• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Dumpling Ramen (vegetarisch)

Dumpling Ramen (vegetarisch)

24 juli 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Heb je vandaag zin in een Aziatische gerecht? Vier deze zwoele dag dan mee met een heerlijke bowl met ramen! Deze Dumpling Ramen is volledig vegetarisch en kun je zowel met een eigen getrokken groentebouillon of simpelweg bouillonblokjes maken. De gyoza geeft de nodige vulling aan deze heerlijke Japanse soep.

recept dumpling ramen noedelsoep met gyoza  bettyskitchen.nl

Wat zijn Dumpling Ramen?

Dit recept is een combinatie van twee heerlijkheden uit de Aziatische keuken! Ramen is een bekende Japanse (en Chinese) noedelsoep waar ik al meerdere recepten voor gedeeld heb hier op de site. Daarnaast zijn dumplings kleine deegpakketjes die gebakken, gestoomd of dus gekookt kunnen worden. Ze worden in Japan ook wel gyoza genoemd en kunnen een vulling van zowel groenten als vlees, kip of garnalen bevatten. Ik serveerde de dumplings ramen met een homemade vegetarische groentenbouillon, die je heerlijk op smaak kunt brengen met extra kruiden en specerijen voor die typische Aziatische smaak. Maar voor een snelle versie van dit gerecht kun je ook prima groentebouillonblokjes gebruiken!

recept dumpling ramen noedelsoep met gyoza  bettyskitchen.nl
recept dumpling ramen noedelsoep met gyoza  bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke Ramen recepten om van te smullen

Wij zijn in Betty’s Kitchen enorm fan van ramen maken en opeten, dus ik heb al meerdere recepten hier op de website gedeeld. Elke ramen wordt steevast afgemaakt met verschillende toppings naar wens, dus in mijn recept hieronder geef ik je ook wat voorbeelden ter inspiratie. Maar probeer ook gerust eens deze heerlijke ramen recepten uit:

Betty’s Favoriete Ramen recepten:

  • Japanse Miso Soep (vegetarisch)
  • Ramen Noedelsoep met kip
  • Chinese rundvlees soep met noodles
  • Kimchi Noedelsoep met kip
  • Ramen ei (shoyu eggs of Ajitsuke Tamago)

Laat je me weten welke Ramen recept jouw favoriet is?


Print

Dumpling Ramen (vegetarische noedelsoep met gyoza)

recept dumpling ramen noedelsoep met gyoza bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijk recept voor vegetarische noedelsoep met gyoza deegpakketjes. Deze Japanse Dumpling Ramen is een heerlijk op smaak en lekker vullend als avondmaaltijd.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: soepen
  • Cuisine: Japanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 liter groentebouillon (homemade of van tablet)
  • 2 steranijs
  • 1 tl. venkelzaad
  • 1 blik baby maiskolfjes (400 gram – 200 gram uitlekgewicht)
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 el. fijngehakte gember
  • 1 tl. fijngehakte knoflook
  • 2 el. sojasaus
  • 1 el. rijstazijn
  • 100 – 125 gram (volkoren) ramen noedels
  • 1 zak vegetarische gyoza (270 gram | 20 stuks dumplings | diepvries)
  • 200 gram verse spinazie
  • zout naar wens

Toppings (optioneel):

  • 2 bosuien, in dunne ringen gesneden
  • Furikake (mix van sesamzaadjes met zeewier)
  • chili olie
  • gemarineerde eieren in sojasaus

Instructions

  1. Maak als eerste de groentebouillon van tablet of volgens dit recept klaar. Voeg in ieder geval de steranijs en venkelzaad toe om mee te trekken en voor die typische Aziatische smaak. Let op! Voor homemade groentebouillon dien je 3 uren extra voorbereidingstijd te rekenen. 
  2. Giet het blik baby maiskolfjes af spoel goed na met water. Laat uitlekken en snijd ze vervolgens in stukken van 2 cm. 
  3. Verwarm een soeppan met een klontje roomboter olie en bak hierin de baby maiskolfjes goudbruin in 3-4 minuten. Schep uit de pan en zet apart.
  4. Verwarm opnieuw de soeppan (met een scheutje olie) en voeg hier de sjalot, knoflook en gember aan toe. Bak dit 1 minuut op middelhoog vuur. 
  5. Giet dan de groentebouillon in de pan, samen met de sojasaus en rijstazijn. Breng aan de kook en verlaag dan het vuur naar middelmatig. Proef nu de bouillon en voeg evt. zout naar smaak toe. Met name bij homemade groentebouillon kan dit nog nodig zijn.
  6. Voeg de bevroren dumplings toe en laat deze zachtjes 5 minuten in de bouillon garen. 
  7. Ondertussen breng je een separaat pannetje water aan de kook en bereid je de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Giet ze daarna af en spoel goed na onder de koude kraan. Laat uitlekken en verdeel de noedels over diepe soepkommen.
  8. Tot slot gaat de verse spinazie in de soeppan en deze kook je slechts 2 minuten mee (blancheren). Schenk daarna de dumpling ramen uit over de soepkommen en leg er de gebakken mais bij. Aan tafel kun je nog andere toppings naar wens toevoegen zoals gesneden bosui, furikake (sesamzaadjes & zeewier mix), chili olie voor extra pit en natuurlijk – hoe kan het ook ontbreken – een ramen eitje. Serveer in ieder geval direct!

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept dumpling ramen noedelsoep met gyoza  bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Japanse Dumpling Ramen noedelsoep wilt gaan maken!

recept dumpling ramen noedelsoep met gyoza  bettyskitchen.nl

Category: Soep Recepten Tags: bleekselderij, broccoli, dumplings, gember, gyoza, hoofdgerechten, Japanse keuken, knoflook, laurier blad, mais, noedels, peperkorrels, peterselie, ramen, rijstazijn, sjalotten, sojasaus, spinazie, uien, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « JAPAN Weekmenu
Volgend bericht: Japanse ‘Fluffy Pancakes’ »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee