Print

Recept: Dulche de leche ijs maken

recept dulche de leche ijs met karamel en pecannoten © bettyskitchen.nl

Heb jij wel eens zelf karamel gemaakt? Dan wordt het hoog tijd om met dit recept aan de slag te gaan, want je maakt er overheerlijk Dulche de Leche ijs van. Oftwel salted caramel ijs, gemaakt van gecondenseerde melk. Ja dat lees je goed.

Ingredients

Scale

Extra:

Instructions

  1. Ga als eerste aan de slag met het bereiden van de dulche de leche. Belangrijk: houd slechts 2 uur kooktijd aan, want dan is de karamel vloeibaarder dan normaal en mengt beter. Laat daarna nog minstens 1 uur afkoelen op het aanrecht. (deze stap kun je dus gerust daags van tevoren voorbereiden.)
  2. Klop met behulp van de keukenmixer de dulche de leche, slagroom en vanille extract door elkaar. Zodra het een beetje lobbig is geworden giet je het mengsel in de ijsmachine. Laat de ijsmachine 45 minuten draaien.
  3. Ondertussen rooster je in een klein koekenpannetje de pecannoten. Na 1 minuut draai je het vuur laag en bestrooi met de suiker. Laat deze een klein beetje karameliseren en voeg vervolgens de boter en zout toe. Zet het vuur uit maar blijf nog eventjes goed doorroeren. Schep daarna direct de noten uit de pan op een stukje bakpapier en laat afkoelen. Hak daarna grof.
  4. Als het ijs nagenoeg klaar is voeg je nog de gehakte noten en karamelblokjes toe, laat kort mengen en zet de machine uit.
  5. Let op! Dit ijs is vrij zacht dus schep over in een diepvriesbak en laat nog minstens 3 uur (Maar het liefst de hele nacht) verder opstijven in de vriezer. Dit Dulche de Leche ijs is overigens nog 1 maand houdbaar in de vriezer.

Eet smakelijk

Notes

Tip zonder ijsmachine: je kunt het ijsmengsel ook direct in de vriezer stoppen om op te stijven. Je zult dan alleen 6 uur lang, elk uur, het ijs even moeten doorroeren. Laat daarna tevens de hele nacht in de vriezer staan om goed op te stijven.

Keywords: ijs, roomijs, karamel, dulche de leche, pecannoten, salted