• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Bloemkoolsalade met asperges en granaatappel

Bloemkoolsalade met asperges en granaatappel

24 maart 2015 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Met deze bloemkoolsalade met asperges en granaatappel krijg je spontaan zin in het voorjaar! Nu de lente officieel begonnen is maken we plaats in de groentelade van de koelkast voor bloemkool en asperges. Dus werd het hoog tijd voor een wat meer ‘out of the box’  gerecht.

RAW bloemkool salade

De bloemkool geeft dit gerecht een lekker fris tinje en knapperig geheel. En laat zich uitstekend combineren met de asperges en zoetzure granaatappelpitjes en geitenkaas.  Met de couscous als basis in mijn achterhoofd, heeft deze bloemkoolsalade dus een vrij Mediterraans tintje gekregen. Ik ben namelijk dol op couscous, maar dit is helaas niet glutenvrij. En dan is mijn buik er wat minder blij mee. Maar als je rauwe bloemkool fijn raspt, dan krijg je diezelfde korrelige structuur van couscous. Echter is deze dan dus 100% plantaardig en graanvrij!

Bloemkoolsalade met asperges en granaatappel

Vegetarisch, glutenvrij en low carb

Dit gerecht bedacht ik als bijgerecht voor een heerlijk Paaskippetje uit de oven. Deze bloemkoolsalade met asperges en granaatappel is niet alleen glutenvrij, maar ook nog eens lowcarb en voedselzandloperproof! Bloemkool kun je namelijk inzetten als alternatief voor rijst of couscous. Maar ook gepureerd in plaats van aardappelpuree. Op zoek naar nog meer verrassende en verwoorde recepten met bloemkool? Maak dan ook eens deze Bloemkool N’oatmeal voor het ontbijt! En wist je dat je ook prima low carb en glutenvrij pizzadeeg van bloemkool kunt maken? Lekker van genieten dus!


Print

Recept: Bloemkoolsalade met asperges en granaatappel

recept rauwe bloemkoolsalade met asperges © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Met deze bloemkoolsalade met asperges en granaatappel krijg je spontaan zin in het voorjaar! Nu de lente officieel begonnen is maken we plaats in de groentelade van de koelkast voor bloemkool en asperges. Dus werd het hoog tijd voor een wat meer ‘out of the box’  gerecht.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Low Carb Recepten
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 250 gram groene asperges,
  • 300 gram bloemkoolroosjes,
  • 3 bosuitjes,
  • 1 rode paprika,
  • 1 granaatappel,
  • 100 gram zachte geitenkaas (Chevre),
  • sap van 1/2 citroen,
  • 3 eetlepels olijflie,
  • peper en zout,
  • Handje verse peterselie, fijngehakt,
  • handje blanke amandelen.

Extra: 

  • grillpan,
  • keukenmachine (foodprocessor)

 

Instructions

  1. Snijd de houtige uiteinde (onderkant) van de asperge en gril de asperges gedurende 5 minuten in een grillpan. Blijf de asperges regelmatig keren om verbranden de voorkomen en laat hierna een klein beetje afkoelen. Snijd vervolgens in stukken van 2-3 cm.
  2. Ondertussen rasp je de bloemkoolroosjes in de keukenmachine of met een handrasp. Doordat de bloemkool zo fijn en korrelig er uit komt te zien, is dit een verantwoord alternatief voor bijvoorbeeld couscous of rijst!
  3. Spoel de bosui af onder de kraan, snijd de onderkant er af, en de rest in dunne ringen. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst, en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de granaatappel doormidden en lepel deze uit.
  4. Mix de geraspte bloemkool met de gegrilde asperges, bosui, paprika en granaatappel. Verkruimel hier vervolgende de zachte geitenkaas overheen.
  5. Maak een dressing van het citroensap, olijfolie, peper, zout en peterselie en lepel deze dressing over de salade. Hussel goed om en garneer de bloemkoolsalade met de blanke amandelen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tip: Zodra de dressing is toegevoegd, dient deze rauwe bloemkoolsalade met asperges en granaatappel direct opgegeten te worden. Mocht je de salade willen voorbereiden: houd dan de dressing nog even apart en zet de gesneden groenten in een schaal, afgedekt in de koelkast, tot gebruik.

Keywords: bloemkool, low carb, glutenvrij, bijgerecht, amandelen, granaatappel

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Bloemkoolsalade met asperges en granaatappel

Category: Bijgerechten, Salade recepten Tags: amandelen, asperges, bloemkool, bosui, citroen, detox recepten, geitenkaas, Glutenvrij, granaatappel, Low Carb, Mediterrane keuken, Paprika, peterselie, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bagels met Parmaham en roomkaas
Volgend bericht: Espressions MixMaster keukenmachine EP9200 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Sheelagh Alexander

    27 maart 2015 om 11:36 am

    Lijkt me lekker, die bloemkool met het frisse van de granaatappel. Gaat op mijn lijstje!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 maart 2015 om 10:21 pm

      Top! laat zeker even weten wat je er van vind!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in