit de Franse keuken. En ik denk dat de Quiche Lorraine wel een van de meest bekendste is! Maar er zijn zoveel verschillende mogelijkheden voor het maken van deze hartige taarten. In dit artikel heb ik een aantal variatie recepten voor je op een rijtje gezet. Zoek wat lekker uit!

Bereidingstijd: 1 uur.

recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl
- Frankrijk weekmenu

DONDERDAG (JEUDI) – Bretonse Pannenkoek

Tijdens een vakantie in Bretagne at ik deze Bretonse pannenkoek! Een heerlijke crepe met boekweitmeel en een topping van gebakken spinazie, spekjes en afgetopt met een spiegelei! En het is een van mijn favoriete pannenkoeken recepten geworden!

Bereidingstijd: 30 minuten (+ eventueel tijd voor zelf bakken van pannenkoeken)

Pannenkoeken met spinazie, spekjes en spiegelei

VRIJDAG (VENDREDI) – Zalm in botersaus met orzo

Op vrijdagen eten we graag vis en dan staat deze zalm gegaard in botersaus met orzo natuurlijk prachtig op je Franse plattelandstafel. Een gerecht dat al je zintuigen doet prikkelen en op en top past in de Mediterrane keukens!

Bereidingstijd: 30 min.

recept voor in botersaus gegaarde zalm met orzo en spinazie naar recept van HeerlijkeHappen.nl

ZATERDAG (SAMEDI) – Piperade met eieren

Piperade is een typisch Baskisch stoofpotje. Dit gerecht komt uit de grensstreek Baskenland (Frankrijk/Spanje) en is nog het beste te omschrijven als een pittige stoofschotel met paprika’s en tomaten.  De eieren die pocheer je in de stoofschotel, en tezamen maakt dit een heerlijk en vullend gerecht voor een weekend brunch.

Bereidingstijd: 60 minuten.

recept piperade met eieren © bettyskitchen.nl - Frankrijk weekmenu

ZONDAG (DIMANCHE) – Madeleines

En tot slot een overheerlijk traktatie voor bij de koffie. Deze madeleines zijn misschien wel de meest lekkere en zachte cakejes die je ooit hebt gegeten. Eet ze als nog een klein beetje warm zijn en je snapt helemaal waarom men ‘La douce France’ zegt.

Bereidingstijd: 30 min (+ 2 uur wachttijd)

kookvideo recept madeleines maken © bettys kitchen - Frankrijk weekmenu

Tot zo ver ons Frankrijk Weekmenu met heerlijke recepten! Hopelijk krijg je er meteen trek van en kun je niet wachten om meteen de keuken in te duiken. Maar neem ook gerust een kijkje bij nog meer recepten uit de Franse keuken!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze recepten uit ons Frankrijk Weekmenu.

Category: Weekmenu Tags: Franse keuken, weekmenu

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Speculoos koeken met chocolate chips – Uit het Kinderbakboek 2
Volgend bericht: Quiche Lorraine met spekjes en uien »

Lees Interacties

Reacties

  1. lunca

    10 augustus 2020 om 7:04 am

    dank u wel

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in