• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Eiwraps met spinazie en kipfilet

Eiwraps met spinazie en kipfilet

6 juni 2023 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Jump to Recipe

Ontbijten met gezonde ingrediënten en lekker veel proteine is makkelijke dan je denkt. Maak bijvoorbeeld deze glutenvrije eiwraps met spinazie en kipfilet. Je zult er weer een nieuwe favoriet bij hebben want deze wraps gemaakt van een omelet zijn heerlijk en verzadigend.

Low carb en glutenvrije ei-wraps met spinazie

Tijdens een low carb dieet wordt er dikwijls ontbeten met eieren. Dus om een beetje variatie aan te brengen tussen de vele omeletten, bedacht ik deze ei-wraps met spinazie en kipfilet. Door de stevige eiwitrijke omelet op te rollen en te vullen met bijvoorbeeld plakjes kipfilet en tomaat, heb je zo een smaakvolle ontbijt of lunch favoriet te pakken. En daarnaast zijn deze low carb en glutenvrije ei-wraps met spinazie totaal niets om je schuldig over te voelen, want ze zijn eigenlijk heel gezond.

recept voor ei-wraps met spinzie en kipfilet © bettys kitchen

Nog meer low carb gerechten

Gezien mijn eigen 80-20 lifestyle vind je op deze site nog veel meer low carb gerechten. Heerlijk om bij in vorm te blijven, maar ook als je juist meer eiwitten aan je dagelijkse voeding probeert toe te voegen ivm sporten. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze ei-wraps met zalm en dille. Ga voor lekker fluffy wolkenbroodjes of maak zelfs avocado met ei uit de oven. Naast deze eiwraps met spinazie en kipfilet kun je hier dus nog veel meer genieten van low carb recepten.


Print

Recept: Eiwraps met spinazie en kipfilet recept

recept voor ei-wraps met spinzie en kipfilet © bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Makkelijk recept voor low carb en glutenvrij eiwraps met spinazie en kip voor ontbijt of lunch Deze ei-wraps zijn een glutenvrij en eiwitrijk alternatief voor wraps gemaakt van bloem of meel en je bakt ze eenvoudig zelf. Beleg met gezonde toppings zoals verse spinazie, plakjes kipfilet, tomaten en meer.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Scandinavische Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de eiwraps met spinazie

  • 3 eieren,
  • 60 gram kwark,
  • 3 theelepels psylium vezels,
  • handje verse spinazie blaadjes,
  • snufje peper,
  • olijfolie.

Topping:

  • 100 gram kipfilet vleeswaren,
  • 1–2 eetlepel(s) roomkaas,
  • wat extra blaadjes spinazie,
  • 1 tomaat, 
  • hennepzaad.

Extra:

  • blender of foodprocessor,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Mix in de blender (of foodprocessor) de eieren met de kwark, psylium, spinazie blaadjes en snufje peper.
  2. Verhit ondertussen een scheutje olie in de koekenpan en giet hier de helft van het beslag in. Zodra de bovenkant een beetje gestold is, draai je deze om en bak ook de andere kant van de wrap. Herhaal deze stappen met de tweede wrap. Tip: laat de ei-wraps met spinazie op een bord glijden en draai deze om boven de pan. 
  3. Besmeer de ei-wraps met spinazie elk met de roomkaas. Verdeel hier de plakken kipfilet overheen en vervolgens nog wat extra verse spinazie. Snijd tot slot de tomaat in partjes en verdeel over de wraps. Top af met wat hennepzaad.
  4. Rol eventueel de ei-wraps met spinazie op en eet uit het vuistje.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Notes

Tip: De psylium vezels zijn een geweldig bindmiddel voor ei-wraps, omdat ze heel veel vocht op nemen. Bak daarom deze ei-wraps met spinazie direct na de bereiding en laat het mengsel vooral niet ‘rusten’. Ik adviseer je daarom ook om een extra glas water bij of na deze maaltijd te drinken. Psyliumvezels hebben namelijk een gunstige werking op je stoelgang.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor ei-wraps met spinzie en kipfilet © bettys kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze glutenvrije en low carb eiwraps met spinazie en kip wilt gaan maken!

Category: Lunch recepten, Ontbijt Recepten Tags: eieren, Glutenvrij, hennepzaad, keto, Kip, kipfilet, kwark, Low Carb, psylium, spinazie, tomaten, vleeswaren, wraps

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pasta alla norma
Volgend bericht: Oreo Cake Balls met chocolade »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jacqueline

    6 januari 2021 om 9:39 am

    Heerlijk. Vanmorgen dit verwenontbijt gemaakt. Voor herhaling vatbaar. Hennepzaad en psylium niet gebruikt omdat ik deze niet had.
    Psylium vervangen door chiazaad. 👍
    Mijn zoontje van 10 kreeg de andere helft in de geklutste versie. Ideaal! Omdat hij zo weinig groente eet. Hiermee heeft ie gelijk een flink portie spinazie naar binnen gekregen en de kleur doet toch al wonderen😁. Hij had me trouwens wel door hoor. Maar heeft t opgegeten.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      6 januari 2021 om 12:56 pm

      Wat geweldig om te horen! En ben blij dat jullie er ook lekker van genoten hebben!

      Beantwoorden
  2. Jurgen

    15 mei 2021 om 10:41 am

    Hoi Betina,

    Ziet er lekker uit. Kan het zijn dat in stap 1 ook de verse spinazieblaadjes moeten worden mee-geblend?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 mei 2021 om 12:13 pm

      Jazeker! dank je wel!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. 175 keer lunchinspiratie #lunchenzonderboterham - FoodQuotes schreef:
    21 januari 2019 om 8:19 am

    […] Eiwraps met spinazie en kipfilet – Betty’s Kitchen […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

recept heldere minestroe met tortellini en spek blokjes © bettyskitchen.nl

Heldere minestrone met tortellini

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee