• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Oreo Cake Balls met chocolade

Oreo Cake Balls met chocolade

29 oktober 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Ben jij liefhebber van Oreo Cookies? Dan moet je ook eens deze Oreo Cake Balls maken! Een ware traktatie of eigenlijk een soort cake pop van zachte oreo koekjes met een laagje pure chocolade er omheen.

Zelf Oreo Cake balls maken

Deze dame maakt graag zelf overheerlijke versnaperingen voor bij de koffie of thee. En chocolade is altijd mijn grootste favoriete geweest. Dus toen ik op het internet zag dat je heel eenvoudig ronde balletjes of bonbons kunt maken door Oreo koekjes te mengen met roomkaas ontstond daar het idee voor deze zelfgemaakte Oreo cake balls! Prik ze desnoods op en stokje om ook echt als cake pops te serveren. En omhult in een dik jasje chocolade en afgetopt met nog meer Oreo. Beter dan dit gaat het niet worden!

recept oreo cake balls © bettyskitchen.nl
recept oreo cake balls © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met Oreo Cookies

Deze dame is dol op Oreo Cookies en helaas neemt mijn dochter deze gewoonte van een oreo koekjes bij de thee ook over. Zo moeder zo dochter. Maar naast dit recept voor Oreo Cake Balls heb ik nog meer recepten met dit begeerlijke koekje gemaakt. Check bijvoorbeeld deze decadente croissants met Oreo en chocolade! Daar wil je elk weekend wel mee ontbijten! Maar iets zegt me dat je deze Oreo Brownies ook niet zult kunnen weerstaan! Tijdens Halloween maak ik ook regelmatig deze Oreo-chocolade kerkhofjes als dessert en die zijn om van te smullen!


View this post on Instagram

A post shared by Betina Drost -BETTYSKITCHEN.NL (@bettyskitchennl) on Oct 12, 2020 at 8:10am PDT


Print

Recept: Oreo Cake Balls

recept oreo cake balls © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze Oreo Cake Balls maak je met slechts een paar ingredienten. Het zijn haast bonbons te noemen of zelf cake pops met oreo cookies en lekker veel chocolade! Een mooie traktatie om uit de delen, of lekker voor bij de koffie of thee. Je weet er vast wel raad mee 🙂

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 1 uur koelen
  • Total Time: 1 uur en 30 minuten
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 rollen Oreo Original cookies (ca 154 gr per rol)
  • 80 gram stevige roomkaas, bijv. MonChou
  • 125 gram pure chocolade
  • 125 gram melk chocolade

Extra:

  • Foodprocessor
  • (au bain marie) pannetje
  • bakpapier

Instructions

  1. Stop de Oreo koekjes in de foodprocessor maar houd 2 koekjes achterwege. Pulseer de machine zo’n 10x om alvast de koekjes voor een deel te vermalen.
  2. Voeg de roomkaas toe en laat de machine draaien tot je een plakkerige deegbal hebt.
  3. Was je handen, droog goed af en vorm 16 balletjes van het deeg. Leg op een bord en plaats even in de koelkast.
  4. Ondertussen verwarm je een kleine (au-bain Maria) pannetje met 100 gram pure en 100 gram melk chocolade. Als je een inductiepannetje gebruikt kun je deze gerust op stand 1 laten staan om de chocolade te smelten. Roer de chocolade goed door, zet het vuur uit, en voeg de overige 25 gram pure en 25 gram melk chocolade toe. Roer goed door en laat smelten in de warme chocolade.  Dit brengt ook meteen de temperatuur omlaag en zorgt ervoor dat de chocolade weer iets dikker wordt.
  5. Haal vervolgens, een voor een, de oreo balletjes met een vorkje (of tandstokertje) door de gesmolten chocolade. Tik met het vorkje zachtjes tegen de binnenrand van de pan om overtollig chocolade af te laten druipen en in de pan achter te laten. Leg de Oreo balletjes op bakpapier en laat iets opdrogen.
  6. Zodra je alle ballen gedaan hebt, breek de overige twee oreo koekjes in stukjes en bestrooi hier de Oreo cake balls mee. Zet vervolgens  1 uur in de koelkast om de chocolade uit te laten harden.

Eet smakelijk!

Notes

Bewaartip: overige Oreo Cake Balls bewaar je in de koelkast op een bord. Dan zijn ze gerust nog een paar dagen houdbaar. Let op, er kunnen wel kleine vochtdruppeltjes op de chocolade vormen als je ze hierna uit de koelkast haalt maar dat is niet erg.

Keywords: Oreo’s, koekjes, bonbons, cake pops, chocolade, roomkaas

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept oreo cake balls © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze oreo cake balls wilt maken!

Category: Bakrecepten, Cake recepten Tags: Amerikaanse keuken, cake pops, chocolade, kidsproof, Oreo koekjes, roomkaas, tussendoortjes

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Halloween cocktail decoratie (video)
Volgend bericht: WIN: Chocolade & Coffee Mug pakket »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in