• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / 3x Wolkenbroodjes

3x Wolkenbroodjes

17 oktober 2018 Door Betina Oostveen 15 Reacties

Op Pinterest waren ze een regelrechte hype! En niet zo raar ook, want wolkenbroodjes zijn een mooi eiwitrijk alternatief voor brood of een tussendoortje. Dus of je nou glutenvrij eet, koolhydraatarm, of juist veel eiwitten wilt binnenkrijgen, dan zet je deze wolkenbroodjes op het menu. 

Wat zijn wolkenbroodjes?

Wolkenbroodjes zijn koolhydraatvrije en glutenvrije broodjes. Je kunt ze ter vervanging van brood eten, met een beetje beleg. Maar wolkenbroodjes zijn ook heerlijke eiwitrijke tussendoortjes. Je kunt ze namelijk in een hartige maar ook een zoete uitvoering maken. Ik geef jullie bij deze het basisrecept en daarbij 2 heerlijke variatie recepten voor wolkenbroodjes maken. Leuk om te weten: in 2020 ging ‘cloud bread’ ook nog eens helemaal viral op TikTok! Met recht trending food dus!

recept 3x wolkenbroodjes low carbs en glutenvrij © betty's kitchen

Ook zoete wolkenbroodjes

Vanwege de ronde vorm lijken wolkenbroodjes net kleine pita broodjes. Beleg ze dus ook gerust met falafel enof gegrilde groenten. Maar een hamburger, wat sla of plakjes kipfilet passen er ook mooi tussen hoor! Ook zoete wolkenbroodjes met chocolade zijn mogelijk en die vind ik heerlijk voor onderweg of de lekkere trek.

Als je nog meer low carbs gerechten met ei wilt proberen, dan zijn bijvoorbeeld deze ei-wraps met zalm en dille een uitkomst. Maar ook deze Italiaanse omelet met spinazie en parmezaanse kaas is perfect voor het ontbijt!

Print

Recept: 3x Wolkenbroodjes maken recept

recept 3x wolkenbroodjes low carbs en glutenvrij © betty's kitchen
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

Heerlijke fluffy wolkenbroodjes die low carb en eiwitrijk zijn. Zowel voor ontbijt, maar ook als (zoet) tussendoortje.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 eieren, gesplitst,
  • snufje zout,
  • 90 gram kwark,
  • 1 eetlepel roomkaas
  • ½ theelepel wijnsteenbakpoeder.

Instructions

  1. Verwarm de oven op 150°C (135 hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de eiwitten stijf in de keukenmixer.
  3. Roer in een separate kom de eidooiers, zout, kwark, roomkaas en bakpoeder tot een glad mengsel.
  4. Meng in 3 delen de stijfgeklopte eiwitten door het dooier-mengsel. Niet teveel kloppen omdat het wolkenbroodjes beslag dan zijn luchtigheid verliest. recept 3x wolkenbroodjes low carbs en glutenvrij © betty's kitchenrecept 3x wolkenbroodjes low carbs en glutenvrij © betty's kitchen
  5. Maak 6-8 ronde hoopjes met het beslag op de bakplaat en schuif daarna direct de oven in. Bak de wolkenbroodjes gedurende 18 minuten in de oven.
  6. Laat daarna de broodjes goed afkoelen op de bakplaat, buiten de oven. Beleg met jouw favoriete toppings en geniet van hemelse wolkjes!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Chocolade wolkenbroodjes

recept 3x wolkenbroodjes low carbs en glutenvrij © betty's kitchenLaat het zout achterwege, maar voeg 2 eetlepels cacao poeder + 2 eetlepels Erythritol (zoetstof) toe aan de eidooiers en kluts deze mee. Nadat je rondjes van het beslag op de bakplaat hebt gelegd, strooi je nog een handje chocolade druppels (chocolate chips) over de wolkenbroodjes. Bak af volgens het recept.

Italiaanse wolkenbroodjes

recept 3x wolkenbroodjes low carbs en glutenvrij © betty's kitchen

Vervang de roomkaas door kruidenkaas (bijv. Boursin met fijne kruiden). Voeg tevens een eetlepel fijngehakte Italiaanse kruiden toe aan de eidooiers. Bestrooi de wolken broodjes met een beetje extra kruiden voor ze de oven in gaan.

 

Nutrition

  • Serving Size: 3 stuks
  • Calories: 153
  • Sugar: 2.33
  • Sodium: 280
  • Fat: 9.19
  • Carbohydrates: 2.51
  • Fiber: 0
  • Protein: 12.52
  • Cholesterol: 288

Keywords: Low Carbs, ontbijt, eieren, eiwitten, kwark

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept 3x wolkenbroodjes low carbs en glutenvrij © betty's kitchen

Category: Ontbijt Recepten, Tussendoortjes Recepten Tags: basilicum, cacao, chocolade, eieren, Glutenvrij, keto, kwark, Low Carb, roomkaas, TikTok

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gezonde kids recepten met kiwi
Volgend bericht: Juniper & Kin in Amsterdam »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee