Print

Recept: Ei-Wraps met spinazie en kipfilet recept

recept voor ei-wraps met spinzie en kipfilet © bettys kitchen

Deze ei-wraps zijn een glutenvrij en eiwitrijk alternatief voor wraps gemaakt van bloem of meel.

Scale

Ingredients

Voor de ei-wraps met spinazie

Topping:

Extra:

Instructions

  1. Mix in de blender (of foodprocessor) de eieren met de kwark, psylium en snufje peper.
  2. Verhit ondertussen een scheutje olie in de koekenpan en giet hier de helft van het beslag in. Zodra de bovenkant een beetje gestold is, draai je deze om en bak ook de andere kant van de wrap. Herhaal deze stappen met de tweede wrap. Tip: laat de ei-wraps met spinazie op een bord glijden en draai deze om boven de pan. 
  3. Besmeer de ei-wraps met spinazie elk met de roomkaas. Verdeel hier de plakken kipfilet overheen en vervolgens nog wat extra verse spinazie. Snijd tot slot de tomaat in partjes en verdeel over de wraps. Top af met wat hennepzaad.
  4. Rol eventueel de ei-wraps met spinazie op en eet uit het vuistje.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

 

Notes

Tip: De psylium vezels zijn een geweldig bindmiddel voor ei-wraps, omdat ze heel veel vocht op nemen. Bak daarom deze ei-wraps met spinazie direct na de bereiding en laat het mengsel vooral niet ‘rusten’. Ik adviseer je daarom ook om een extra glas water bij of na deze maaltijd te drinken. Psyliumvezels hebben namelijk een gunstige werking op je stoelgang.