• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Glutenvrije Blondies met frambozen en banaan

Glutenvrije Blondies met frambozen en banaan

25 februari 2022 Door Nanda Appelman 4 Reacties

Jump to Recipe

Maak jij deze gezonde(re) glutenvrije blondies met frambozen, banaan en hazelnoot ook op het eerstvolgende feestje dat je organiseert? Of gewoon lekker in het weekend omdat het kan? Ze staan in no-time in de oven. Hou er wel rekening mee dat ze even moet afkoelen, maar dan staat je een ware traktatie te wachten!

Blondies met een twist

Blondies behoren tot dezelfde familie als brownies. En ondanks dat verse brownies echt één van mijn guilty pleasures zijn, vind ik ze vaak wat te machtig door alle chocolade. Blondies worden echter gemaakt zonder chocolade, maar daardoor wordt er extra boter en suiker toegevoegd om diezelfde smeuïge consistentie te krijgen. Niet zo goed voor de heupen, dus maakte ik een lichtere en gezondere variant, namelijk deze blondies met frambozen en banaan! De banaan voegt de zoete smaak toe aan dit recept en zorgt ervoor dat ik minder kristalsuiker hoef toe te voegen. Daarnaast maakt het dit een lekker decadent en smeuïg cakeje waar iedereen fan van is.

Ben je fan van deze Blondies met frambozen en banaan? Voor de liefhebber hebben we hier even 10x brownie & blondie recepten op een rijtje gezet!

 Recept glutenvrije blondies met frambozen © bettyskitchen.nl
Recept glutenvrije blondies met frambozen © bettyskitchen.nl

Nog meer bakrecepten met fruit!

Deze blondies met frambozen en banaan bevatten minder vet en suiker als gewone blondies, maar ze zijn juist wat frisser door de framboos en banaan. Bovendien bevatten ze geen chocolade of cacao. Daarnaast zijn ze een stuk gezonder en vezelrijker dan gewone blondies want ik gebruikte Teff ontbijtgranen in plaats van bloem. Maar wij hebben natuurlijk nog meer lekkere bakrecepten met fruit op de site staan voor jullie! Betty maakte ook eerder deze blondies met roze ruby chocolade en dat is ook een aanrader! Of ga eens voor lekkere smeuïge muffins voor bij de koffie of thee, zoals muffins met bessen en munt of deze appel muffins. Bakken kan zo genieten zijn!


Print

Recept: Glutenvrije blondies met frambozen en banaan

Recept glutenvrije blondies met frambozen © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit recept voor glutenvrije blondies met frambozen, banaan en hazelnoot is een feestje! Ze zijn een stuk gezonder en vezelrijker dan gewone blondies want ik gebruikte Teff ontbijtgranen in plaats van bloem. Daarnaast zijn de frambozen en banaan een uitstekende manier om het beslag te zoeten en dus minder suiker te gebruiken.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Cake recepten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 200 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 230 gram lichte basterdsuiker
  • 2 tl. vanille aroma
  • snuf zout
  • 1 banaan
  • 250 gram Teff 0ntbijt granen *
  • 1 tl maizena
  • 50 gram blanke hazelnoten
  • 100 gram frambozen

Extra:

  • Keukenmixer
  • Brownievorm 20 – 24 cm
  • bakpapier + bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (165 hetelucht). Vet alvast een brownie bakvorm in en bekleed met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter en in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Laat daarna de boter een klein beetje afkoelen.
  3. Klop op hoge snelheid de suiker met de eieren, zout en vanille wit en stijf met behulp van de keukenmixer. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet de boter in een dun straaltje bij de eieren. Niet teveel in een keer, want dan kunnen de eieren gaan stollen!
  4. Prak de banaan fijn en voeg deze ook aan het beslag.
  5. Zet daarna de keukenmixer uit en spatel de glutenvrije bloemmengsel en maizena door het blondie beslag. Vervolgens roer je ook de hazelnoten en frambozen er doorheen. ‘.  Schep het beslag in de bakvorm en spreid goed uit. Doe deze stappen snel achter elkaar want anders krijg je uitgeharde ‘pap’.
  6. Plaats de bakvorm voor 30 minuten in het midden van de oven. Hou gedurende de oventijd in de gaten. Zodra de bovenkant te donker kleurt dek deze dan af met een stuk aluminium folie.
  7. Laat de glutenvrije blondies met frambozen in de vorm volledig afkoelen (wel op een rooster plaatsen). Snij vervolgens in 12 vierkante stukken en ze zijn klaar om te serveren!

Geniet ervan. Liefs, Nanda

Notes

*Glutenvrije blondies maken:

Ik heb in dit recept ‘Teff ontbijt granen’ gebruikt van het merk ‘Smaakt’.  Deze bestaat uit een fijngemalen mix van teffvlokken, maismeel en volkoren boekweitmeel. Een vezelrijk en glutenvrij alternatief voor bloem dus. Het bakresultaat is fantastisch en de smaak ook, maar je kunt natuurlijk ook een andere soort glutenvrij bloem gebruiken voor dit recept.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Recept glutenvrije blondies met frambozen © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor glutenvrije blondies met frambozen en banaan!

Category: Bakrecepten, Cake recepten Tags: Amerikaanse keuken, bananen, bloem, blondies, boekweit, cake, frambozen, Glutenvrij, hazelnoten, maismeel, Nanda Appelman, Teff, vanille

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Traybake met pasta, venkel en worst
Volgend bericht: Pita’s met feta dip en geroosterde bonen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mada

    21 maart 2021 om 3:48 pm

    Hallo
    Ik wil graag deze blondies maken maar mijn kleine lust geen hazelnoten.
    Moet ik ze weglaten of ipv hazelnoten 50 gr frambozen toevoegen?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 maart 2021 om 9:29 am

      Hi Mada,
      je mag de hazelnoten ook weglaten hoor, ze zijn echt enkel voor meer smaak en een lekkere crunch.
      Ik zou niet zomaar extra fruit toevoegen, want dan kan je beslag meer ‘nat’ worden en anders uitpakken.

      Beantwoorden
  2. Frits

    20 augustus 2021 om 2:00 pm

    10 uit 10! Ga door met het goede werk!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 augustus 2021 om 10:06 am

      super leuk om te horen, dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee