Print

Dumpling Ramen (vegetarische noedelsoep met gyoza)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijk recept voor vegetarische noedelsoep met gyoza deegpakketjes. Deze Japanse Dumpling Ramen is een heerlijk op smaak en lekker vullend als avondmaaltijd.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: soepen
  • Cuisine: Japanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 liter groentebouillon (homemade of van tablet)
  • 2 steranijs
  • 1 tl. venkelzaad
  • 1 blik baby maiskolfjes (400 gram200 gram uitlekgewicht)
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 el. fijngehakte gember
  • 1 tl. fijngehakte knoflook
  • 2 el. sojasaus
  • 1 el. rijstazijn
  • 100125 gram (volkoren) ramen noedels
  • 1 zak vegetarische gyoza (270 gram | 20 stuks dumplings | diepvries)
  • 200 gram verse spinazie
  • zout naar wens

Toppings (optioneel):

Instructions

  1. Maak als eerste de groentebouillon van tablet of volgens dit recept klaar. Voeg in ieder geval de steranijs en venkelzaad toe om mee te trekken en voor die typische Aziatische smaak. Let op! Voor homemade groentebouillon dien je 3 uren extra voorbereidingstijd te rekenen. 
  2. Giet het blik baby maiskolfjes af spoel goed na met water. Laat uitlekken en snijd ze vervolgens in stukken van 2 cm. 
  3. Verwarm een soeppan met een klontje roomboter olie en bak hierin de baby maiskolfjes goudbruin in 3-4 minuten. Schep uit de pan en zet apart.
  4. Verwarm opnieuw de soeppan (met een scheutje olie) en voeg hier de sjalot, knoflook en gember aan toe. Bak dit 1 minuut op middelhoog vuur. 
  5. Giet dan de groentebouillon in de pan, samen met de sojasaus en rijstazijn. Breng aan de kook en verlaag dan het vuur naar middelmatig. Proef nu de bouillon en voeg evt. zout naar smaak toe. Met name bij homemade groentebouillon kan dit nog nodig zijn.
  6. Voeg de bevroren dumplings toe en laat deze zachtjes 5 minuten in de bouillon garen. 
  7. Ondertussen breng je een separaat pannetje water aan de kook en bereid je de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Giet ze daarna af en spoel goed na onder de koude kraan. Laat uitlekken en verdeel de noedels over diepe soepkommen.
  8. Tot slot gaat de verse spinazie in de soeppan en deze kook je slechts 2 minuten mee (blancheren). Schenk daarna de dumpling ramen uit over de soepkommen en leg er de gebakken mais bij. Aan tafel kun je nog andere toppings naar wens toevoegen zoals gesneden bosui, furikake (sesamzaadjes & zeewier mix), chili olie voor extra pit en natuurlijk – hoe kan het ook ontbreken – een ramen eitje. Serveer in ieder geval direct!

Eet smakelijk!