• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Indonesische Bami Goreng

Indonesische Bami Goreng

15 november 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede plaatst staan de noedels en gerechten met mie. Niet alleen in wokgerechten of soepen (ramen). Maar deze Indonesische Bami Goreng is een mooie basis van noedels en groenten en kan perfect gecombineerd worden met een stukje vlees, kip of zelfs tofu en tempeh.

recept indonesische bami goreng maken © bettyskitchen.nl

Indonesische Bami Goreng maken

Voor het maken van deze Indonesische gebakken noedels gebruik je ‘mie’ gemaakt van tarwe en ei. Die zijn dunner en platter dan bijvoorbeeld spaghetti en kun je na, eventjes voorkoken, meebakken in de wok met groenten en sauzen. Onderstaand basisrecept is voor Bami Goreng met enkel roerbak groenten. Liefhebbers kunnen dan ook blokjes tofu (vega), blokjes ham of kipfilet in stukken vooraf bakken en toevoegen aan deze Indonesische Bami Goreng. Maar je kunt deze bami ook serveren met bijv. kipsateh of sambal telor eieren. Het is ook erg lekker met de zoete Babi Kecap (varkensvlees). Uiteraard mogen de gebakken uitjes en een sambal naar keuze ook niet ontbreken aan tafel.

Ben je meer een liefhebber van gebakken rijst dan van gebakken noedels, maak dan ook eens dit recept voor Indonesische nasi goreng.

recept indonesische bami goreng maken © bettyskitchen.nl
recept indonesische bami goreng maken © bettyskitchen.nl

Nog meer Aziatische noedel gerechten

Noedels zijn er in verschillende uitvoeringen. Dik, dun, rond, plat, gekruld etc. Niet alleen deze Indonesische Bami Goreng is bij ons thuis een favoriet, maar deze Chinese Lo Mein noedels (met biefstuk) staan regelmatige op tafel voor een avondje Chinees. Zoals ik al noemde zijn noedels ook onmisbaar in Ramen soepen, en vormt het ook de basis in de bekende TanTanMen ofwel Dan Dan Mein met pittige romige saus. Je kunt echt alle kanten op met noedels en dus ook mie.


Print

Bami Goreng (gebakken noedels met groenten)

recept indonesische bami goreng maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is mijn basisrecept voor zelf Indonesische Bami Goreng maken. Gebakken noedels kun je op honderden verschillende manieren maken, maar deze versie met bamigroenten, selderij, trassie, ketjap en rode peper is toch wel mijn favoriet. Serveer naar keuze met bijvoorbeeld tofu, hamblokjes, of kipfilet.

  • Author: Betina Oostveen
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Indonesische keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram mie (noedels)
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 450 gram bamigroente *
  • 6 takjes selderij, fijngehakt ( of gebruik 1 eetlepel gedroogde variant)
  • 2 eetlepel ketjap manis (zoet)
  • 1 eetlepel ketjap asin (zout)
  • plantaardige olie, om in te bakken.

voor de Bami boemboe:

  • 2 sjalotten, gepeld en in vieren
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 rode peper (lombok) (of gebruik 1–2 tl. sambal)
  • 1 eetlepel ketjap asin (zout)
  • 1 theelepel trassie
  • 2 cm gember, geschild (of gebruik 1 tl. gemberpoeder)
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel koriander poeder

Extra:

  • bolzeef
  • hakmolen of foodprocessor
  • wok

Instructions

  1. Als eerste ga je de mie koken. Check hiervoor de gebruiksaanwijzigen op de verpakking. Giet daarna af, spoel goed na met koud water en laat volledig uitlekken in een bolzeef.
  2. Voeg alle ingrediënten voor de boemboe samen in een hakmolen of foodprocessor en laat draaien tot je een fijne pasta hebt.
  3. Verhit een scheutje olie in de wok op medium vuur en voeg de gesnipperde uien toe. Bak het lichtbruin aan en schenk daarna de boemboe erbij. Bak deze samen gedurende 2-3 minuten aan.
  4. Voeg vervolgens de bami groenten en wok deze gedurende 5 minuten mee.
  5. Stop nu de selderij, beide ketjaps en gekookte mie in de wok. Verwarm terwijl je om blijft scheppen de bami met andere ingrediënten gedurende een paar minuten.

Selamat Makan! (= eet smakelijk!)

Groetjes, Betty

Notes

*Maak het jezelf makkelijk en ga voor een zak kant en klaar gesneden bami groenten uit de supermarkt. Je kunt deze natuurlijk ook vervangen door dezelfde hoeveelheid vers gesneden prei, wortel, spitskool en taughe.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept indonesische bami goreng maken © bettyskitchen.nl

recept indonesische bami goreng maken © bettyskitchen.nl

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Aziatische keuken, bami, gember, hoofdgerechten, Indonesische keuken, ketjap, ketjap manis, knoflook, komijn, koriander, noedels, prei, sambal, sjalotten, spaanse pepe, spitskool, Surinaamse keuken, tauge, trassie, witte kool, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten
Volgend bericht: Zelf falafel balletjes maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee