• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Bao Buns met gefrituurde kip

Bao Buns met gefrituurde kip

3 februari 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Mis jij ook de Food Festivals en mobiele trucks met heerlijk geurende streetfood gerechten? Geen nood, want deze Bao Buns net gefrituurde kip maak je gewoon heel eenvoudig zelf! Overgiet de gefrituurde kip met een zoete maar pittige saus Koreaanse saus en serveer met komkommmerlinten en koriander. Het feest is compleet 🙂

Koreaanse gefrituurde kip op bao buns

De zoete ‘sticky’ saus die ik bij dit gerecht maak kan niet zonder een lepeltje van de pittige Koreaanse Gochujan! Deze pittige rode peper pasta wordt heel veel gebruikt in de Koreaanse keuken en kun je vinden bij de Toko. Tip van Betty: Je kunt het een beetje vergelijken met harissa die weer in de Midden-Oosterse keuken gebruikt wordt. Harissa vindt je tegenwoordig gewoon bij de supermarkt en kun je eventueel ook gebruiken om dit recept te maken. Maar de bao broodjes kom je ook veelvoudig tegen in de Chinese keuken – er wordt nogal wat gedebatteerd over de exacte oorsprong – en ze zijn dan ook een aanrader om te maken tijdens de viering van het Chinese Nieuwjaar!

  • recept bao buns met gefrituurde kip en zoete saus © bettyskitchen.nl
  • recept bao buns met gefrituurde kip en zoete saus © bettyskitchen.nl

Nog meer Aziatische gerechten met (gefrituurde) kip

Smaken deze Bao Buns met gefrituurde kip naar meer? Probeer dan zeker ook eens deze Korean Fried Chicken met kimchi van The Streetfood Club in Utrecht! Iets zegt me dat deze TSFC combinatie overigens ook heerlijk zal smaken op een bao bun! Nog zo’n heerlijk gerecht waar je in Azie niet omheen kan is de bekende ramen soep. Zelf maakte ik ook een ramen noedelsoep met kip klaar en die wil jij vast ook gaan maken! Daarnaast zijn ze in China ook fan van ‘sticky’ chicken dus zet een van deze twee klassiekers op het menu: namelijk Chinese sla wraps met kipgehakt, maar ook een kip in oestersaus met broccoli! Oeh la la dat wordt genieten van nog meer Aziatisch gerechten met kip!

recept bao buns met gefrituurde kip en zoete saus © bettyskitchen.nl

Heb je deze al in huis?



Print

Recept: Bao Buns met gefrituurde kip

recept bao buns met gefrituurde kip en zoete saus © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Hou jij van Korean Fried Chicken? Dan moet je dit ook eens proberen op een gestoomde bao bun broodje. De gebakken kip wordt op smaak gebracht met een ‘sticky’ saus van peperpasta, honing, gember en knoflook. Het is een lekker lunch broodje of voor een avondje streetfood! Serveer de bao buns met gefrituurde kip met komkommer linten, koriander en bosui. Serveer ongeveer 2 – 3 broodjes per persoon.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 8 – 10 broodjes 1x

Ingredients

Scale
  • 4 kippendijen
  • 200 ml karnemelk
  • 150 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl gemalen peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder (of crushed chilies)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 liter zonnebloemolie, om te frituren

Voor de zoete  ‘sticky’ saus:

  • 1 el Gochujang peper pasta (of harissa)
  • 2 el vloeibare honing
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl geraspte knoflook
  • 1 tl geraspte gember

Extra:

  • 8 bao buns (diepvries Toko)
  • 1 komkommer
  • 1 bosui
  • verse koriander
  • stoommandje

Instructions

  1. Klap de kippendijen open op een snijplank. Snijd in de breedte elke dij in 6 – 8 korte strips. Stop in een kom en breng op smaak met een beetje peper & zout. Giet hier de karnemelk bij en laat 1 uur marineren.
  2. De tussentijd kun je vast gebruiken om het paneerlaagje samen te stellen. Meng hiervoor de bloem met de resterende ingredienten: zout, peper, de knoflookpoeder, tijm, paprikapoeder, chili’s en bakpoeder. Roer goed door elkaar en zet apart.
  3. Meng alle ingrediënten voor de zoete ‘sticky’ saus door elkaar in een kommetje en zet apart.
  4. Verwarm een pan met een laag van 5 cm water tot het kookpunt. Plaats hier vervolgens de bamboe stomer met deksel bovenop.
  5. Schaaf ondertussen ook de komkommer in linten en snijd de bosui in dunne ringen. Pluk de blaadjes koriander van de takjes. Zet alles klaar in kommetjes om hier op het eind de broodjes mee te kunnen beleggen.
  6. Verwarm nu de olie in een pan met dikke bodem tot 180 graden. Gebruik twee eetstokjes om ongeveer een kwart van de stukken kip uit de karnemelk te halen en in het bloemmengsel te plaatsen. Wentel alle kip hier goed doorheen zodat alles bedekt is met de bloem. Haal daarna met de eetstokjes er weer uit en plaats in de hete olie om goudbruin te bakken. Schep met een schuimspaan de gefrituurde kip uit de olie op een bord. Lepel hier direct een kwart van de zoete sticky saus overheen. Verwarm de olie opnieuw tot 180 graden en door met de volgende batch bakken etc.
  7. Ondertussen stoom je de bao buns volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Bij mij duurt dat ongeveer 3 minuten per batch van 3 – 4 broodjes. Vouw daarna de broodjes open en beleg deze met de gefrituurde kip met zoete saus. Plaats een paar komkommer linten er op en top af met verse koriander en bosui. Vouw het broodje dicht en serveer direct. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

  • Heb je geen karnemelk in huis? Meng dan dezelfde hoeveelheid gewone melk met 1 el vers geperst citroensap en laat 5 minuten staan. Roer goed door en marineer de kip volgens het recept.
  • Je kunt de Gochujang rode peperpasta ook vervangen door Harissa. Dat laatste is veelal gewoon in de supermarkt te koop (bijv. van het merk Souq).

Keywords: bao buns, korean, kip, gefrituurd, gember, honing, knoflook, sojasaus

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept bao buns met gefrituurde kip en zoete saus © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze bao buns met gefrituurde kip!

Category: Gevogelte Recepten Tags: Aziatische keuken, bao buns, bloem, bosui, Chinese keuken, gember, gochujang, harissa, honing, Kip, kippendij, knoflook, komkommer, koreaanse keuken, koriander, rode peper, sojasaus

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 4x Aziatische Dipsaus
Volgend bericht: Nian Gao (Chinese Nieuwjaarscake) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee