• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Low Carb Recepten / Ei-wraps met spinazie en kipfilet

Ei-wraps met spinazie en kipfilet

14 november 2018 Door Betina Oostveen 1 Comment

Ontbijten met gezonde ingrediënten en lekker veel proteine is makkelijke dan je denkt. Maak bijvoorbeeld deze glutenvrije ei-wraps met spinazie en kipfilet. Je zult er weer een nieuwe favoriet bij hebben!

Low carb en glutenvrije ei-wraps met spinazie

Tijdens een low carb dieet wordt er dikwijls ontbeten met eieren. Dus om een beetje variatie aan te brengen tussen de vele omeletten, bedacht ik deze ei-wraps met spinazie en kipfilet. Door de stevige eiwitrijke omelet op te rollen en te vullen met bijvoorbeeld plakjes kipfilet en tomaat, heb je zo een smaakvolle ontbijt of lunch favoriet te pakken. En daarnaast zijn deze low carb en glutenvrije ei-wraps met spinazie totaal niets om je schuldig over te voelen, want ze zijn eigenlijk heel gezond.

recept voor ei-wraps met spinzie en kipfilet © bettys kitchen

Nog meer low carb gerechten

Gezien mijn eigen 8020 lifestyle vind je op deze site nog veel meer low carb gerechten. Heerlijk om bij in vorm te blijven, maar ook als je juist meer eiwitten aan je dagelijkse voeding probeert toe te voegen ivm sporten. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze ei-wraps met zalm en dille. Ga voor lekker fluffy wolkenbroodjes of maak zelfs avocado met ei uit de oven. Naast deze ei-wraps met spinazie en kipfilet kun je hier dus nog veel meer genieten van low carb recepten.


Print

Recept: Ei-Wraps met spinazie en kipfilet recept

recept voor ei-wraps met spinzie en kipfilet © bettys kitchen

Deze ei-wraps zijn een glutenvrij en eiwitrijk alternatief voor wraps gemaakt van bloem of meel.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Scandinavische Keuken

Ingredients

Voor de ei-wraps met spinazie

  • 3 eieren,
  • 60 gram kwark,
  • 3 theelepels psylium vezels,
  • handje verse spinazie blaadjes,
  • snufje peper,
  • olijfolie.

Topping:

  • 100 gram kipfilet vleeswaren,
  • 1-2 eetlepel(s) roomkaas,
  • wat extra blaadjes spinazie,
  • 1 tomaat, 
  • hennepzaad.

Extra:

  • blender of foodprocessor,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Mix in de blender (of foodprocessor) de eieren met de kwark, psylium en snufje peper.
  2. Verhit ondertussen een scheutje olie in de koekenpan en giet hier de helft van het beslag in. Zodra de bovenkant een beetje gestold is, draai je deze om en bak ook de andere kant van de wrap. Herhaal deze stappen met de tweede wrap. Tip: laat de ei-wraps met spinazie op een bord glijden en draai deze om boven de pan. 
  3. Besmeer de ei-wraps met spinazie elk met de roomkaas. Verdeel hier de plakken kipfilet overheen en vervolgens nog wat extra verse spinazie. Snijd tot slot de tomaat in partjes en verdeel over de wraps. Top af met wat hennepzaad.
  4. Rol eventueel de ei-wraps met spinazie op en eet uit het vuistje.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

 

Notes

Tip: De psylium vezels zijn een geweldig bindmiddel voor ei-wraps, omdat ze heel veel vocht op nemen. Bak daarom deze ei-wraps met spinazie direct na de bereiding en laat het mengsel vooral niet ‘rusten’. Ik adviseer je daarom ook om een extra glas water bij of na deze maaltijd te drinken. Psyliumvezels hebben namelijk een gunstige werking op je stoelgang.

recept voor ei-wraps met spinzie en kipfilet © bettys kitchen

Category: Low Carb Recepten, Ontbijt Recepten Tags: eieren, Glutenvrij, kipfilet, kwark, Low Carb, lunch, ontbijt, psylium, spinazie, tomaten

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Previous Post: « CoffeeLab in Den Bosch
Next Post: Kookboeken tips 2018 »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. 175 keer lunchinspiratie #lunchenzonderboterham - FoodQuotes schreef:
    21 januari 2019 om 8:19 am

    […] Eiwraps met spinazie en kipfilet – Betty’s Kitchen […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Shakshuka (video) Shakshuka (video)
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • Dutch Baby Pancake Dutch Baby Pancake

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • Terwijl deze dame aan het uitzieken is, MOEST ik natuurlijk nog wel even dit plaatje met jullie delen. Afgelopen wvrijdag kwam namelijk de kookvideo voor deze SHAKSHUKA online en die wil je proeven! Ik kan niet wachten tot ik weer normaal kan eten en hier mijn tanden weer in mag zetten! .
.
#linkinbio #breakfast #lunch #shakshuka #tomaat #chili #eieren #kookvideo #youtube #BettyskitchenNL
http://bit.ly/2DTq75C
  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG
  • #FRIYAY
Deze red Velvet Cookies hadden eigenlijk ook perfect voor Valentijnsdag gekund. Maar met het weekend voor de deur is het ook zeer feestelijk weekend voer 😉 Kneed er lekker op los (wel handschoenen aan, zie video) en geniet! ❤️ Als jij hier ook je tanden in wilt zetten!
Chech het recept via link in @bettyskitchennl 👈 .
.
#redVelvet #rood #kookvideo #wittechocolade #weekend #koekjes #cookies
https://youtu.be/wajROvdhn3M
  • Manlief reageerde verbaasd toen hij deze thuis op tafel zag liggen... Met een kaartje erbij dat niet van hem was... 😂 Misschien moet ik vanmiddag ook even een bosje bloemen voor mezelf kopen want hij is laat thuis, dus wordt enkel samen een kopje thee voor het slapen gaan denk ik. Wel met Merci dan... 😜 bedankt @mercichocolates en aan iedereen: maak er een leuke dag van. Met je liefste, familie, collega's, je kat of alleen💕❤️
#chocoladeisvooriedereen #merci #valentinesday #VALENTIJNSDAG #gekregen #foodpost #love #chocolade #chocolate
  • Goede morgen op deze Valentijnsdag! En kijk eens wat voor lekkers je straks vast in de koelkast kunt zetten. Deze Valentijnsdag ROCKY Road blijf je namelijk van snoepen! Voor het recrpt ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈 of highlights.
.
.
#VALENTIJNSDAG #chocolade #rockyroad #chocolate #valentijn #marshmallows #prettyinpink
http://bit.ly/2DzFfFc
  • #VALENTIJNSDAG
Deze overheerlijke blondies met roze chocolade zijn gevuld met macadamia noten en kersen. Een mooie traktatie voor Valentijnsdag met RUBY chocolade.❤️💕 En zeg nou eerlijk daar wil jij toch ook je tanden in zetten?!? Voor het recept ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
. 
#blondies #rubychocolade #kersen #valentijn #roze #liefdegaatdoordemaag #chocolade #chocolate #cookies #brownies
http://bit.ly/2E7CYmg
  • #VEGETARISCH
Ik heb altijd al eens zelf gnocchi willen maken, maar dan moest het wel een bijzondere worden. Deze variant van pompoen gnocchi is mega lekker en wordt op smaak gebracht met een salie-roomsaus met champignons! Hij is best tof geworden of niet 😉 Wil jij hem ook maken? Zie recept via link in @bettyskitchennl 👈 of via stories
.
.
#pompoen #gnocchi #pasta #potatoes #pumpkin #italianfood #BettyskitchenNL https://bettyskitchen.nl/pompoen-gnocchi/

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee