• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Dulche de leche ijs maken (Video)

Dulche de leche ijs maken (Video)

7 augustus 2020 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Heb jij wel eens zelf karamel gemaakt? Dan wordt het hoog tijd om met dit recept aan de slag te gaan, want je maakt er overheerlijk Dulche de Leche ijs van. Oftwel salted caramel ijs gemaakt van gecondenseerde melk. Ja dat lees je goed.

Zelf ijs maken met karamel

Als je eenmaal doorhebt hoe eenvoudig het is om zelf karamel te maken, dan snap je wel waarom ik steevast een blik gecondenseerde melk in de kast heb staan. Dulche de leche is niet alleen heerlijk als beleg op brood en pannenkoeken, maar je kunt er ook zelf ijs van maken met karamel. Alleen nog een vleugje zeezout en wat gehakte noten toevoegen en je dulche de leche ijs is in mum van tijd klaar. En ook weer zo op trouwens… Goed om te weten: dit ijs bevat overigens geen eidooier dus is een zeer geschikt recept voor kinderen en zwangere vrouwen! Check hier nog veel meer lekker zomerse ijsrecepten op een rijtje!

recept dulche de leche ijs met karamel en pecannoten © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met karamel

Naast het basis recept voor dulche de leche karamel maken en natuurlijk dit dulche de leche ijs, hebben we nog meer recepten met karamel voor je in petto! Wat dacht je van deze snickers taart? Of ga je lekker aan de slag met deze makkelijke maar decadente chocolade-karamel taart? En als je hem nog niet kent – deze banoffee pie of leuke kleine banoffee cupcakes zijn ook een aanrader! Zo zie je maar: koken en bakken met karamel is behoorlijk leuk, veelzijdig en bovenal erg lekker!


Recept video: Dulche de Leche IJS

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Dulche de leche ijs maken

recept dulche de leche ijs met karamel en pecannoten © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Heb jij wel eens zelf karamel gemaakt? Dan wordt het hoog tijd om met dit recept aan de slag te gaan, want je maakt er overheerlijk Dulche de Leche ijs van. Oftwel salted caramel ijs, gemaakt van gecondenseerde melk. Ja dat lees je goed.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 3 uur
  • Cook Time: 3 uur
  • Total Time: 6 uur (tot 1 dag)
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: IJS
  • Cuisine: Spaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 400 ml slagroom
  • halve theelepel vanille extract
  • 60 gram pecannoten
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel roomboter
  • 60 gram karamelblokjes of fudge
  • snufje grof gemalen zout

Extra:

  • Ijsmachine

Instructions

  1. Ga als eerste aan de slag met het bereiden van de dulche de leche. Belangrijk: houd slechts 2 uur kooktijd aan, want dan is de karamel vloeibaarder dan normaal en mengt beter. Laat daarna nog minstens 1 uur afkoelen op het aanrecht. (deze stap kun je dus gerust daags van tevoren voorbereiden.)
  2. Klop met behulp van de keukenmixer de dulche de leche, slagroom en vanille extract door elkaar. Zodra het een beetje lobbig is geworden giet je het mengsel in de ijsmachine. Laat de ijsmachine 45 minuten draaien.
  3. Ondertussen rooster je in een klein koekenpannetje de pecannoten. Na 1 minuut draai je het vuur laag en bestrooi met de suiker. Laat deze een klein beetje karameliseren en voeg vervolgens de boter en zout toe. Zet het vuur uit maar blijf nog eventjes goed doorroeren. Schep daarna direct de noten uit de pan op een stukje bakpapier en laat afkoelen. Hak daarna grof.
  4. Als het ijs nagenoeg klaar is voeg je nog de gehakte noten en karamelblokjes toe, laat kort mengen en zet de machine uit.
  5. Let op! Dit ijs is vrij zacht dus schep over in een diepvriesbak en laat nog minstens 3 uur (Maar het liefst de hele nacht) verder opstijven in de vriezer. Dit Dulche de Leche ijs is overigens nog 1 maand houdbaar in de vriezer.

Eet smakelijk

Notes

Tip zonder ijsmachine: je kunt het ijsmengsel ook direct in de vriezer stoppen om op te stijven. Je zult dan alleen 6 uur lang, elk uur, het ijs even moeten doorroeren. Laat daarna tevens de hele nacht in de vriezer staan om goed op te stijven.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept dulche de leche ijs met karamel en pecannoten © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit dulche de leche ijs met karamel wilt gaan maken!

Category: Nagerechten Tags: Argentijnse keuken, dulche de leche, gecondenseerde melk, ijs, ijsmachine, karamel, kookvideo, pecannoten, slagroom, Spaanse keuken, youtube, zout, zwanger

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Overnight Oats maken (video)
Volgend bericht: Vegan Bananen brood met spelt (video) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ellen

    27 augustus 2022 om 11:18 pm

    Wowwww. Gisteren de voorbereidingen, vanmiddag het ijs gedraaid. Wat een goed recept, echt smullen!!
    Bedankt voor het recept.

    Groetjes Ellen

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      28 augustus 2022 om 10:00 am

      Dit vind ik echt super leuk om te horen! Dank je wel Ellen!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee